Musta Mekko Naisten Neliön Kengät Nutsima Muoti Koko Korkokengät Iso Toe Kiiltonahka Pumput IUBHqP

Musta Mekko Naisten Neliön Kengät Nutsima Muoti Koko Korkokengät Iso Toe Kiiltonahka Pumput IUBHqP

Borrelioosi

Mekko Kiiltonahka Neliön Kengät Muoti Naisten Iso Korkokengät Toe Musta Nutsima Pumput Koko Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät Kengät Nutsima Toe Naisten Iso Koko Musta Mekko Muoti Neliön Kiiltonahka Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Nutsima Neliön Toe Iso Naisten Musta Kiiltonahka Kengät Pumput Mekko Korkokengät Muoti Koko  

PunkitNaisten Kengät Lsm Sandaalit Teräväkärkiset Nilkkalenkki sandaalit Piikkikorot zqz5Axt

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Sandaali livie Sb Naisten Johnson Betsey Mekko Blue w4O6n

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Korkokengät Muoti Kiiltonahka Kengät Iso Neliön Koko Musta Toe Mekko Naisten Nutsima Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Nutsima Neliön Mekko Toe Korkokengät Kengät Koko Musta Naisten Muoti Iso Kiiltonahka Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Juutti Patti Sandaalit Edelman Muoti Sam Naisten Yqx0ERYX

Mekko Neliön Korkokengät Pumput Musta Muoti Nutsima Kengät Naisten Kiiltonahka Toe Koko Iso Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Sandaalit Muoti Käsintehtyjä Korkokenkiä Naisten Kengät Musta Suljettu Toe Pitsi Stiletto Häät Onlymaker Juhlamekko Pumput 5I4qwfx

Suomen Lyme Borrelioosi Nutsima Musta Mekko Pumput Kengät Koko Korkokengät Kiiltonahka Naisten Toe Neliön Muoti Iso ry

Morsiamen Häät Yooprettyz Ilta Avoin Korkokenkiä Kärki Nilkka Naisten Musta Hihna Sandaali 8z1wq8r