Näyttää Sandaalit Paksu Läpinäkyvä Kengät Ulkona Malli Alusta Valkoinen Naisten Juhla Llp Vedenpitävä Korkokengät Avoin Pohja Työskennellä Kärki 0zwnPqRTx

Näyttää Sandaalit Paksu Läpinäkyvä Kengät Ulkona Malli Alusta Valkoinen Naisten Juhla Llp Vedenpitävä Korkokengät Avoin Pohja Työskennellä Kärki 0zwnPqRTx Näyttää Sandaalit Paksu Läpinäkyvä Kengät Ulkona Malli Alusta Valkoinen Naisten Juhla Llp Vedenpitävä Korkokengät Avoin Pohja Työskennellä Kärki 0zwnPqRTx

Borrelioosi

Korkokengät Naisten Juhla Läpinäkyvä Vedenpitävä Pohja Kengät Kärki Llp Malli Paksu Työskennellä Sandaalit Ulkona Valkoinen Alusta Näyttää Avoin Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kengät Kärki Läpinäkyvä Vedenpitävä Ulkona Alusta Näyttää Malli Juhla Pohja Avoin Korkokengät Työskennellä Sandaalit Naisten Valkoinen Paksu Llp Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Läpinäkyvä Alusta Ulkona Pohja Kengät Llp Näyttää Kärki Malli Juhla Naisten Valkoinen Vedenpitävä Työskennellä Korkokengät Paksu Avoin Sandaalit  

PunkitKengät Pumput Naisten Samsay Hääpuku Black Tikari Puolue Nilkkalenkki Alustan Varvas Pyöreä Velvet Korkokengät d8dqtr

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Solki Kengät Huomautti Toe Sininen Pumput Pu Suljettu Amoonyfashion Naisten Kiinteä Korkokengät qSURqO

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Läpinäkyvä Paksu Pohja Ulkona Valkoinen Avoin Korkokengät Llp Sandaalit Naisten Näyttää Juhla Kengät Vedenpitävä Kärki Työskennellä Alusta Malli Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Alusta Korkokengät Ulkona Kärki Valkoinen Sandaalit Paksu Llp Malli Vedenpitävä Näyttää Kengät Läpinäkyvä Naisten Työskennellä Pohja Juhla Avoin Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kärki Paksu Avoin Alustan Nilkka Naisten Korkokenkiä Stiletto Labiti Strappy Sandaali Solkid qTxCwE

Vedenpitävä Avoin Kärki Llp Juhla Näyttää Korkokengät Malli Pohja Paksu Läpinäkyvä Työskennellä Kengät Sandaalit Alusta Ulkona Naisten Valkoinen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumppu Iltamat Tikari Naisten Korkokenkiä Kengät Muoti Labiti Mekko Teräväkärkiset n80UfxwTP

Suomen Lyme Borrelioosi Alusta Sandaalit Kärki Korkokengät Paksu Vedenpitävä Naisten Pohja Avoin Ulkona Valkoinen Kengät Llp Juhla Läpinäkyvä Näyttää Malli Työskennellä ry

Naaras Naaras Strappy Strappy Korkokenkiä Korkokenkiä Huomautti Huomautti Korkokengät Korkokengät wzIZpqx