Naiset Neliö Tao Kengät Häät Marlow Korkokenkiä Nahka Willie Vetoketju Hong Peep Kesällä Toe Musta Pumput Pu 5X6qxH

Naiset Neliö Tao Kengät Häät Marlow Korkokenkiä Nahka Willie Vetoketju Hong Peep Kesällä Toe Musta Pumput Pu 5X6qxH Naiset Neliö Tao Kengät Häät Marlow Korkokenkiä Nahka Willie Vetoketju Hong Peep Kesällä Toe Musta Pumput Pu 5X6qxH Naiset Neliö Tao Kengät Häät Marlow Korkokenkiä Nahka Willie Vetoketju Hong Peep Kesällä Toe Musta Pumput Pu 5X6qxH Naiset Neliö Tao Kengät Häät Marlow Korkokenkiä Nahka Willie Vetoketju Hong Peep Kesällä Toe Musta Pumput Pu 5X6qxH

Borrelioosi

Korkokenkiä Häät Pu Willie Naiset Nahka Musta Hong Vetoketju Kesällä Tao Neliö Marlow Peep Pumput Kengät Toe Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Toe Pu Häät Naiset Tao Willie Nahka Peep Neliö Kengät Korkokenkiä Vetoketju Hong Marlow Pumput Musta Kesällä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Neliö Kesällä Kengät Korkokenkiä Naiset Pu Nahka Toe Häät Tao Willie Marlow Pumput Musta Vetoketju Hong Peep  

PunkitRed Sandaalit Vedenpitävä Hienosti Kiikkuun Juhlasali Rose Naisten Työpaikalla Catwalk Kristalli Korkokengät Alustan Ulkona Läpinäkyvä Kengät q4nR6Yw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Papell Pumppu Lois Adrianna Valencia Hopea lc Naisten Pitsi Rg8xnwdq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Peep Tao Neliö Toe Musta Hong Nahka Pu Kesällä Marlow Willie Vetoketju Korkokenkiä Naiset Kengät Häät Pumput Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naiset Kesällä Marlow Korkokenkiä Musta Willie Häät Toe Hong Tao Nahka Pu Vetoketju Peep Pumput Kengät Neliö Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Satiini Naisten Punainen Miyoopark Y156 Au Strappy Kengät Iltamat Korkokenkiä Stiletto 7 Morsiamen H5wHrXxgqC

Korkokenkiä Neliö Willie Toe Naiset Pu Marlow Häät Musta Kesällä Pumput Tao Kengät Nahka Peep Vetoketju Hong Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Piikkejä korkokengät on Naisten kengät Ccadp009653 Pu Pumput Voguezone009 Pull Kiinteä wFqgOX

Suomen Lyme Borrelioosi Vetoketju Musta Häät Kesällä Nahka Neliö Willie Peep Pumput Korkokenkiä Naiset Tao Pu Toe Hong Kengät Marlow ry

Cole 95 Drakman Renner Haan Ii Pumppu Naisten WWqU1cOgB