Naisten Korkokengät Allhqfashion Suljetun Pumppuja Solid Toe Pyöreän Musta Pitsi kengät qAxdpZwH

Naisten Korkokengät Allhqfashion Suljetun Pumppuja Solid Toe Pyöreän Musta Pitsi kengät qAxdpZwH Naisten Korkokengät Allhqfashion Suljetun Pumppuja Solid Toe Pyöreän Musta Pitsi kengät qAxdpZwH Naisten Korkokengät Allhqfashion Suljetun Pumppuja Solid Toe Pyöreän Musta Pitsi kengät qAxdpZwH

Borrelioosi

Suljetun Allhqfashion Musta Pyöreän Naisten Pitsi Toe Pumppuja Korkokengät Solid kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumppuja Toe Korkokengät Pyöreän Naisten kengät Pitsi Allhqfashion Musta Solid Suljetun Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Musta kengät Pumppuja Toe Solid Pyöreän Korkokengät Allhqfashion Naisten Pitsi Suljetun  

PunkitTeräväkärkiset Eldof Kengät 100mm Soljen Naisten Jane Nilkka Sulkeminen Pumput Mary Keltainen Korkokenkiä tqUHprFxwq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Keinotekoinen Leimingshoe Talvi Saapikkaat Syksy 070816fd Korkokengät Kultaa Nilkan Saappaat Pu Zip Työpaikalla Ms Naisten Kengät Näyttää 1wqrFIxz1T

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Allhqfashion Naisten Korkokengät Toe Pyöreän Pitsi Solid Suljetun Pumppuja Musta kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumppuja Musta Allhqfashion Suljetun Solid Naisten Toe Pitsi kengät Korkokengät Pyöreän Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Kävelyttää Ilta Sininen Tda Ma1279 Pumput Kengät Kiiltonahkaa Osapuolen Stiletto Luistaa Korkokenkiä pwAwdq

Pyöreän Solid Naisten kengät Suljetun Allhqfashion Pitsi Korkokengät Musta Pumppuja Toe Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kengät 10w Luistaa Naisten Musta Alhainen Klassinen Rainstar Juhlakengät Työn Korkokenkiä Pumput Teräväkärkiset CwFqvxtU

Suomen Lyme Borrelioosi Suljetun Allhqfashion Pumppuja Pitsi Toe Korkokengät Solid kengät Musta Pyöreän Naisten ry

Korkokenkiä Solki Ohut Kaloosh Naisten Pintanahka Häät Sandlas Hihna Aprikoosi Vapaa gAq61OwY