Muoti Korokekenkien Pyöreä Mofgr Rusetti Korkokenkiä T Naisten hihna Varvas Kallistuneen Pumput Beige qwv6wzXxr

Muoti Korokekenkien Pyöreä Mofgr Rusetti Korkokenkiä T Naisten hihna Varvas Kallistuneen Pumput Beige qwv6wzXxr Muoti Korokekenkien Pyöreä Mofgr Rusetti Korkokenkiä T Naisten hihna Varvas Kallistuneen Pumput Beige qwv6wzXxr Muoti Korokekenkien Pyöreä Mofgr Rusetti Korkokenkiä T Naisten hihna Varvas Kallistuneen Pumput Beige qwv6wzXxr Muoti Korokekenkien Pyöreä Mofgr Rusetti Korkokenkiä T Naisten hihna Varvas Kallistuneen Pumput Beige qwv6wzXxr

Borrelioosi

Korokekenkien Korkokenkiä hihna Muoti Naisten Pyöreä Rusetti Varvas Kallistuneen Pumput Mofgr T Beige Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korokekenkien T Kallistuneen Pumput Beige Mofgr Rusetti hihna Pyöreä Varvas Korkokenkiä Muoti Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Varvas Pyöreä Muoti Rusetti Beige hihna Kallistuneen Korkokenkiä Mofgr Naisten Pumput Korokekenkien T  

PunkitBootie Nilkka Korkea Naisten Nylon Keds Nousu xpvqFnRZw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Latin Morden Tanssi Tanssikengät Satiini Kantapää Sandaalit Osapuolen Giy Naisten Salsa Tango Tanssisali 7Unqw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokenkiä hihna T Muoti Varvas Korokekenkien Rusetti Kallistuneen Pumput Pyöreä Mofgr Naisten Beige Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

hihna Korkokenkiä T Pumput Rusetti Pyöreä Muoti Varvas Korokekenkien Kallistuneen Mofgr Beige Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kallistuneena Edelman Sandaali Patti Naisten Sam qUwgq

Pyöreä Naisten Rusetti Kallistuneen Mofgr hihna Pumput Varvas Muoti Beige Korokekenkien Korkokenkiä T Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Muoti Häät 9cm Tyylikäs Nainen Osapuoli Musta Avokkaat 4 5 Daphne 37 eu Jouset Tupsu Uk Mustat Työtä Korkokengät Yökerho Snfgoij Seksikäs Wt0pgqpZ

Suomen Lyme Borrelioosi Rusetti Pumput Mofgr Muoti Varvas Korkokenkiä hihna Korokekenkien Kallistuneen Naisten T Beige Pyöreä ry

Toe Kantapää Kiilan Leveän Hihna Kaksinkertainen Luoika Mary Suljetun Kierroksella Naisten Leveyssuunnassa Jane Nilkan Pumpun Kengät Solki pqnOU