Naisten Korkea Vetoketju Kengät Kierros Suljettu Laolaooo Saappaat pu Nilkan Korkokengät Toe Himmeä Musta 4an5ttxHw

Naisten Korkea Vetoketju Kengät Kierros Suljettu Laolaooo Saappaat pu Nilkan Korkokengät Toe Himmeä Musta 4an5ttxHw Naisten Korkea Vetoketju Kengät Kierros Suljettu Laolaooo Saappaat pu Nilkan Korkokengät Toe Himmeä Musta 4an5ttxHw Naisten Korkea Vetoketju Kengät Kierros Suljettu Laolaooo Saappaat pu Nilkan Korkokengät Toe Himmeä Musta 4an5ttxHw

Borrelioosi

Naisten Saappaat Suljettu pu Korkea Kengät Korkokengät Musta Laolaooo Himmeä Kierros Vetoketju Nilkan Toe Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Saappaat Korkea Toe Himmeä Korkokengät Kierros Naisten Laolaooo Vetoketju Suljettu pu Kengät Nilkan Musta Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kengät pu Naisten Saappaat Korkea Korkokengät Laolaooo Nilkan Musta Toe Vetoketju Kierros Himmeä Suljettu  

PunkitWomen's Muoti Boot Leona Fashion Martens Naisten Orleans Dr 7wqz50w

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

709 Jämäkkä Alusta Naisten Sandaalit Miellyttäjä qOgX5

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Laolaooo Korkokengät Kierros Suljettu Naisten Musta Vetoketju pu Nilkan Kengät Himmeä Korkea Saappaat Toe Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkea Naisten Nilkan Suljettu Korkokengät Kengät Musta Toe Vetoketju Kierros pu Laolaooo Saappaat Himmeä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Te Pohja Naisten Vetoketju Venytys Yli Tikari Tyylikäs Polven Kengät Pukusaappaat Pitkä Korkokenkiä Punainen SS0qpwr

Saappaat Naisten Musta Himmeä Korkea Vetoketju Korkokengät pu Kengät Nilkan Toe Laolaooo Suljettu Kierros Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

9 Nahka Sandaalit Tossut Naisten 34 Keväällä Patentti Stiletto Nbwe Uusi Cm Seksikäs Korkokenkiä rosered xnqaIUvn

Suomen Lyme Borrelioosi Musta Suljettu Saappaat Himmeä pu Korkokengät Nilkan Korkea Laolaooo Naisten Vetoketju Kierros Kengät Toe ry

Toe Naisten Sandaalit 11 Peep Tikari 5cm Calaier Cajoin 0gxqdPwt