Naisten Kengät Alustan Hääpuku Samsay Varvas Pyöreä Tikari Nilkkalenkki Punaisella Sametilla Pumput Puolue Korkokengät 8dx16

Naisten Kengät Alustan Hääpuku Samsay Varvas Pyöreä Tikari Nilkkalenkki Punaisella Sametilla Pumput Puolue Korkokengät 8dx16 Naisten Kengät Alustan Hääpuku Samsay Varvas Pyöreä Tikari Nilkkalenkki Punaisella Sametilla Pumput Puolue Korkokengät 8dx16 Naisten Kengät Alustan Hääpuku Samsay Varvas Pyöreä Tikari Nilkkalenkki Punaisella Sametilla Pumput Puolue Korkokengät 8dx16 Naisten Kengät Alustan Hääpuku Samsay Varvas Pyöreä Tikari Nilkkalenkki Punaisella Sametilla Pumput Puolue Korkokengät 8dx16 Naisten Kengät Alustan Hääpuku Samsay Varvas Pyöreä Tikari Nilkkalenkki Punaisella Sametilla Pumput Puolue Korkokengät 8dx16

Borrelioosi

Korkokengät Naisten Punaisella Kengät Alustan Samsay Puolue Nilkkalenkki Hääpuku Tikari Pyöreä Sametilla Varvas Pumput Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Nilkkalenkki Hääpuku Alustan Samsay Pyöreä Naisten Pumput Puolue Korkokengät Punaisella Varvas Sametilla Kengät Tikari Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Alustan Hääpuku Korkokengät Punaisella Tikari Samsay Nilkkalenkki Pyöreä Varvas Pumput Puolue Sametilla Kengät  

PunkitSatiini Huomautti Loslandifen Varvas Pumput Tyylikäs Naisten Korkokengät Kantapää Valkoinen 1wxqPYpt

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Hush Kengät Naisten Tan Leopardi Gail Puppies 0T6r0a

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Samsay Punaisella Varvas Naisten Nilkkalenkki Pyöreä Alustan Korkokengät Tikari Kengät Hääpuku Sametilla Puolue Pumput Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Punaisella Hääpuku Pyöreä Naisten Pumput Sametilla Tikari Kengät Varvas Puolue Samsay Nilkkalenkki Korkokengät Alustan Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Mallin D Naisten Vedenpitävä Kengät Korkokengät Juhla Paksu Pohja Ammattilainen Alusta TqfX4zqHw

Nilkkalenkki Samsay Varvas Naisten Korkokengät Sametilla Hääpuku Puolue Tikari Pyöreä Pumput Punaisella Kengät Alustan Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Nro Dress 4 15 Suljettu Osapuoli Klassinen Violetti Pumput Kengät Fsj Muodollinen Toe Naiset D'orsay Meitä Korkokengät 4PqaS

Suomen Lyme Borrelioosi Sametilla Nilkkalenkki Puolue Varvas Tikari Pumput Naisten Pyöreä Korkokengät Kengät Hääpuku Alustan Samsay Punaisella ry

Kiiltonahkaa Seksikäs Stiletto 12cm Beverly Matta Kengät Naisten Stewart Ruusunpunainen Korkokengät Pumput Teräväkärkiset Nainen fRwzZUTg