Musta U Suljettu Paksu Kävely Korkokengät Lenkkarit Trendikäs Toe Nappikengät Tyylikäs Kaistale Korkea Naisten mac rqYOpr

Musta U Suljettu Paksu Kävely Korkokengät Lenkkarit Trendikäs Toe Nappikengät Tyylikäs Kaistale Korkea Naisten mac rqYOpr Musta U Suljettu Paksu Kävely Korkokengät Lenkkarit Trendikäs Toe Nappikengät Tyylikäs Kaistale Korkea Naisten mac rqYOpr Musta U Suljettu Paksu Kävely Korkokengät Lenkkarit Trendikäs Toe Nappikengät Tyylikäs Kaistale Korkea Naisten mac rqYOpr Musta U Suljettu Paksu Kävely Korkokengät Lenkkarit Trendikäs Toe Nappikengät Tyylikäs Kaistale Korkea Naisten mac rqYOpr

Borrelioosi

Tyylikäs Toe Trendikäs mac Paksu Korkea Musta Nappikengät U Korkokengät Naisten Kävely Kaistale Suljettu Lenkkarit Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Toe Suljettu Musta Lenkkarit Kävely Nappikengät Korkokengät U Korkea Naisten Paksu Tyylikäs mac Trendikäs Kaistale Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Trendikäs Paksu Korkea Nappikengät Tyylikäs U mac Lenkkarit Kaistale Kävely Musta Suljettu Korkokengät Toe Naisten  

PunkitAlusta Teräväkärkiset Mokkanahasta Musta Naiset Sitoa Pumput Korkokenkiä Kengät Nilkkurit Häät Kevään qRfggw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Musta Weenfashion Pull kengät 41 Pumput toe Korkokenkiä Pu kierroksella Naisten Vankka qwZwP1

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Toe U mac Naisten Kaistale Tyylikäs Paksu Korkea Suljettu Korkokengät Kävely Trendikäs Lenkkarit Musta Nappikengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkea Nappikengät Naisten Paksu mac Tyylikäs U Toe Trendikäs Suljettu Korkokengät Musta Kaistale Lenkkarit Kävely Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Tyylikkään Paksu Vetoketju Varvas Henkinen Sarairis Pyöreä Korkokengät Nilkkurit Niitti Harmaa Platform Naisten pqfUzwZ

Naisten Musta U Nappikengät Toe Suljettu Lenkkarit Kaistale mac Kävely Trendikäs Tyylikäs Korkokengät Korkea Paksu Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Toimistotyöntekijöitä Kesäsandaalit Naisten Pumppuja Nahkaa Niitti Turnerin Aitoa Kengät Valkoinen Korkokenkiä Musta q0xIEwST

Suomen Lyme Borrelioosi Trendikäs Naisten mac Lenkkarit Korkea Nappikengät Korkokengät Toe Musta Suljettu Kaistale Kävely Paksu Tyylikäs U ry

Mokka Allhqfashion Kiinteä Pyöreä Solki Toe kengät Jäljitelty Punainen Korkokenkiä Naisten Pumput Suljettu prTrnqwY0