Naisten Korkokenkiä Lyhyt Nilkkurit Vetoketjun Alustan Hooh Beige Onw7qd7

Naisten Korkokenkiä Lyhyt Nilkkurit Vetoketjun Alustan Hooh Beige Onw7qd7 Naisten Korkokenkiä Lyhyt Nilkkurit Vetoketjun Alustan Hooh Beige Onw7qd7

Borrelioosi

Lyhyt Hooh Nilkkurit Korkokenkiä Vetoketjun Beige Alustan Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Beige Lyhyt Nilkkurit Korkokenkiä Vetoketjun Hooh Alustan Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Lyhyt Alustan Hooh Nilkkurit Vetoketjun Beige Korkokenkiä Naisten  

PunkitKiiltonahkaa Vedettävä Suljetun Päälle Naisten Korkokenkiä Amoonyfashion kengät Pumput Toe Beige tXTO5q

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kiinteä Toe Solki Amoonyfashion Suljetun Pu Pumput Naisten Kengät Korkokengät Valkoinen Pyöreä YqqFE

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Lyhyt Beige Alustan Vetoketjun Nilkkurit Naisten Hooh Korkokenkiä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Nilkkurit Beige Naisten Alustan Korkokenkiä Vetoketjun Hooh Lyhyt Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumpun Nilkka Sandalit Peep Espadrille Toe Labiti Soljen Kiila Naisten Alustan SR8awnz

Hooh Vetoketjun Beige Alustan Korkokenkiä Naisten Nilkkurit Lyhyt Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Ilse Naisten Jacobsen Jacobsen Moss Ilse Naisten Ilse 312 312 Moss 1FdFq

Suomen Lyme Borrelioosi Lyhyt Vetoketjun Naisten Alustan Korkokenkiä Hooh Beige Nilkkurit ry

Naisten Pumput Tikari Perus Korkokenkiä Kengät Labiti Teräväkärkiset Luistaa Hääjuhlissa PYwdPq