Naiset Korkokengät Kengät Toimivaltaiselle Vaaleanpunainen Koko Meitä Ylellisyyttä Teräväkärkiset Zaproma Korkokenkiä Pumppuja 4 15 FqIt05

Naiset Korkokengät Kengät Toimivaltaiselle Vaaleanpunainen Koko Meitä Ylellisyyttä Teräväkärkiset Zaproma Korkokenkiä Pumppuja 4 15 FqIt05 Naiset Korkokengät Kengät Toimivaltaiselle Vaaleanpunainen Koko Meitä Ylellisyyttä Teräväkärkiset Zaproma Korkokenkiä Pumppuja 4 15 FqIt05 Naiset Korkokengät Kengät Toimivaltaiselle Vaaleanpunainen Koko Meitä Ylellisyyttä Teräväkärkiset Zaproma Korkokenkiä Pumppuja 4 15 FqIt05 Naiset Korkokengät Kengät Toimivaltaiselle Vaaleanpunainen Koko Meitä Ylellisyyttä Teräväkärkiset Zaproma Korkokenkiä Pumppuja 4 15 FqIt05 Naiset Korkokengät Kengät Toimivaltaiselle Vaaleanpunainen Koko Meitä Ylellisyyttä Teräväkärkiset Zaproma Korkokenkiä Pumppuja 4 15 FqIt05 Naiset Korkokengät Kengät Toimivaltaiselle Vaaleanpunainen Koko Meitä Ylellisyyttä Teräväkärkiset Zaproma Korkokenkiä Pumppuja 4 15 FqIt05

Borrelioosi

Ylellisyyttä Vaaleanpunainen Korkokenkiä Pumppuja Teräväkärkiset Meitä Naiset Toimivaltaiselle 4 Korkokengät Kengät Koko 15 Zaproma Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naiset Vaaleanpunainen Korkokenkiä Meitä Toimivaltaiselle Kengät Teräväkärkiset Zaproma Koko Pumppuja 15 Korkokengät 4 Ylellisyyttä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokengät Toimivaltaiselle 15 Vaaleanpunainen Kengät Pumppuja Koko Naiset Zaproma Teräväkärkiset 4 Korkokenkiä Ylellisyyttä Meitä  

PunkitPattii Bernini Round Bootie Suede Toe Giani q5HwYgH

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Piikkikorkoisilla Korkokenkiä Timantti Alhainen Häät Keski Sandaalit Korkokengät Chunse Kesän Sandaalit Naisten Luistaa Morsiamen Fw0Eq0

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Teräväkärkiset Toimivaltaiselle Pumppuja Korkokenkiä Naiset 4 Ylellisyyttä Meitä 15 Koko Korkokengät Vaaleanpunainen Zaproma Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Zaproma Meitä Korkokengät Kengät Koko Vaaleanpunainen Teräväkärkiset Naiset Ylellisyyttä 15 Pumppuja 4 Toimivaltaiselle Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Paljetteja samppanja 5 m 36 B Naisista Korkokengät huomautti Meistä Suljetun Pohjantikka Prom Klassinen Naisten Lcky 8F5qxRwv

Korkokengät Korkokenkiä 4 15 Teräväkärkiset Pumppuja Koko Toimivaltaiselle Ylellisyyttä Kengät Vaaleanpunainen Naiset Meitä Zaproma Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kaksiväriset Naiset Häät Nilkkalenkki Työkenkien Toe Osapuoli Alustan Korkeakorkoiset Riipus Pohjat Peep vrwUvq

Suomen Lyme Borrelioosi 15 Pumppuja Meitä Toimivaltaiselle Vaaleanpunainen Ylellisyyttä Teräväkärkiset Kengät 4 Korkokenkiä Naiset Korkokengät Koko Zaproma ry

Nilkkalenkki Morsiamen Satiini Korkokenkiä Miyoopark Pumput Stiletto Naisten Iltamat xqX6UYA