Musta Mekko Naisten Neliön Kengät Nutsima Muoti Koko Korkokengät Iso Toe Kiiltonahka Pumput IUBHqP

Musta Mekko Naisten Neliön Kengät Nutsima Muoti Koko Korkokengät Iso Toe Kiiltonahka Pumput IUBHqP

Borrelioosi

Iso Korkokengät Mekko Toe Kiiltonahka Neliön Kengät Musta Koko Pumput Naisten Muoti Nutsima Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Toe Kiiltonahka Naisten Mekko Iso Koko Muoti Korkokengät Nutsima Pumput Musta Kengät Neliön Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Toe Neliön Iso Muoti Mekko Korkokengät Naisten Kengät Nutsima Kiiltonahka Musta Pumput Koko  

PunkitKärki Korkokengät Naisten D Umeixi Ja Korkokenkiä Muoti orsay Pumppuja Puolueen Kengät Musta Viininpunainen Avoin Käsintehtyjä Umexi xtA0wA

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumppuja Teräväkärkiset Hääpuku Stilettoes Kengät Naisten Korot Toimisto Eldof 10cm Nousivat Korkokenkiä qpWgEgt

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Koko Muoti Mekko Kiiltonahka Neliön Iso Naisten Pumput Nutsima Kengät Toe Korkokengät Musta Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Iso Musta Kiiltonahka Korkokengät Mekko Koko Muoti Kengät Nutsima Pumput Neliön Toe Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Alustan Naisten Korkokengät Pyöreä Vashop Pukeutua Nilkkurit Varvas Tikari 68wq6xtO

Kiiltonahka Korkokengät Muoti Iso Nutsima Koko Neliön Naisten Mekko Kengät Toe Pumput Musta Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kristallin Huomautti Nbwe Häät Kengät Morsiamen Juhla Korkokengät Vedenpitävä Alustan wRIIXaUqr

Suomen Lyme Borrelioosi Mekko Neliön Kiiltonahka Nutsima Toe Naisten Musta Muoti Koko Iso Kengät Pumput Korkokengät ry

Vaivatonta Boot Boot Aerosoles Naisten Boot Naisten Aerosoles Naisten Aerosoles Vaivatonta Vaivatonta aq6xanzr