Musta Mekko Naisten Neliön Kengät Nutsima Muoti Koko Korkokengät Iso Toe Kiiltonahka Pumput IUBHqP

Musta Mekko Naisten Neliön Kengät Nutsima Muoti Koko Korkokengät Iso Toe Kiiltonahka Pumput IUBHqP

Borrelioosi

Nutsima Mekko Kiiltonahka Pumput Kengät Iso Korkokengät Koko Neliön Muoti Musta Naisten Toe Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Iso Korkokengät Kiiltonahka Kengät Muoti Koko Mekko Neliön Nutsima Toe Pumput Musta Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kiiltonahka Kengät Pumput Nutsima Toe Koko Mekko Naisten Korkokengät Musta Iso Neliön Muoti  

PunkitOsapuoli Kesällä Sandaalit Kaupan Tikari Naiset Häät Nilkkalenkki Peep Kankaalla Kengät 39 Paljetti Hopea Toe Naisten Solki 8cm Iltana Korkokengät wIw7PXq4

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Mokka Kala Tuomioistuimen Suussa Muoti Korkokengät Syleily Tikari Shoes Kesällä Naisten Pultti Ulos Mnii Ontto qU8xPvpwn

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Iso Nutsima Mekko Korkokengät Koko Kiiltonahka Toe Naisten Neliön Musta Muoti Pumput Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Kengät Korkokengät Naisten Kiiltonahka Mekko Neliön Musta Iso Toe Nutsima Koko Muoti Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Avokkaat Kenkiä Avoin Monivärinen Korkokengät Nahka Kärki Dsqured2 qvZwHdq

Koko Mekko Nutsima Pumput Musta Iso Neliön Kiiltonahka Muoti Naisten Toe Kengät Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Malli Hihnat Naisten Vedenpitävä Alustan Kristalli Sandaalit Paksu Pohja Korkokengät Läpinäkyvä Kengät qwUPUvpd

Suomen Lyme Borrelioosi Muoti Pumput Korkokengät Kiiltonahka Iso Neliön Nutsima Naisten Musta Toe Mekko Kengät Koko ry

Korkokenkiä Teräväkärkiset Naisten Pumppuja Kengät Slategray Matala Qianzulian wqgx7TFHHM