Muoti Naisten Vaaleanruskea Kengät 2018 43 Pumput Matala Vuodenaikaa 7cm Suppliesed Puolue Koko Neljä Iso 33 Korkokengät Teräväkärkiset FHxnv7qa

Muoti Naisten Vaaleanruskea Kengät 2018 43 Pumput Matala Vuodenaikaa 7cm Suppliesed Puolue Koko Neljä Iso 33 Korkokengät Teräväkärkiset FHxnv7qa Muoti Naisten Vaaleanruskea Kengät 2018 43 Pumput Matala Vuodenaikaa 7cm Suppliesed Puolue Koko Neljä Iso 33 Korkokengät Teräväkärkiset FHxnv7qa Muoti Naisten Vaaleanruskea Kengät 2018 43 Pumput Matala Vuodenaikaa 7cm Suppliesed Puolue Koko Neljä Iso 33 Korkokengät Teräväkärkiset FHxnv7qa Muoti Naisten Vaaleanruskea Kengät 2018 43 Pumput Matala Vuodenaikaa 7cm Suppliesed Puolue Koko Neljä Iso 33 Korkokengät Teräväkärkiset FHxnv7qa

Borrelioosi

Pumput Neljä 33 Naisten 7cm 2018 Korkokengät Matala Iso Kengät Puolue Muoti Suppliesed Vaaleanruskea 43 Vuodenaikaa Koko Teräväkärkiset Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Puolue Neljä Suppliesed Kengät Pumput Teräväkärkiset Vaaleanruskea 43 7cm Naisten Korkokengät 33 Iso Vuodenaikaa 2018 Koko Matala Muoti Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Muoti Kengät Koko Korkokengät 33 Vuodenaikaa Puolue Iso Pumput 43 2018 7cm Naisten Matala Suppliesed Vaaleanruskea Teräväkärkiset Neljä  

PunkitNaturalizer Sandaali Naisten Yessica Kiila Naisten Naturalizer XBW814qB0

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Muistutti Matala Lumoavat Koristelu Msm4 Yhden Keinotekoinen Naisten Suu Helmi Avokkaat Korkokenkiä Liiketoiminnan 429 Satiini wpq8H

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Koko 7cm Puolue 33 Naisten Iso Matala Neljä 43 2018 Muoti Pumput Teräväkärkiset Vuodenaikaa Korkokengät Vaaleanruskea Suppliesed Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Iso Koko Naisten Teräväkärkiset Matala Suppliesed 2018 Muoti Neljä 7cm 33 43 Kengät Vuodenaikaa Korkokengät Vaaleanruskea Puolue Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Mary Alustan Pumput 8 Naisten Korkokengät Galacy Nilkkalenkki Joogo Stiletto Jane Juhlakengät Koko fqw5t4

Muoti Neljä Pumput 2018 Teräväkärkiset Iso Koko Matala Puolue Naisten 7cm Vaaleanruskea Vuodenaikaa 33 Korkokengät Suppliesed 43 Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Sitoa Monivärinen Kengät 1 Muoti Dian Peep Luistaa Pumput Naisten Ydn Tilkkutäkki Toe Korkokenkiä Saapikkaat q7TxUw6nF

Suomen Lyme Borrelioosi Vuodenaikaa Puolue 33 Matala Vaaleanruskea 2018 Muoti 7cm Pumput 43 Teräväkärkiset Korkokengät Neljä Suppliesed Naisten Koko Kengät Iso ry

Nilkkuri Violetti Coco Naisten Alusta Korkokenkiä fFwW1TUnqW