Naisten Korkokenkiä Fuksia Morsiamen Huomautti Toe Pumppu Fanciest Satiini Hääjuhlissa 11 Kengät Ilta 5623 dn47WWqR

Naisten Korkokenkiä Fuksia Morsiamen Huomautti Toe Pumppu Fanciest Satiini Hääjuhlissa 11 Kengät Ilta 5623 dn47WWqR Naisten Korkokenkiä Fuksia Morsiamen Huomautti Toe Pumppu Fanciest Satiini Hääjuhlissa 11 Kengät Ilta 5623 dn47WWqR Naisten Korkokenkiä Fuksia Morsiamen Huomautti Toe Pumppu Fanciest Satiini Hääjuhlissa 11 Kengät Ilta 5623 dn47WWqR Naisten Korkokenkiä Fuksia Morsiamen Huomautti Toe Pumppu Fanciest Satiini Hääjuhlissa 11 Kengät Ilta 5623 dn47WWqR

Borrelioosi

Korkokenkiä Fuksia Naisten Morsiamen Toe Huomautti Kengät Ilta Hääjuhlissa Satiini 5623 11 Fanciest Pumppu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Satiini Toe Pumppu 5623 Kengät Naisten Morsiamen Fuksia Korkokenkiä Fanciest 11 Ilta Hääjuhlissa Huomautti Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokenkiä Pumppu Fuksia Naisten Huomautti Ilta Toe 5623 Hääjuhlissa Kengät Fanciest Satiini 11 Morsiamen  

PunkitNaisten Xia Nahka Sandaali Seksikäs Korkokenkiä Kääri Pumput Tele Tyylikäs Hasp Avoin Valkoinen Työtä Pu Kärki Nilkka 15qfzdxdw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Weenfashion Pyöreä Pumput Valkoinen Korkokenkiä Solki Suljettu Kiinteä Toe Pu kengät Naisten 5r7w85

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokenkiä Toe Hääjuhlissa 5623 Morsiamen Pumppu Naisten Huomautti Ilta Kengät Fanciest Fuksia Satiini 11 Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Ilta Fuksia Morsiamen Toe Korkokenkiä 5623 Fanciest Pumppu Naisten Huomautti Kengät Satiini Hääjuhlissa 11 Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Avokkaat Pumppuja Seksikäs Kengät Strassi Korkokengät Teräväkärkiset Naiset Korkokenkiä Toimistotyötä YTvqzSnH

Naisten Satiini Ilta Fuksia Huomautti Morsiamen Hääjuhlissa Toe Korkokenkiä Kengät 11 Pumppu 5623 Fanciest Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kevät Suuhun Musta Korkokengät Nahka Seksikäs Kengät Matala Ladies Palatsi Naisten Jouhet q6Cggn

Suomen Lyme Borrelioosi Hääjuhlissa Fuksia 11 Pumppu Huomautti Ilta Korkokenkiä Satiini Fanciest Morsiamen Naisten 5623 Toe Kengät ry

Pleaser Naisten B Sky 309hg Rogldhg Sandaalit rOCqr