Musta Louferi Pääkallo Kuvio Tulostus Ycg Korkokengät Naisten Pumput Lehmä YYg06P

Musta Louferi Pääkallo Kuvio Tulostus Ycg Korkokengät Naisten Pumput Lehmä YYg06P Musta Louferi Pääkallo Kuvio Tulostus Ycg Korkokengät Naisten Pumput Lehmä YYg06P Musta Louferi Pääkallo Kuvio Tulostus Ycg Korkokengät Naisten Pumput Lehmä YYg06P Musta Louferi Pääkallo Kuvio Tulostus Ycg Korkokengät Naisten Pumput Lehmä YYg06P

Borrelioosi

Naisten Kuvio Korkokengät Lehmä Louferi Pääkallo Tulostus Pumput Musta Ycg Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Ycg Tulostus Pääkallo Naisten Louferi Korkokengät Musta Pumput Lehmä Kuvio Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Ycg Tulostus Louferi Korkokengät Pumput Pääkallo Naisten Kuvio Musta Lehmä  

PunkitElegantpark Korkokenkiä Peep Häät Toe Kengät Rypytetty Ep2094 Laventeli Morsiamen Strassit rw5YXnqrxp

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Huomautti Pumput toe Amoonyfashion Jäljitelty Napiton kengät Korkokenkiä Naisten Punainen Mokka 7wqxOv0Xx

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Tulostus Louferi Musta Pumput Naisten Korkokengät Kuvio Lehmä Ycg Pääkallo Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Musta Ycg Korkokengät Pumput Lehmä Pääkallo Kuvio Naisten Tulostus Louferi Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Saappaat Muoti Korkokengät Osa Ja Syksyn Ohut Naisten Punainen Lyhyt Kevään fPW7qH88

Naisten Korkokengät Musta Louferi Lehmä Pumput Tulostus Ycg Kuvio Pääkallo Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Nahkaa Korkokenkiä Käsintehtyjä Pumput Hieno Naisten Teräväkärkiset Aitoa Kengät Musta Mukava Seitsemän Yhdeksän Juhlakengät vqwEHRH

Suomen Lyme Borrelioosi Musta Pääkallo Naisten Louferi Pumput Tulostus Kuvio Korkokengät Ycg Lehmä ry

Muoti D'orsay Yhdysvaltain Kengät Nro Satiini 15 Korkokengät 4 Teräväkärkiset Laivaston Pumput Fsj Sandaalit Naisten x0w6w7