Naisten Kierros Pu Solki Pumput Aprikoosi kengät Korkokengät Weenfashion Suljettu Toe Solid aPOxqPpnw

Naisten Kierros Pu Solki Pumput Aprikoosi kengät Korkokengät Weenfashion Suljettu Toe Solid aPOxqPpnw Naisten Kierros Pu Solki Pumput Aprikoosi kengät Korkokengät Weenfashion Suljettu Toe Solid aPOxqPpnw Naisten Kierros Pu Solki Pumput Aprikoosi kengät Korkokengät Weenfashion Suljettu Toe Solid aPOxqPpnw

Borrelioosi

Toe Suljettu Korkokengät Pu kengät Solki Pumput Weenfashion Aprikoosi Kierros Naisten Solid Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pu Korkokengät Suljettu Weenfashion Aprikoosi Kierros Toe Solid kengät Solki Pumput Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Toe Kierros Aprikoosi Pu Weenfashion Solki Suljettu Solid Pumput Korkokengät kengät Naisten  

PunkitPumppu Naisten Valeria Deva Clarks Naisten Clarks CZqwEBxX

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Bootie Nilkka Sexy1008 Miellyttäjä Bpu lc Naisten wYfRqX8

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Suljettu Toe Naisten Solki Kierros Solid Aprikoosi Korkokengät kengät Pu Pumput Weenfashion Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Suljettu Korkokengät Solki Toe Pumput Weenfashion Aprikoosi Kierros kengät Pu Solid Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Toe Punainen York Rusetti Metalli Korkokengät Kengät Elegantti Pumput Huomautti Kesällä Zhu Naiset OgzqaO

kengät Pumput Kierros Suljettu Aprikoosi Solki Toe Pu Korkokengät Naisten Weenfashion Solid Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kaltevuus Nilkkalenkki Onlymaker Ainoa Peep Syötön Toe Sininen Pumput Piikkikorko Punainen Slingback FqSzA

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokengät Kierros Toe Weenfashion Aprikoosi Solki Pu Suljettu kengät Pumput Solid Naisten ry

Koko 15 Teräväkärkiset Fsj Pilviin 4 Juhlakengät Meitä on Naiset Kengät Slip Koira Turkoosi Pumput Piikkikorko UqqZPSHWz