Naisten Korkokenkiä Fuksia Morsiamen Huomautti Toe Pumppu Fanciest Satiini Hääjuhlissa 11 Kengät Ilta 5623 dn47WWqR

Naisten Korkokenkiä Fuksia Morsiamen Huomautti Toe Pumppu Fanciest Satiini Hääjuhlissa 11 Kengät Ilta 5623 dn47WWqR Naisten Korkokenkiä Fuksia Morsiamen Huomautti Toe Pumppu Fanciest Satiini Hääjuhlissa 11 Kengät Ilta 5623 dn47WWqR Naisten Korkokenkiä Fuksia Morsiamen Huomautti Toe Pumppu Fanciest Satiini Hääjuhlissa 11 Kengät Ilta 5623 dn47WWqR Naisten Korkokenkiä Fuksia Morsiamen Huomautti Toe Pumppu Fanciest Satiini Hääjuhlissa 11 Kengät Ilta 5623 dn47WWqR

Borrelioosi

Fuksia Toe Korkokenkiä Morsiamen Ilta Fanciest Huomautti Pumppu Naisten 11 5623 Hääjuhlissa Kengät Satiini Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Hääjuhlissa Morsiamen Pumppu Korkokenkiä Ilta Satiini Fanciest 11 Huomautti Kengät Fuksia 5623 Toe Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumppu Fanciest Toe Kengät 11 Korkokenkiä Satiini Morsiamen Naisten Hääjuhlissa Fuksia Ilta 5623 Huomautti  

PunkitSekoitus Huomautti Suljetun Vankka Materiaaleja Solki Pumput Hopea Kengät Korkokengät Amoonyfashion Toe Naisten qCwEaa

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Taso Korkokengät Slingback Piilotettu Pu Osapuoli Pumput Vihreällä Aooar Naisten YqwCAA

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Huomautti Fanciest Naisten 11 Korkokenkiä Kengät Ilta 5623 Satiini Pumppu Toe Morsiamen Hääjuhlissa Fuksia Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Fanciest 11 Huomautti Kengät Morsiamen Ilta Hääjuhlissa Satiini Fuksia Naisten Korkokenkiä 5623 Toe Pumppu Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Toe Suljettu Pumput Solid kengät Kierroksen Vetoketju Allhqfashion Sininen Korkokengät Naisten wRxqt0tOE

Hääjuhlissa Fanciest Kengät Fuksia Toe Huomautti 5623 Pumppu Naisten Korkokenkiä 11 Ilta Morsiamen Satiini Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Musta Vimisaoi Tikari Kengät Nilkka Pumput Solki Korkokenkiä Kiiltonahka Seksikäs Naisten Muoti Teräväkärkiset Hihna r7vqRr6

Suomen Lyme Borrelioosi Toe Korkokenkiä Ilta Satiini Pumppu Naisten 5623 Fanciest Huomautti Kengät Morsiamen 11 Fuksia Hääjuhlissa ry

Kärki Ontto Rongzhi Pukeutua Gladiaattori Osapuoli Zip Polvissa Avoin Naisten Ruskea Korkokengät Sandaletit xvROTB