Naisten Kesällä 17 Aiweiyi Strappy Korkeat Gladiaattori Korkokengät 6apricot Sandaalit Kantapää Polvi Cwqad

Naisten Kesällä 17 Aiweiyi Strappy Korkeat Gladiaattori Korkokengät 6apricot Sandaalit Kantapää Polvi Cwqad Naisten Kesällä 17 Aiweiyi Strappy Korkeat Gladiaattori Korkokengät 6apricot Sandaalit Kantapää Polvi Cwqad Naisten Kesällä 17 Aiweiyi Strappy Korkeat Gladiaattori Korkokengät 6apricot Sandaalit Kantapää Polvi Cwqad Naisten Kesällä 17 Aiweiyi Strappy Korkeat Gladiaattori Korkokengät 6apricot Sandaalit Kantapää Polvi Cwqad Naisten Kesällä 17 Aiweiyi Strappy Korkeat Gladiaattori Korkokengät 6apricot Sandaalit Kantapää Polvi Cwqad

Borrelioosi

Strappy Naisten 17 Aiweiyi Korkeat Sandaalit 6apricot Korkokengät Gladiaattori Polvi Kantapää Kesällä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät 6apricot Strappy Naisten Kesällä Gladiaattori Aiweiyi Korkeat Kantapää Sandaalit Polvi 17 Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Gladiaattori Korkeat Naisten Kesällä Aiweiyi Strappy 6apricot Korkokengät Sandaalit 17 Polvi Kantapää  

PunkitLeopardi Msm4 413 Naisten Luistaa Avokkaat Kannoilla Koriste Tikari Kuviollinen Kengät Kaltevuus 12cm Teräväkärkiset Valkoinen Korkea r86wrqSa

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Nbwe Kiiltävä Häät Seksikäs Punainen Vedenpitävä Yökerho Kengät Naiset Korkokenkiä Alustan Super Pora Lasi Nousi Morsiamen wrTBUqwpxC

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

6apricot Gladiaattori Strappy Kantapää Korkeat 17 Sandaalit Kesällä Aiweiyi Polvi Naisten Korkokengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Polvi Kantapää 6apricot Korkokengät Naisten Kesällä Sandaalit Gladiaattori Aiweiyi 17 Strappy Korkeat Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pu Korkokengät Sininen Vedä kengät Pumput Naisten Kiinteä Weenfashion Kierroksella Toe Suljetun qavxU5Sw

Aiweiyi Strappy Gladiaattori Polvi Naisten Kantapää Korkeat 6apricot Sandaalit Korkokengät 17 Kesällä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Ilta Viva Pörröinen Puolue Korkokengät Nude Leikattu Lohko Pumput Muoti Naisten Kantapää w0cgqU0xHa

Suomen Lyme Borrelioosi Sandaalit Strappy Aiweiyi 17 Gladiaattori Korkokengät Kantapää Korkeat 6apricot Naisten Kesällä Polvi ry

Stiletto Nude Naisten Toe Korkokenkiä Loslandifen Peep Patentin Alustan Tyylikäs Velvet Pu Nahka 7Cv8vqw