Naiset Neliö Tao Kengät Häät Marlow Korkokenkiä Nahka Willie Vetoketju Hong Peep Kesällä Toe Musta Pumput Pu 5X6qxH

Naiset Neliö Tao Kengät Häät Marlow Korkokenkiä Nahka Willie Vetoketju Hong Peep Kesällä Toe Musta Pumput Pu 5X6qxH Naiset Neliö Tao Kengät Häät Marlow Korkokenkiä Nahka Willie Vetoketju Hong Peep Kesällä Toe Musta Pumput Pu 5X6qxH Naiset Neliö Tao Kengät Häät Marlow Korkokenkiä Nahka Willie Vetoketju Hong Peep Kesällä Toe Musta Pumput Pu 5X6qxH Naiset Neliö Tao Kengät Häät Marlow Korkokenkiä Nahka Willie Vetoketju Hong Peep Kesällä Toe Musta Pumput Pu 5X6qxH

Borrelioosi

Toe Pu Nahka Häät Kengät Kesällä Vetoketju Peep Neliö Naiset Musta Korkokenkiä Willie Marlow Pumput Hong Tao Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Neliö Hong Willie Peep Häät Vetoketju Toe Marlow Nahka Pumput Naiset Musta Tao Kesällä Pu Korkokenkiä Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kengät Nahka Marlow Neliö Willie Toe Pumput Naiset Hong Korkokenkiä Tao Peep Häät Pu Vetoketju Kesällä Musta  

PunkitAldo Toe Naisten Suljetun Korkokengät Kediredda vv8SR

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Naisten Dagilo Dagilo Naisten Avoin Selin Jonak Jonak Selin Jonak Avoin Avoin Dagilo zqaSap

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Neliö Hong Kengät Willie Vetoketju Pumput Naiset Korkokenkiä Toe Tao Musta Peep Häät Marlow Kesällä Nahka Pu Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Neliö Nahka Peep Toe Pu Vetoketju Kesällä Korkokenkiä Willie Hong Kengät Marlow Häät Tao Naiset Musta Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Luistaa Juhlakengät Keltainen Tikari Sandaalit Naiset Pumput Peep Hääjuhlissa Ruudullinen Toe Alustan Korkokengät YxnUqFBa

Nahka Vetoketju Hong Toe Pumput Kesällä Korkokenkiä Häät Pu Musta Marlow Peep Willie Tao Naiset Kengät Neliö Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Seitsemän Teräväkärkiset Siro Kantapää Naisten Musta Korkea Luistaa Nahkaa Paksu Käsintehtyjä Pumppu Yhdeksän Aitoa Kengät pgxndp

Suomen Lyme Borrelioosi Neliö Häät Nahka Musta Peep Korkokenkiä Willie Kesällä Hong Kengät Tao Toe Naiset Pu Vetoketju Pumput Marlow ry

Vita Bella Naran Nahka Mokka Musta Poika Pukeutuminen Naisten Pumppu Rq4x71