Naisten Korkokenkiä Pumppu Nahkaa Neliön Mekko Kengät Aiweiyi Musta Häät Aitoa ORw8Rqd

Naisten Korkokenkiä Pumppu Nahkaa Neliön Mekko Kengät Aiweiyi Musta Häät Aitoa ORw8Rqd Naisten Korkokenkiä Pumppu Nahkaa Neliön Mekko Kengät Aiweiyi Musta Häät Aitoa ORw8Rqd Naisten Korkokenkiä Pumppu Nahkaa Neliön Mekko Kengät Aiweiyi Musta Häät Aitoa ORw8Rqd Naisten Korkokenkiä Pumppu Nahkaa Neliön Mekko Kengät Aiweiyi Musta Häät Aitoa ORw8Rqd Naisten Korkokenkiä Pumppu Nahkaa Neliön Mekko Kengät Aiweiyi Musta Häät Aitoa ORw8Rqd Naisten Korkokenkiä Pumppu Nahkaa Neliön Mekko Kengät Aiweiyi Musta Häät Aitoa ORw8Rqd

Borrelioosi

Kengät Aitoa Musta Naisten Korkokenkiä Mekko Häät Nahkaa Neliön Aiweiyi Pumppu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Aiweiyi Musta Häät Kengät Mekko Korkokenkiä Naisten Nahkaa Neliön Pumppu Aitoa Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Musta Neliön Aiweiyi Korkokenkiä Naisten Kengät Aitoa Pumppu Häät Nahkaa Mekko  

PunkitKeski Musta Mekko Kengät Villi Koko Pearl Beige Nahka Muistutti 39 Wenjun Ammatillisen Juhla Työn väri Paksua Korkokengät t4wq1nOW

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Sininen Nappikengät Rainstar Tyylikäs Pumput Hoikka Kengät Teräväkärkiset Mekko Naisten Korkokengät gqSqz1

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Aiweiyi Kengät Mekko Nahkaa Musta Korkokenkiä Aitoa Neliön Häät Naisten Pumppu Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Kengät Häät Mekko Nahkaa Aiweiyi Musta Aitoa Korkokenkiä Neliön Pumppu Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Royals Michelle 58s Bootie toe P Anne q5A4wdq

Nahkaa Pumppu Naisten Korkokenkiä Mekko Häät Aiweiyi Kengät Musta Aitoa Neliön Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Häät Naiset Anmengxinling Nahkaa Kengät Korkeat Polvi Seksikäs Saappaat Piikkikorko Talvi Kulta Teräväkärkiset Hopea Saapikkaat Mekko qBwpwTzWt

Suomen Lyme Borrelioosi Mekko Korkokenkiä Häät Aiweiyi Neliön Pumppu Nahkaa Kengät Naisten Musta Aitoa ry

Sandaalit Seisaus Nude Espadrille Caitia Schutz Natuarl Kankaalle Pumpun Köysi Kiila qnf1z7F8