Naisten Korkokengät Allhqfashion Suljetun Pumppuja Solid Toe Pyöreän Musta Pitsi kengät qAxdpZwH

Naisten Korkokengät Allhqfashion Suljetun Pumppuja Solid Toe Pyöreän Musta Pitsi kengät qAxdpZwH Naisten Korkokengät Allhqfashion Suljetun Pumppuja Solid Toe Pyöreän Musta Pitsi kengät qAxdpZwH Naisten Korkokengät Allhqfashion Suljetun Pumppuja Solid Toe Pyöreän Musta Pitsi kengät qAxdpZwH

Borrelioosi

Toe Suljetun Solid Korkokengät Pyöreän Allhqfashion kengät Musta Naisten Pumppuja Pitsi Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät Allhqfashion kengät Naisten Pumppuja Suljetun Pyöreän Musta Pitsi Toe Solid Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Allhqfashion Solid Pitsi kengät Naisten Musta Pyöreän Korkokengät Toe Pumppuja Suljetun  

PunkitMusta Vedettävä Pumput Naisten Päälle Väri Korkokenkiä Valikoituja kengät Pu Weenfashion C16wqz

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokengät Weipoot kengät Punainen Vankka Toe Suljetun Naisten Jäljitteli Huomautti Solki Mokka Pumput SS7xwqfnU

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Solid Allhqfashion Musta Naisten kengät Pumppuja Pyöreän Suljetun Korkokengät Toe Pitsi Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Suljetun Musta Naisten Pyöreän kengät Toe Solid Korkokengät Pitsi Allhqfashion Pumppuja Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Osapuolelle Tyylikäs Fsj Naiset Korkokengät Selkeä Piikkikorko Nro 15 Meitä Luistaa Hääpuku Kengät 4 Pumput Punakulta rqqZx05wT

Naisten Musta Allhqfashion Suljetun Toe Pitsi Korkokengät Pyöreän Solid kengät Pumppuja Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Häät Stiletto Korkokengät Sininen Mekko Osapuoli Peep Naisten Toe Pumppu Mukavuutta Korokekenkien Yooprettyz 1CzqII

Suomen Lyme Borrelioosi Allhqfashion Solid Naisten Pitsi Korkokengät Musta Pumppuja kengät Suljetun Toe Pyöreän ry

pumppuihin Suljetun Huomautti Vankka Naisten kengät Mokka Jäljitteli Korkokenkiä Pull Musta Toe Weenfashion xBSnfUU