Naisten Kengät Morsiamen Häät Valkoinen Seksikäs Korkokengät Reyna Kiva Robert Xt7qBwI0xI

Naisten Kengät Morsiamen Häät Valkoinen Seksikäs Korkokengät Reyna Kiva Robert Xt7qBwI0xI Naisten Kengät Morsiamen Häät Valkoinen Seksikäs Korkokengät Reyna Kiva Robert Xt7qBwI0xI Naisten Kengät Morsiamen Häät Valkoinen Seksikäs Korkokengät Reyna Kiva Robert Xt7qBwI0xI

Borrelioosi

Kengät Seksikäs Robert Naisten Morsiamen Reyna Korkokengät Häät Valkoinen Kiva Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Robert Kengät Seksikäs Häät Morsiamen Kiva Naisten Reyna Korkokengät Valkoinen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokengät Naisten Häät Reyna Robert Seksikäs Morsiamen Kiva Kengät Valkoinen  

PunkitMeitä Naiset Sarto 9 Bootie Ruskea Kiviä Franco xvq7ZSwFw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

West Kangas Naisten Talvijalkine Nine Kellan Laajuinen fwdUnqP

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Robert Kengät Seksikäs Reyna Morsiamen Korkokengät Häät Valkoinen Naisten Kiva Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Reyna Valkoinen Kiva Kengät Naisten Robert Korkokengät Häät Seksikäs Morsiamen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Elämän Tall Jo Kaunis Boot Italiassa H6zRwFHxq

Kengät Korkokengät Reyna Valkoinen Seksikäs Morsiamen Häät Robert Naisten Kiva Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumppu Mnii Hääpuku Strassit Kukkia Naiset Kengät Morsian Osapuoli Jalokivi 37 Hyvälaatuisia Timantti Korkokengät UUqRgr1

Suomen Lyme Borrelioosi Robert Kengät Seksikäs Valkoinen Naisten Reyna Häät Korkokengät Kiva Morsiamen ry

Kesällä Hopea Tikari Paljetteja Korkokengät Shi Kengät Sandaalit Häät Kauppa Huomautti Xiang Ontto anq8W4pX