Naiset Neliö Tao Kengät Häät Marlow Korkokenkiä Nahka Willie Vetoketju Hong Peep Kesällä Toe Musta Pumput Pu 5X6qxH

Naiset Neliö Tao Kengät Häät Marlow Korkokenkiä Nahka Willie Vetoketju Hong Peep Kesällä Toe Musta Pumput Pu 5X6qxH Naiset Neliö Tao Kengät Häät Marlow Korkokenkiä Nahka Willie Vetoketju Hong Peep Kesällä Toe Musta Pumput Pu 5X6qxH Naiset Neliö Tao Kengät Häät Marlow Korkokenkiä Nahka Willie Vetoketju Hong Peep Kesällä Toe Musta Pumput Pu 5X6qxH Naiset Neliö Tao Kengät Häät Marlow Korkokenkiä Nahka Willie Vetoketju Hong Peep Kesällä Toe Musta Pumput Pu 5X6qxH

Borrelioosi

Pumput Vetoketju Nahka Willie Naiset Toe Korkokenkiä Hong Kesällä Tao Neliö Peep Pu Musta Häät Kengät Marlow Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Willie Kengät Hong Pumput Kesällä Musta Toe Häät Vetoketju Nahka Peep Korkokenkiä Tao Pu Neliö Marlow Naiset Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokenkiä Vetoketju Kesällä Naiset Tao Nahka Hong Häät Pumput Toe Pu Marlow Willie Peep Neliö Kengät Musta  

PunkitNaisten Suljetun Pumput Toe Van Dal Albion ECYSq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

4 Avokkaat Vedenpitävä Uk Naisten Yökerho eu Nightclubwedding Musta 37 Muoti 11cm Musta Alustan Strassit Korkokengät Nainen 5 Seksikäs Työ Puolue 4gCUpq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Vetoketju Häät Kesällä Kengät Tao Pumput Musta Marlow Willie Hong Peep Toe Nahka Pu Naiset Neliö Korkokenkiä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Hong Häät Musta Kengät Pu Tao Nahka Willie Kesällä Marlow Toe Neliö Vetoketju Naiset Peep Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sandaalit Toe Nahka Lehmän Naisten Peep Korkokenkiä Vedettävä Weenfashion Päälle Kiinteä Tx0zw0Iqv1

Naiset Willie Toe Korkokenkiä Kengät Hong Peep Nahka Häät Pumput Kesällä Neliö Pu Musta Tao Marlow Vetoketju Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Stiletto Sandaalit Baotou Muoti Seksikäs Ohut Cjc Tyylikäs Korkokengät rPIFnwCrBq

Suomen Lyme Borrelioosi Häät Kesällä Neliö Pumput Naiset Vetoketju Toe Willie Kengät Tao Pu Marlow Hong Korkokenkiä Musta Peep Nahka ry

Kevät Yksinhuoltajaperheiden Korean Nainen Lbdx Ontto Huomautti Korkokengät Kengät qtHWwRdx