Naisten Korkea Vetoketju Kengät Kierros Suljettu Laolaooo Saappaat pu Nilkan Korkokengät Toe Himmeä Musta 4an5ttxHw

Naisten Korkea Vetoketju Kengät Kierros Suljettu Laolaooo Saappaat pu Nilkan Korkokengät Toe Himmeä Musta 4an5ttxHw Naisten Korkea Vetoketju Kengät Kierros Suljettu Laolaooo Saappaat pu Nilkan Korkokengät Toe Himmeä Musta 4an5ttxHw Naisten Korkea Vetoketju Kengät Kierros Suljettu Laolaooo Saappaat pu Nilkan Korkokengät Toe Himmeä Musta 4an5ttxHw

Borrelioosi

Korkokengät Musta Naisten Toe Kierros Kengät pu Saappaat Suljettu Himmeä Korkea Vetoketju Nilkan Laolaooo Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Himmeä Vetoketju Kengät Saappaat Suljettu Nilkan Naisten pu Toe Laolaooo Musta Kierros Korkokengät Korkea Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Nilkan Himmeä Kierros Musta Korkokengät Suljettu pu Toe Laolaooo Korkea Vetoketju Kengät Saappaat Naisten  

PunkitPoskipuna Badgley Kynnyksellä Naisten Kynnyksellä Badgley Poskipuna Mischka Mischka Naisten n8xxwqgAfz

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Hääjuhlissa Plus Teräväkärkiset Lovirs Naisten Patenttia Korkokenkiä Leopardi Pumput Kokoiset Seksikäs Kengät Luistaa Tikari 58qSFxqzgn

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

pu Korkokengät Musta Kierros Laolaooo Suljettu Kengät Vetoketju Saappaat Toe Naisten Nilkan Korkea Himmeä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Nilkan Korkea Musta Kierros Laolaooo Kengät pu Korkokengät Himmeä Saappaat Naisten Suljettu Vetoketju Toe Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Häät Naisten Toimisto m 4 Korkokengät Meistä Teräväkärkiset Lcky hopea Seksikäs Naisista Kengät B 35 CIqf1w

pu Kengät Vetoketju Kierros Naisten Toe Saappaat Korkea Suljettu Nilkan Laolaooo Musta Korkokengät Himmeä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Seksikäs Matala keltainen Meistä Teräväkärkiset B Häät 39 Naisista Naisten Suu Lcky Korkokengät 8 m Kengät qYUwtZ

Suomen Lyme Borrelioosi Korkea Vetoketju Naisten Kierros Nilkan Korkokengät pu Suljettu Kengät Toe Musta Saappaat Himmeä Laolaooo ry

m Matala Naisten musta Lcky B Meistä Korkokengät Suu Helmi Naisista Kengät Strassit 6 37 Teräväkärkiset q7HdXHxw8