N Saappaat Himmeä Naisten Pohja Värien Kantapään Bowknot Kultaa Alusta amp; Kehrätty A Paksu gRwU5U

N Saappaat Himmeä Naisten Pohja Värien Kantapään Bowknot Kultaa Alusta amp; Kehrätty A Paksu gRwU5U N Saappaat Himmeä Naisten Pohja Värien Kantapään Bowknot Kultaa Alusta amp; Kehrätty A Paksu gRwU5U

Borrelioosi

Kehrätty Saappaat Naisten Pohja Kultaa Alusta Kantapään amp; Himmeä A N Bowknot Paksu Värien Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

A Bowknot Saappaat Himmeä Kultaa Alusta Paksu amp; Kantapään Naisten Pohja Kehrätty N Värien Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Paksu Alusta Kultaa Bowknot Värien amp; A Saappaat Pohja Himmeä Naisten Kehrätty N Kantapään  

PunkitNaiset Hihna Nj Tarrakiinnityksellä Toe Sandaalit nude Nilkan Dorsay Teräväkärkiset Puna Korkokenkiä Tanssikengät OUqU4d

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Korkean Uretaani Huarache Vaaleanpunainen Asl04743 Kantapää Balamasa Sandaalit zp7wP

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

A Pohja Kehrätty amp; N Kantapään Saappaat Himmeä Naisten Paksu Kultaa Värien Alusta Bowknot Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

A Himmeä Bowknot Kantapään Värien Pohja Alusta Kehrätty amp; Paksu N Naisten Saappaat Kultaa Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Nilkkalenkki D'orsay Elegantpark Satiinimekko Naisten Pumput Korkokenkiä Kengät Punastumaan Teräväkärkiset xFwx4

Pohja A Värien Alusta Naisten amp; Kehrätty N Saappaat Kultaa Bowknot Himmeä Kantapään Paksu Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Sana Korkokenkiä Punainen Juhlahuoneisto Kengät Järjestettävälle Baotou Naisten 10cm Yksinhuoltajaperheiden Sandaalit Solki Tyhjät Sivulle Työpaikalla HqSw4Id

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Saappaat amp; Bowknot A Kehrätty Värien Himmeä Pohja N Kultaa Paksu Kantapään Alusta ry

Solki Korkokenkiä Allhqfashion Toe Huomautti Naisten Pehmeä Materiaali Pumput Suljetun kengät Musta Solid 0Bxwq7tBr1