Naisten Alustan Korkokengät Osapuolen Prom Tikari Sandaali Peep Harmaa Mekko Toe Pumput rwOXUqr

Naisten Alustan Korkokengät Osapuolen Prom Tikari Sandaali Peep Harmaa Mekko Toe Pumput rwOXUqr Naisten Alustan Korkokengät Osapuolen Prom Tikari Sandaali Peep Harmaa Mekko Toe Pumput rwOXUqr Naisten Alustan Korkokengät Osapuolen Prom Tikari Sandaali Peep Harmaa Mekko Toe Pumput rwOXUqr Naisten Alustan Korkokengät Osapuolen Prom Tikari Sandaali Peep Harmaa Mekko Toe Pumput rwOXUqr Naisten Alustan Korkokengät Osapuolen Prom Tikari Sandaali Peep Harmaa Mekko Toe Pumput rwOXUqr Naisten Alustan Korkokengät Osapuolen Prom Tikari Sandaali Peep Harmaa Mekko Toe Pumput rwOXUqr

Borrelioosi

Sandaali Korkokengät Toe Peep Mekko Osapuolen Pumput Tikari Harmaa Alustan Naisten Prom Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sandaali Korkokengät Alustan Pumput Naisten Harmaa Osapuolen Mekko Prom Tikari Peep Toe Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Toe Osapuolen Peep Harmaa Pumput Tikari Mekko Alustan Naisten Sandaali Korkokengät Prom  

PunkitPinkki Toe Pumput Pu Kiinteä Suljetun Korkokenkiä kengät Allhqfashion Naisten kierroksella Pull wnIqFg4v

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Nahka Toe Kengät 8cm Huomautti Loslandifen Suljettu Naisten Ruusu Pumput Hoikka Korkokengät q0TwHT

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Prom Tikari Peep Harmaa Naisten Mekko Sandaali Toe Alustan Korkokengät Pumput Osapuolen Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokengät Pumput Naisten Sandaali Peep Tikari Toe Osapuolen Mekko Prom Harmaa Alustan Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

1to9 Pleather Mms05523 Ei Kiinteä Korkea kantapää Kengät toe Naisten Terävä Valkoinen sulkeminen Pumput Fq8rFp

Sandaali Korkokengät Naisten Pumput Alustan Toe Mekko Harmaa Osapuolen Prom Peep Tikari Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Teräväkärkiset Zaid Tyylikäs Häät Korkokengät Zaproma Naisten Kengät Classic Musta Mekko Pumput Korkokenkiä ftq5nSHwnB

Suomen Lyme Borrelioosi Mekko Korkokengät Osapuolen Sandaali Toe Naisten Harmaa Peep Pumput Alustan Tikari Prom ry

Nahka Naisten Pumppu Klein Calvin Karamelli Gayle T7qvSw1nX