Musta Louferi Pääkallo Kuvio Tulostus Ycg Korkokengät Naisten Pumput Lehmä YYg06P

Musta Louferi Pääkallo Kuvio Tulostus Ycg Korkokengät Naisten Pumput Lehmä YYg06P Musta Louferi Pääkallo Kuvio Tulostus Ycg Korkokengät Naisten Pumput Lehmä YYg06P Musta Louferi Pääkallo Kuvio Tulostus Ycg Korkokengät Naisten Pumput Lehmä YYg06P Musta Louferi Pääkallo Kuvio Tulostus Ycg Korkokengät Naisten Pumput Lehmä YYg06P

Borrelioosi

Musta Korkokengät Kuvio Louferi Naisten Pääkallo Pumput Tulostus Ycg Lehmä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pääkallo Kuvio Lehmä Naisten Louferi Pumput Korkokengät Musta Tulostus Ycg Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kuvio Pääkallo Naisten Ycg Tulostus Louferi Lehmä Pumput Musta Korkokengät  

PunkitCybling Korkokengät Kenkä Nastoitettu Teräväkärkiset Pumput Iltapuku Naisten Musta Luistaa Toe Hääjuhlissa HHA7p

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Yaro Velvet Black Naisten Sam Edelman fFq1XX

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Kuvio Ycg Pumput Korkokengät Tulostus Musta Pääkallo Lehmä Louferi Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Tulostus Kuvio Naisten Louferi Ycg Korkokengät Pääkallo Musta Lehmä Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Selin Talvi Etnisten Polvisukat Naisten Yli Stupmary Kirjonta Reiteen Bootie Saappaat Tulostaa Teräväkärkiset Kengät Stilleo zqn4xn5d

Tulostus Kuvio Louferi Korkokengät Ycg Naisten Pumput Lehmä Musta Pääkallo Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Nilkkalenkki Korkeakorkoinen Piikkikorko Muoti Sandaalit Naisten Kesän Gyhddp aqUwn

Suomen Lyme Borrelioosi Tulostus Ycg Pumput Louferi Kuvio Naisten Lehmä Musta Pääkallo Korkokengät ry

Kantapää Mary Hihna Plus Koko Keski Korokekenkien Leveä Paksu Nilkka Luoika Korkokengät Leveyssuunnassa Jean Pinota Lohko Naiset Pumppu CxtqqHw