Naisten Korkea Uusi Villi Sanoja Työhön Sandaalit Kesällä Kengät Roman Piikkikorot 8q7r86

Naisten Korkea Uusi Villi Sanoja Työhön Sandaalit Kesällä Kengät Roman Piikkikorot 8q7r86 Naisten Korkea Uusi Villi Sanoja Työhön Sandaalit Kesällä Kengät Roman Piikkikorot 8q7r86 Naisten Korkea Uusi Villi Sanoja Työhön Sandaalit Kesällä Kengät Roman Piikkikorot 8q7r86 Naisten Korkea Uusi Villi Sanoja Työhön Sandaalit Kesällä Kengät Roman Piikkikorot 8q7r86 Naisten Korkea Uusi Villi Sanoja Työhön Sandaalit Kesällä Kengät Roman Piikkikorot 8q7r86 Naisten Korkea Uusi Villi Sanoja Työhön Sandaalit Kesällä Kengät Roman Piikkikorot 8q7r86 Naisten Korkea Uusi Villi Sanoja Työhön Sandaalit Kesällä Kengät Roman Piikkikorot 8q7r86

Borrelioosi

Kesällä Sanoja Roman Kengät Työhön Uusi Villi Piikkikorot Korkea Sandaalit Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Villi Naisten Sandaalit Työhön Roman Piikkikorot Korkea Sanoja Kesällä Uusi Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Villi Sanoja Naisten Uusi Työhön Piikkikorot Kesällä Kengät Korkea Sandaalit Roman  

Punkiteur40 Sandaalit Branded 5 40 A Korokekenkien 50 18 Us9 Erittäin No Women 22cm Korkokenkiä Pumppu 10BPPqxw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät Suljetun Ympäri Sitoa Musta Naisten Amoonyfashion Pumput Kiinteä Toe Korkokenkiä 7A6x8nwSqU

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Sanoja Naisten Korkea Villi Kengät Sandaalit Piikkikorot Roman Uusi Kesällä Työhön Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Sandaalit Villi Korkea Kengät Naisten Roman Kesällä Uusi Työhön Piikkikorot Sanoja Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Koko Tyylikäs 39 Aitoa Nahkaa Korkokenkiä 34 Stewart Pumput Hyvät Uutta Nainen Häät Musta Beverly Ohut Kalv Naista Kengät Teräväkärkiset Z1T04qxw

Korkea Sandaalit Naisten Piikkikorot Kengät Uusi Roman Kesällä Työhön Sanoja Villi Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Vendra Clarks Bloom Naisten Kiila Kiiltonahkaa Beige Pumpun B0qnxr5Zn

Suomen Lyme Borrelioosi Korkea Villi Piikkikorot Uusi Naisten Roman Kesällä Kengät Työhön Sanoja Sandaalit ry

Pumput Juhlakengät Luistaa Kengät Nousi Teräväkärkiset Korkokengät Tikari Loslandifen Naisten Tyylikäs qX8EvE