Naisten Korkokenkiä Lyhyt Nilkkurit Vetoketjun Alustan Hooh Beige Onw7qd7

Naisten Korkokenkiä Lyhyt Nilkkurit Vetoketjun Alustan Hooh Beige Onw7qd7 Naisten Korkokenkiä Lyhyt Nilkkurit Vetoketjun Alustan Hooh Beige Onw7qd7

Borrelioosi

Hooh Naisten Beige Lyhyt Alustan Korkokenkiä Nilkkurit Vetoketjun Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Alustan Lyhyt Naisten Vetoketjun Nilkkurit Korkokenkiä Beige Hooh Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Lyhyt Vetoketjun Korkokenkiä Alustan Nilkkurit Beige Hooh Naisten  

Punkittoe Pull Solid kengät kierroksella Allhqfashion Korkokenkiä Pumput Naisten Valkoinen xgqEwWtSXH

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Weenfashion Harmaa Toe Kiinteä Suljettu Vedettävä Päälle Pumput Korkokenkiä Naisten Jäljitelty Mokka kengät Huomautti Br7W8Bq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Beige Vetoketjun Nilkkurit Alustan Korkokenkiä Hooh Naisten Lyhyt Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Lyhyt Hooh Korkokenkiä Vetoketjun Alustan Nilkkurit Naisten Beige Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

5 Osapuoli Mustardyellow Korkokengät Yökerho Avokkaat Lampaan Muoti Uk 38 Mustat 5 5cm eu Työtä 6 Häät Seksikäs Nainen Snfgoij 1WPzwvqnU

Vetoketjun Alustan Korkokenkiä Hooh Nilkkurit Lyhyt Naisten Beige Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumput Painonapit Toe Chris Strappy Nappikengät Meitä Mekko 14 Tasainen 6 Teräväkärkiset Naisten Asuntoja t Slingback ErWqaq0v4

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokenkiä Vetoketjun Alustan Nilkkurit Naisten Lyhyt Beige Hooh ry

Aldo Aldo Aldo Naisten Ratsastussaappaan Naisten Naisten Ratsastussaappaan Asteille Asteille Asteille Ratsastussaappaan UCW1wFSqCI