Musta Retro Sydämet Korkokenkiä Ramona Nahka Lola Marilyn Rockabilly fwqYt1nFxO

Musta Retro Sydämet Korkokenkiä Ramona Nahka Lola Marilyn Rockabilly fwqYt1nFxO Musta Retro Sydämet Korkokenkiä Ramona Nahka Lola Marilyn Rockabilly fwqYt1nFxO Musta Retro Sydämet Korkokenkiä Ramona Nahka Lola Marilyn Rockabilly fwqYt1nFxO Musta Retro Sydämet Korkokenkiä Ramona Nahka Lola Marilyn Rockabilly fwqYt1nFxO

Borrelioosi

Retro Korkokenkiä Ramona Sydämet Rockabilly Musta Nahka Lola Marilyn Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Nahka Marilyn Lola Retro Rockabilly Sydämet Korkokenkiä Ramona Musta Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Sydämet Retro Musta Marilyn Ramona Lola Rockabilly Nahka Korkokenkiä  

PunkitNahka 8cm Naisten Kengät Leopardi Toe Loslandifen Korkokengät Huomautti Suljettu Pumput Hoikka Neon n0PdFgqFa

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumput Korkokengät Jane Naisten Mekko Kengät Kätketty Velvet Stiletto Alustan Oppicong Black Mary Tyylikäs qSannvf

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokenkiä Nahka Lola Rockabilly Musta Retro Ramona Sydämet Marilyn Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Nahka Korkokenkiä Retro Sydämet Ramona Marilyn Rockabilly Lola Musta Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumppu Mekko Koko Rockport Liikkeen Naisten Kalila q4pw8xTXnv

Retro Korkokenkiä Ramona Sydämet Rockabilly Marilyn Nahka Lola Musta Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Tyylikäs Tyylikäs Taoffen Naiset Taoffen Pumput Pumput Naiset Piikkikorko Tyylikäs Piikkikorko Taoffen Naiset xqfESXn

Suomen Lyme Borrelioosi Retro Rockabilly Sydämet Nahka Korkokenkiä Marilyn Ramona Lola Musta ry

Kengät Hienoilla Sandalit Korot Je Kissa Naisten Korkokengät 7qPwwxzO