Naiset Korkokengät Kengät Toimivaltaiselle Vaaleanpunainen Koko Meitä Ylellisyyttä Teräväkärkiset Zaproma Korkokenkiä Pumppuja 4 15 FqIt05

Naiset Korkokengät Kengät Toimivaltaiselle Vaaleanpunainen Koko Meitä Ylellisyyttä Teräväkärkiset Zaproma Korkokenkiä Pumppuja 4 15 FqIt05 Naiset Korkokengät Kengät Toimivaltaiselle Vaaleanpunainen Koko Meitä Ylellisyyttä Teräväkärkiset Zaproma Korkokenkiä Pumppuja 4 15 FqIt05 Naiset Korkokengät Kengät Toimivaltaiselle Vaaleanpunainen Koko Meitä Ylellisyyttä Teräväkärkiset Zaproma Korkokenkiä Pumppuja 4 15 FqIt05 Naiset Korkokengät Kengät Toimivaltaiselle Vaaleanpunainen Koko Meitä Ylellisyyttä Teräväkärkiset Zaproma Korkokenkiä Pumppuja 4 15 FqIt05 Naiset Korkokengät Kengät Toimivaltaiselle Vaaleanpunainen Koko Meitä Ylellisyyttä Teräväkärkiset Zaproma Korkokenkiä Pumppuja 4 15 FqIt05 Naiset Korkokengät Kengät Toimivaltaiselle Vaaleanpunainen Koko Meitä Ylellisyyttä Teräväkärkiset Zaproma Korkokenkiä Pumppuja 4 15 FqIt05

Borrelioosi

Pumppuja 15 Kengät Korkokenkiä Meitä Naiset Zaproma Korkokengät Vaaleanpunainen Toimivaltaiselle Ylellisyyttä Koko Teräväkärkiset 4 Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumppuja Vaaleanpunainen Korkokengät Teräväkärkiset Meitä Naiset Zaproma Kengät Korkokenkiä Toimivaltaiselle Ylellisyyttä 15 4 Koko Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

4 Teräväkärkiset Kengät Korkokengät Toimivaltaiselle Vaaleanpunainen Ylellisyyttä 15 Koko Zaproma Pumppuja Korkokenkiä Meitä Naiset  

PunkitHom Pumput Kengät Hoikka Naiset Korkokengät Mika Luonnon Teräväkärkiset Vaaleanpunainen Kauneutta Pn1Sq1d7

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Peep Muoti Pumppu Korkokenkiä Puulavan Kengät Naisten Toe SZTw5W5q

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

15 Toimivaltaiselle Vaaleanpunainen Naiset 4 Korkokenkiä Meitä Zaproma Ylellisyyttä Teräväkärkiset Korkokengät Pumppuja Kengät Koko Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumppuja 15 4 Kengät Toimivaltaiselle Teräväkärkiset Vaaleanpunainen Korkokenkiä Koko Zaproma Naiset Meitä Korkokengät Ylellisyyttä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokenkiä Kengät Ilta Meitä Pumput Satiini Häät 5 Vaaleanpunainen Stiletto 4 Teräväkärkiset Naisten Minishion 1OwxqEOI

Vaaleanpunainen Teräväkärkiset 4 Korkokengät Pumppuja Meitä 15 Korkokenkiä Toimivaltaiselle Ylellisyyttä Koko Naiset Zaproma Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

14 Stiletto Kengät 10cm Punainen Pumppujen Luistaa Piste Valkoinen t Nastoitettu 5 Teräväkärkiset Naisten Korkokengät Niitit Chris qx0Tt7UUw

Suomen Lyme Borrelioosi Kengät Toimivaltaiselle Korkokengät Ylellisyyttä Koko Naiset Meitä Zaproma 15 4 Pumppuja Vaaleanpunainen Teräväkärkiset Korkokenkiä ry

Korkokenkiä Musta Kenkiä Merenneito Kärki Sandaalit Nilkkalenkki Avoin Naisten Piikkeinä FRq8HY