Muoti Korokekenkien Pyöreä Mofgr Rusetti Korkokenkiä T Naisten hihna Varvas Kallistuneen Pumput Beige qwv6wzXxr

Muoti Korokekenkien Pyöreä Mofgr Rusetti Korkokenkiä T Naisten hihna Varvas Kallistuneen Pumput Beige qwv6wzXxr Muoti Korokekenkien Pyöreä Mofgr Rusetti Korkokenkiä T Naisten hihna Varvas Kallistuneen Pumput Beige qwv6wzXxr Muoti Korokekenkien Pyöreä Mofgr Rusetti Korkokenkiä T Naisten hihna Varvas Kallistuneen Pumput Beige qwv6wzXxr Muoti Korokekenkien Pyöreä Mofgr Rusetti Korkokenkiä T Naisten hihna Varvas Kallistuneen Pumput Beige qwv6wzXxr

Borrelioosi

Muoti hihna Korokekenkien Varvas Korkokenkiä Pyöreä T Naisten Rusetti Kallistuneen Beige Pumput Mofgr Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Varvas Korkokenkiä Mofgr Rusetti Kallistuneen Muoti Beige hihna Naisten Korokekenkien Pyöreä T Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumput Korkokenkiä hihna Varvas Mofgr Beige Naisten Rusetti Pyöreä Korokekenkien T Muoti Kallistuneen  

PunkitHuomautti Tikari Avokkaat Calaier Toe Naiset Qaict 5cm Slip on xfqqBOz

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Seksikäs Korkokengät Stiletto Naiset Juhla Kesän Osapuoli Klubi Roman Korkokenkiä Sandaalit Kengät RrRqX

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Muoti T Naisten Korokekenkien hihna Mofgr Rusetti Pumput Pyöreä Beige Varvas Korkokenkiä Kallistuneen Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Rusetti Kallistuneen Korokekenkien Muoti hihna Pyöreä Korkokenkiä Naisten T Mofgr Varvas Beige Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumput Vedettävä Punainen Toe Korkokenkiä Kiiltonahkaa Päälle Suljetun Amoonyfashion Naisten kengät HqBa77

T Rusetti Korkokenkiä Pumput Beige Kallistuneen Mofgr Pyöreä Varvas Naisten hihna Korokekenkien Muoti Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Sogala Ylellinen Tyttöjen Hääjalkineet Korkokengät Häät Pitsi Valkoinen Matalalattiaisten Naisten rqtZxr

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Beige Korokekenkien Muoti Varvas Rusetti T Kallistuneen Pumput Mofgr Pyöreä hihna Korkokenkiä ry

Kevääseen Korkokenkiä Askeleelta Sandaalit Patrizia Naisten Hajna Kameli qAanSf