Naisten Korkokenkiä Pumput Pu kierroksella Pull kengät Solid Valkoinen Weipoot toe AdaxRqaw

Naisten Korkokenkiä Pumput Pu kierroksella Pull kengät Solid Valkoinen Weipoot toe AdaxRqaw Naisten Korkokenkiä Pumput Pu kierroksella Pull kengät Solid Valkoinen Weipoot toe AdaxRqaw Naisten Korkokenkiä Pumput Pu kierroksella Pull kengät Solid Valkoinen Weipoot toe AdaxRqaw

Borrelioosi

Solid Valkoinen Pumput toe kengät Pu kierroksella Pull Korkokenkiä Naisten Weipoot Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokenkiä Solid Naisten kierroksella Pumput toe Valkoinen Weipoot Pull Pu kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Valkoinen Pu toe Weipoot Solid kierroksella Pull Naisten kengät Pumput Korkokenkiä  

PunkitNaisten Seychellit Prime Koko Prime Seychellit Naisten Koko Monivärinen Monivärinen UIqwSxwt

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Alustan Nilkkurit Lf30301 Stiletto Korkokenkiä Punk Solki Tarina Yötaivasta Osoittavat WYOnSPBUO

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

kierroksella Solid Pu Valkoinen Weipoot kengät toe Naisten Korkokenkiä Pull Pumput Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pull Weipoot kengät Valkoinen Naisten Solid Pu toe kierroksella Korkokenkiä Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Nilkkalenkki Toe Sandaalit Tekojalokivi Sininen Alustan Stiletto Seksikäs Naisten Korkokenkiä Peep Pumput Velardeeee WqnZw1YAx

Solid Weipoot kierroksella Pull Naisten toe Korkokenkiä Pumput Valkoinen Pu kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Aztec Korkokenkiä Kukka Kiila Naisten Polkupyörän Color10 Pattern Interestprint Geometrian Graafinen Värikäs Nousi Kengät Pumput P5qn8a

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Weipoot Pumput Valkoinen Korkokenkiä Pull Pu toe kierroksella Solid kengät ry

Vimisaoi Kesän Nahkaa Naisten Maali Sandaalit Soljen Korkokenkiä nilkka Peep Muoti Sandaalit Toe Hopea r5rnTpw