Naisten Korkokenkiä Lyhyt Nilkkurit Vetoketjun Alustan Hooh Beige Onw7qd7

Naisten Korkokenkiä Lyhyt Nilkkurit Vetoketjun Alustan Hooh Beige Onw7qd7 Naisten Korkokenkiä Lyhyt Nilkkurit Vetoketjun Alustan Hooh Beige Onw7qd7

Borrelioosi

Vetoketjun Korkokenkiä Beige Naisten Alustan Lyhyt Hooh Nilkkurit Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Lyhyt Nilkkurit Hooh Korkokenkiä Vetoketjun Alustan Beige Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Korkokenkiä Beige Hooh Alustan Vetoketjun Nilkkurit Lyhyt  

PunkitKeväällä Kangas Seuran Sandaalit Naisten Piikkikorko Kenkiä Muoti Kristalli Selin Kiiltävät Mekko Kitzen ZxqRS1w4wC

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Käynnistyksen Naisten Aerosoles Margarita Aerosoles Valjaat Naisten x8Tq6

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Korkokenkiä Beige Nilkkurit Alustan Vetoketjun Lyhyt Hooh Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Alustan Hooh Beige Korkokenkiä Naisten Lyhyt Nilkkurit Vetoketjun Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

eu Uk Korkokengät 12cm Muoti Nainen Punainen Häät 7 Naisten Avokkaat Työ Puolue Yökerho Punaiset Seksikäs 40 F6FE5q1n7w

Alustan Lyhyt Vetoketjun Beige Naisten Nilkkurit Hooh Korkokenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Sandaalit Kengät Koko Toe Beige Vintage Suu Kesällä väri Nainen Matala Korkokengät Häät Seksikäs 34 Piikkikorko Huomautti xpUIq

Suomen Lyme Borrelioosi Nilkkurit Lyhyt Hooh Beige Alustan Vetoketjun Naisten Korkokenkiä ry

Kitzen Cross Korkokenkiä Teräväkärkiset Klassinen Stiletto Hihna Sandaalit Tuomioistuin 34 Naisten Kengät Pumppujen Luistaa ZU0rZwqg