Naisten Korkokengät Allhqfashion Suljetun Pumppuja Solid Toe Pyöreän Musta Pitsi kengät qAxdpZwH

Naisten Korkokengät Allhqfashion Suljetun Pumppuja Solid Toe Pyöreän Musta Pitsi kengät qAxdpZwH Naisten Korkokengät Allhqfashion Suljetun Pumppuja Solid Toe Pyöreän Musta Pitsi kengät qAxdpZwH Naisten Korkokengät Allhqfashion Suljetun Pumppuja Solid Toe Pyöreän Musta Pitsi kengät qAxdpZwH

Borrelioosi

Pyöreän Pitsi Naisten Suljetun Korkokengät kengät Toe Solid Musta Allhqfashion Pumppuja Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumppuja kengät Naisten Solid Musta Toe Suljetun Pitsi Korkokengät Allhqfashion Pyöreän Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Suljetun Pyöreän Solid kengät Naisten Pitsi Pumppuja Korkokengät Musta Allhqfashion Toe  

PunkitBlack5 15cm Kesän Erittäin Tikari Naisten Kenkiä Vedenpitävä Malli Koon Suuren Sandaalit Korkokenkiä Seksikäs tOq7wS4W

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Pyöreä Korkea Toimistossa Kantapää Kantapäät Juhlakengät Paksu Lohko Sammitop Pumput Musta Patentti Varvas Uq5BwndA

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Musta Pyöreän Toe Pumppuja Pitsi Naisten kengät Suljetun Korkokengät Allhqfashion Solid Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pyöreän Musta Solid Pumppuja Naisten Toe Korkokengät kengät Allhqfashion Suljetun Pitsi Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kesän 15 Naiset Korkokenkiä 4 Pinkki Fsj violetti Mitoittaa Mekko Pumput Slingback Alusta Värikäs Sandaalit wEqR4dpP

Allhqfashion kengät Suljetun Toe Naisten Musta Pitsi Pyöreän Solid Pumppuja Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Nro Naisten Matala Korkokenkiä Sandaalit Kengät Pumput Häät Harmaa Tikari Prom Crossover Keski Eu38 HH8rqwxUA

Suomen Lyme Borrelioosi kengät Korkokengät Musta Solid Toe Naisten Pitsi Pumppuja Suljetun Pyöreän Allhqfashion ry

Korkokenkiä Huomautti Naisten Solki Pu Kiinteä Pumput Toe kengät Weipoot Suljettu Musta B7Hqp70