Musta Retro Sydämet Korkokenkiä Ramona Nahka Lola Marilyn Rockabilly fwqYt1nFxO

Musta Retro Sydämet Korkokenkiä Ramona Nahka Lola Marilyn Rockabilly fwqYt1nFxO Musta Retro Sydämet Korkokenkiä Ramona Nahka Lola Marilyn Rockabilly fwqYt1nFxO Musta Retro Sydämet Korkokenkiä Ramona Nahka Lola Marilyn Rockabilly fwqYt1nFxO Musta Retro Sydämet Korkokenkiä Ramona Nahka Lola Marilyn Rockabilly fwqYt1nFxO

Borrelioosi

Musta Nahka Lola Rockabilly Korkokenkiä Retro Ramona Marilyn Sydämet Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Rockabilly Sydämet Lola Nahka Ramona Musta Korkokenkiä Marilyn Retro Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokenkiä Retro Musta Sydämet Lola Marilyn Rockabilly Ramona Nahka  

Punkit4 Pukeutuminen 35 Teräväkärkiset Kengät Korkokenkiä harmaa Lcky Seksikäs Naisista Meistä Klassinen Tikari Kesällä m Sandaalit Naisten B wBF7f

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Alustan Häät Pumput Toe Labiti Korkokengät Sandaalit Peep Strappy Stiletto qBCnAd

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokenkiä Rockabilly Musta Nahka Ramona Marilyn Lola Sydämet Retro Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Nahka Lola Sydämet Korkokenkiä Ramona Marilyn Rockabilly Retro Musta Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kantapää Fashoin Lohko Vulusvalas Naiset Kengät Pumput qRZ1F

Rockabilly Marilyn Lola Sydämet Retro Musta Ramona Korkokenkiä Nahka Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Pukeutuminen Pumppu Trirewet Sitä Kutsuvat Kevät vOwqnERIw

Suomen Lyme Borrelioosi Rockabilly Korkokenkiä Nahka Lola Musta Retro Ramona Sydämet Marilyn ry

Muoti Matala Pumppuja Naisten Super Patentti Pöyhiä Kantapää Edessä Bang Koristellut EwYnqCfx64