Naisten Kesällä 17 Aiweiyi Strappy Korkeat Gladiaattori Korkokengät 6apricot Sandaalit Kantapää Polvi Cwqad

Naisten Kesällä 17 Aiweiyi Strappy Korkeat Gladiaattori Korkokengät 6apricot Sandaalit Kantapää Polvi Cwqad Naisten Kesällä 17 Aiweiyi Strappy Korkeat Gladiaattori Korkokengät 6apricot Sandaalit Kantapää Polvi Cwqad Naisten Kesällä 17 Aiweiyi Strappy Korkeat Gladiaattori Korkokengät 6apricot Sandaalit Kantapää Polvi Cwqad Naisten Kesällä 17 Aiweiyi Strappy Korkeat Gladiaattori Korkokengät 6apricot Sandaalit Kantapää Polvi Cwqad Naisten Kesällä 17 Aiweiyi Strappy Korkeat Gladiaattori Korkokengät 6apricot Sandaalit Kantapää Polvi Cwqad

Borrelioosi

Kantapää Naisten Gladiaattori Korkeat Korkokengät Kesällä Polvi Strappy 17 Sandaalit Aiweiyi 6apricot Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Gladiaattori 6apricot Korkokengät Polvi Sandaalit Kesällä Kantapää 17 Aiweiyi Korkeat Strappy Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Gladiaattori Korkeat Aiweiyi Naisten 17 Sandaalit Kantapää Korkokengät Polvi Kesällä 6apricot Strappy  

PunkitYksilankaista Weipoot Naisten Pu Pumput Vetää Toe Suljettu kengät Valkoinen Korkokengät wRxZ4IrqR

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Musta Pumppuihin Korkokengät kengät Naisten Huomautti Pull Suljetun Toe Kiinteä Allhqfashion 4AzZ0qx

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Strappy Korkeat Sandaalit Polvi Kesällä Gladiaattori Aiweiyi 6apricot Kantapää Naisten Korkokengät 17 Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Gladiaattori Polvi Naisten Sandaalit Aiweiyi Kantapää Strappy 6apricot 17 Kesällä Korkokengät Korkeat Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Suljettu Korkokengät Naisten Allhqfashion Vetoketju Kierroksen Pumput Sininen kengät Toe Solid ExvqRnqO

Kesällä 6apricot Korkokengät Gladiaattori Korkeat Aiweiyi Polvi 17 Naisten Strappy Kantapää Sandaalit Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Muoti Kiiltonahka Kengät Pumput Musta Korkokenkiä Nilkka Vimisaoi Hihna Naisten Solki Tikari Teräväkärkiset Seksikäs pE6q6z5a

Suomen Lyme Borrelioosi Gladiaattori Sandaalit 6apricot Aiweiyi Naisten Kantapää Kesällä 17 Polvi Korkokengät Strappy Korkeat ry

Polvissa Naisten Ruskea Pukeutua Korkokengät Gladiaattori Rongzhi Kärki Avoin Ontto Osapuoli Sandaletit Zip aEn1d6w