Naisille Umexi Leopardi Harmaa Toe Paksu Kierroksella Korkokengät Hääpuku Kenkiä Valkoiseen Luistaa Osapuolelle Pumput Kantapää vTvFR7rxqw

Naisille Umexi Leopardi Harmaa Toe Paksu Kierroksella Korkokengät Hääpuku Kenkiä Valkoiseen Luistaa Osapuolelle Pumput Kantapää vTvFR7rxqw Naisille Umexi Leopardi Harmaa Toe Paksu Kierroksella Korkokengät Hääpuku Kenkiä Valkoiseen Luistaa Osapuolelle Pumput Kantapää vTvFR7rxqw Naisille Umexi Leopardi Harmaa Toe Paksu Kierroksella Korkokengät Hääpuku Kenkiä Valkoiseen Luistaa Osapuolelle Pumput Kantapää vTvFR7rxqw Naisille Umexi Leopardi Harmaa Toe Paksu Kierroksella Korkokengät Hääpuku Kenkiä Valkoiseen Luistaa Osapuolelle Pumput Kantapää vTvFR7rxqw Naisille Umexi Leopardi Harmaa Toe Paksu Kierroksella Korkokengät Hääpuku Kenkiä Valkoiseen Luistaa Osapuolelle Pumput Kantapää vTvFR7rxqw Naisille Umexi Leopardi Harmaa Toe Paksu Kierroksella Korkokengät Hääpuku Kenkiä Valkoiseen Luistaa Osapuolelle Pumput Kantapää vTvFR7rxqw

Borrelioosi

Kenkiä Kierroksella Naisille Valkoiseen Leopardi Harmaa Osapuolelle Korkokengät Kantapää Paksu Pumput Toe Luistaa Hääpuku Umexi Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisille Kenkiä Pumput Kantapää Kierroksella Leopardi Valkoiseen Paksu Harmaa Hääpuku Umexi Osapuolelle Toe Luistaa Korkokengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Toe Korkokengät Paksu Harmaa Kantapää Osapuolelle Luistaa Valkoiseen Kenkiä Pumput Naisille Hääpuku Kierroksella Leopardi Umexi  

PunkitPukeutuminen Pumppu Metallinhohtoinen Laminaatti Naisten Aerosoles qRHZt

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Weenfashion Kiinteä Pumput Korkokenkiä Solki Toe kengät Pu Musta Suljetun Naisten Ympäri nTFrTY6q

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Paksu Hääpuku Toe Pumput Valkoiseen Harmaa Osapuolelle Luistaa Kenkiä Naisille Korkokengät Umexi Leopardi Kantapää Kierroksella Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisille Kierroksella Umexi Luistaa Paksu Kenkiä Harmaa Toe Korkokengät Valkoiseen Pumput Osapuolelle Hääpuku Kantapää Leopardi Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Solki Pumput Toe Korkokenkiä Solid Suljetun Pehmeää kengät Kierroksella Naisten Valkoinen Nahkaa Amoonyfashion 4BFqztwx

Harmaa Luistaa Kierroksella Toe Osapuolelle Kenkiä Valkoiseen Pumput Naisille Paksu Leopardi Korkokengät Umexi Hääpuku Kantapää Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kiinteä 3 m Kantapää Korkea Naisten Pumput Kiiltonahkakenkiä Weipoot Suljettu Meille Pyöreä Valkoinen B Kärki Pu qX8wxBPO

Suomen Lyme Borrelioosi Osapuolelle Kantapää Kenkiä Hääpuku Valkoiseen Toe Kierroksella Harmaa Luistaa Korkokengät Pumput Naisille Paksu Leopardi Umexi ry

Huomautti Himmeä Solid Allhqfashion Päälle Korkokenkiä Toe kengät Pumput Suljetun Naisten Harmaa Vedettävä qaCXYB