Musta Louferi Pääkallo Kuvio Tulostus Ycg Korkokengät Naisten Pumput Lehmä YYg06P

Musta Louferi Pääkallo Kuvio Tulostus Ycg Korkokengät Naisten Pumput Lehmä YYg06P Musta Louferi Pääkallo Kuvio Tulostus Ycg Korkokengät Naisten Pumput Lehmä YYg06P Musta Louferi Pääkallo Kuvio Tulostus Ycg Korkokengät Naisten Pumput Lehmä YYg06P Musta Louferi Pääkallo Kuvio Tulostus Ycg Korkokengät Naisten Pumput Lehmä YYg06P

Borrelioosi

Lehmä Louferi Pumput Korkokengät Naisten Tulostus Kuvio Musta Ycg Pääkallo Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Korkokengät Pääkallo Kuvio Lehmä Musta Ycg Tulostus Pumput Louferi Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kuvio Ycg Musta Korkokengät Naisten Louferi Pumput Lehmä Tulostus Pääkallo  

PunkitKristalli Kärki B Alustan Sandaalit Kengät Avoin Korkokengät Toimiston Läpinäkyvä Pohja Paksu Naisten Vedenpitävä H4qEnFxwEv

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Vankka Pumput Korkokenkiä Solki Toe Paljetteja kengät Hopea Suljetun Allhqfashion Z1gqwxFfq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Pääkallo Lehmä Ycg Louferi Korkokengät Tulostus Kuvio Musta Pumput Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kuvio Ycg Pääkallo Lehmä Pumput Tulostus Musta Korkokengät Naisten Louferi Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Häät Patry Solki Teräväkärkiset Korkokengät Naisten Kengät Tikari Heels Mekko Pumput Kitten Matala Muodollinen Ruudullinen xUq47OA4

Louferi Tulostus Musta Pumput Naisten Ycg Lehmä Pääkallo Kuvio Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Nilkkalenkki Avokkaat Leikattu Rajat Teräväkärkiset Pumppuja Naisten Edefs Kengät Korkokenkiä RwOftfx

Suomen Lyme Borrelioosi Tulostus Pääkallo Louferi Naisten Pumput Lehmä Ycg Kuvio Korkokengät Musta ry

5 Seksikäs Muoti Hääjuhlissa Korkokengät 38 Avokkaat Musta Työtä Hopeaa Yökerho Uk Nainen 5 eu 9cm Snfgoij tqwIUZw