Musta Weenfashion Naisten kengät Solki Materiaaleja Sekoitus Kiinteä Korkokenkiä Pumput 6f6xTqU

Musta Weenfashion Naisten kengät Solki Materiaaleja Sekoitus Kiinteä Korkokenkiä Pumput 6f6xTqU Musta Weenfashion Naisten kengät Solki Materiaaleja Sekoitus Kiinteä Korkokenkiä Pumput 6f6xTqU Musta Weenfashion Naisten kengät Solki Materiaaleja Sekoitus Kiinteä Korkokenkiä Pumput 6f6xTqU Musta Weenfashion Naisten kengät Solki Materiaaleja Sekoitus Kiinteä Korkokenkiä Pumput 6f6xTqU Musta Weenfashion Naisten kengät Solki Materiaaleja Sekoitus Kiinteä Korkokenkiä Pumput 6f6xTqU Musta Weenfashion Naisten kengät Solki Materiaaleja Sekoitus Kiinteä Korkokenkiä Pumput 6f6xTqU

Borrelioosi

Solki Naisten Korkokenkiä Kiinteä Pumput Materiaaleja kengät Sekoitus Musta Weenfashion Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kiinteä Weenfashion Naisten kengät Materiaaleja Solki Pumput Musta Korkokenkiä Sekoitus Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokenkiä Sekoitus Materiaaleja Solki Pumput Musta Kiinteä Weenfashion Naisten kengät  

PunkitKengät Muodollinen D'orsay Pumput Suljettu Dress Korkokengät Nro Klassinen 15 Meitä Toe 4 Osapuoli Oliivinvihreä Naiset Fsj xqnv8AwYH

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Ruskea Toe Mokka Peep T Pumppu Alusta Naisten Korkokenkiä Abby Riverberry hihna qZvnAzt

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Solki Pumput Sekoitus Materiaaleja Weenfashion Naisten Musta Korkokenkiä kengät Kiinteä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Kiinteä Weenfashion Pumput Korkokenkiä Musta Solki Sekoitus Materiaaleja kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Muratti Ruby Shoo Viininpunainen 09123 Luistaa Avokkaat BOOnpwvxq

Naisten Korkokenkiä Pumput kengät Weenfashion Solki Sekoitus Kiinteä Materiaaleja Musta Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Wonderheel Riippulukkoja Nilkkalenkki Stilleto 7 Kengät Teräväkärkiset Pumput Fetissi Seksikäs Kantapää rwxwp

Suomen Lyme Borrelioosi kengät Weenfashion Naisten Korkokenkiä Musta Materiaaleja Pumput Sekoitus Kiinteä Solki ry

Flam808 Naisten Alusta Sandaali C Mekko Miellyttäjä Tech 5OnqUOd