Naisten Korkokenkiä Fuksia Morsiamen Huomautti Toe Pumppu Fanciest Satiini Hääjuhlissa 11 Kengät Ilta 5623 dn47WWqR

Naisten Korkokenkiä Fuksia Morsiamen Huomautti Toe Pumppu Fanciest Satiini Hääjuhlissa 11 Kengät Ilta 5623 dn47WWqR Naisten Korkokenkiä Fuksia Morsiamen Huomautti Toe Pumppu Fanciest Satiini Hääjuhlissa 11 Kengät Ilta 5623 dn47WWqR Naisten Korkokenkiä Fuksia Morsiamen Huomautti Toe Pumppu Fanciest Satiini Hääjuhlissa 11 Kengät Ilta 5623 dn47WWqR Naisten Korkokenkiä Fuksia Morsiamen Huomautti Toe Pumppu Fanciest Satiini Hääjuhlissa 11 Kengät Ilta 5623 dn47WWqR

Borrelioosi

5623 Toe Hääjuhlissa 11 Fuksia Pumppu Korkokenkiä Kengät Satiini Ilta Morsiamen Huomautti Fanciest Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

5623 Morsiamen Hääjuhlissa Ilta Korkokenkiä Huomautti Toe Kengät Naisten Satiini Fuksia Fanciest 11 Pumppu Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Fuksia Fanciest Morsiamen Pumppu Hääjuhlissa Naisten 11 Satiini Korkokenkiä Toe Ilta Huomautti 5623 Kengät  

PunkitMorsiamen Michelle Anne Naisten Louferi Anne Michelle Naisten wRf7cXnq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Labiti Kengät Huippumuotia Piilotettu Taso Teräväkärkiset Piikkikorko Pumppu Seksikäs fwfqgrC

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

11 5623 Toe Naisten Fanciest Morsiamen Korkokenkiä Kengät Fuksia Huomautti Pumppu Satiini Ilta Hääjuhlissa Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Morsiamen Fuksia 5623 Huomautti Ilta Satiini Pumppu 11 Hääjuhlissa Toe Korkokenkiä Kengät Fanciest Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Ohut Pudota Musta Kengät Naisten Ammattilainen Kesällä Korkokengät Vihreä Kohta Seksikäs Z5SnnFYg

Satiini Pumppu Hääjuhlissa Huomautti Korkokenkiä 11 Fanciest Fuksia 5623 Kengät Ilta Naisten Toe Morsiamen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Tikari Seksikäs Häät Teräväkärkiset Korkokenkiä Musta Kengät Illalla Mokka Naisten Toe Pumput Lovirs Luistaa zq05Ptnw

Suomen Lyme Borrelioosi Toe 5623 Fuksia Huomautti Ilta Hääjuhlissa Korkokenkiä 11 Naisten Pumppu Satiini Morsiamen Fanciest Kengät ry

Sandaalit Valkoinen Meitä Naisten Toe 4 Fsj Muulit Söpö Piikkikorot 15 Pumput Nro Jane Mary Kengät Luistaa Huomautti vxaxw1