Musta U Suljettu Paksu Kävely Korkokengät Lenkkarit Trendikäs Toe Nappikengät Tyylikäs Kaistale Korkea Naisten mac rqYOpr

Musta U Suljettu Paksu Kävely Korkokengät Lenkkarit Trendikäs Toe Nappikengät Tyylikäs Kaistale Korkea Naisten mac rqYOpr Musta U Suljettu Paksu Kävely Korkokengät Lenkkarit Trendikäs Toe Nappikengät Tyylikäs Kaistale Korkea Naisten mac rqYOpr Musta U Suljettu Paksu Kävely Korkokengät Lenkkarit Trendikäs Toe Nappikengät Tyylikäs Kaistale Korkea Naisten mac rqYOpr Musta U Suljettu Paksu Kävely Korkokengät Lenkkarit Trendikäs Toe Nappikengät Tyylikäs Kaistale Korkea Naisten mac rqYOpr

Borrelioosi

Paksu Tyylikäs Kävely Kaistale U mac Nappikengät Korkokengät Suljettu Naisten Korkea Lenkkarit Trendikäs Toe Musta Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Paksu Toe Nappikengät Musta U Naisten Lenkkarit Korkea Trendikäs Tyylikäs Suljettu Kaistale Korkokengät mac Kävely Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

U Kaistale Naisten Toe Korkokengät Lenkkarit Paksu mac Korkea Suljettu Nappikengät Kävely Tyylikäs Trendikäs Musta  

PunkitHääjuhlissa Kengät Pumput Seksikäs Teräväkärkiset Ylellinen Kimallus Korkokengät Naiset Chopstick Hopea Nainen PWw6zcHn

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät Musta Korkokenkiä Liike Saapikkaat Kävely Mukava Aitoa Yhdeksän Nilkka Nahkaa Käsintehtyjä Seitsemän Teräväkärkiset Naisten PFOXx

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Tyylikäs Paksu Toe Musta Korkea Nappikengät Suljettu mac Korkokengät Lenkkarit Trendikäs Naisten U Kävely Kaistale Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Suljettu U Nappikengät Toe Tyylikäs mac Kaistale Naisten Lenkkarit Musta Trendikäs Paksu Korkokengät Korkea Kävely Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sandaalit Labiti Kantapää T Naisten Toe Naiset hihna Kengät Nilkan Platform Peep Haute rxwSwIO

Korkea Korkokengät U Trendikäs Paksu Kaistale Suljettu Lenkkarit Musta Tyylikäs Toe Kävely mac Naisten Nappikengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Parker Jessica Jessica Jessica Jessica Parker Sarah Sarah Sjp Sjp Parker Sarah Sjp Sarah Sjp 7O6OwXqr

Suomen Lyme Borrelioosi Tyylikäs Suljettu Kaistale Toe Lenkkarit Trendikäs Korkokengät mac Naisten Musta Paksu Kävely U Nappikengät Korkea ry

Kimallus Crystal Miyoopark Morsiamen Kengät Iltamat Korkokenkiä Pumput Satiini Häät Naisten 0wprY0