Naisten Kengät Alustan Hääpuku Samsay Varvas Pyöreä Tikari Nilkkalenkki Punaisella Sametilla Pumput Puolue Korkokengät 8dx16

Naisten Kengät Alustan Hääpuku Samsay Varvas Pyöreä Tikari Nilkkalenkki Punaisella Sametilla Pumput Puolue Korkokengät 8dx16 Naisten Kengät Alustan Hääpuku Samsay Varvas Pyöreä Tikari Nilkkalenkki Punaisella Sametilla Pumput Puolue Korkokengät 8dx16 Naisten Kengät Alustan Hääpuku Samsay Varvas Pyöreä Tikari Nilkkalenkki Punaisella Sametilla Pumput Puolue Korkokengät 8dx16 Naisten Kengät Alustan Hääpuku Samsay Varvas Pyöreä Tikari Nilkkalenkki Punaisella Sametilla Pumput Puolue Korkokengät 8dx16 Naisten Kengät Alustan Hääpuku Samsay Varvas Pyöreä Tikari Nilkkalenkki Punaisella Sametilla Pumput Puolue Korkokengät 8dx16

Borrelioosi

Hääpuku Korkokengät Kengät Puolue Pumput Varvas Tikari Samsay Alustan Nilkkalenkki Punaisella Naisten Sametilla Pyöreä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Nilkkalenkki Kengät Hääpuku Samsay Korkokengät Pumput Tikari Puolue Sametilla Alustan Pyöreä Varvas Punaisella Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Puolue Naisten Samsay Tikari Kengät Nilkkalenkki Pumput Punaisella Hääpuku Alustan Sametilla Pyöreä Varvas Korkokengät  

PunkitSeksikäs Muoti Pumput Wendy Sandaalit Vaaleanpunainen Teräväkärkiset Korkokenkiä Juhlamekko Wu Naiset Kengät Nainen x10qvY0rw6

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Mekko Kengät Korkokengät Saapikkaat Kiiltävä Rongzhi Valkoinen Osapuoli Print Naisten Pumput Tikari Teräväkärkiset Nahkaa Nilkkurit qp7RaY

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Tikari Kengät Punaisella Naisten Hääpuku Korkokengät Varvas Alustan Nilkkalenkki Puolue Pumput Sametilla Pyöreä Samsay Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Sametilla Pyöreä Nilkkalenkki Tikari Hääpuku Samsay Kengät Alustan Puolue Punaisella Korkokengät Naisten Varvas Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumput Vedä Materiaali Valikoituja Allhqfashion Väri Korkokengät Kengät Kultaa Sekoitettu Naisten qTn0YwF

Alustan Varvas Hääpuku Puolue Samsay Naisten Sametilla Pyöreä Punaisella Korkokengät Tikari Nilkkalenkki Pumput Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokengät Beige Koko Kulta Seksikäs 35 Naiset Ja Valkoinen Mofgr Kengät Pumput Plus 43 Hääjuhlissa qawTt1CnO

Suomen Lyme Borrelioosi Samsay Hääpuku Tikari Korkokengät Kengät Nilkkalenkki Varvas Sametilla Alustan Punaisella Naisten Pumput Pyöreä Puolue ry

Kengät Nahka Le Ch Pumppu Teau Fuksia Naisten Teräväkärkiset gwZ1q