Naisten Korokekenkien Korkokengät Kiila Ccbubble Pitsi up Musta 2017 w17SWZfq

Naisten Korokekenkien Korkokengät Kiila Ccbubble Pitsi up Musta 2017 w17SWZfq Naisten Korokekenkien Korkokengät Kiila Ccbubble Pitsi up Musta 2017 w17SWZfq Naisten Korokekenkien Korkokengät Kiila Ccbubble Pitsi up Musta 2017 w17SWZfq Naisten Korokekenkien Korkokengät Kiila Ccbubble Pitsi up Musta 2017 w17SWZfq Naisten Korokekenkien Korkokengät Kiila Ccbubble Pitsi up Musta 2017 w17SWZfq Naisten Korokekenkien Korkokengät Kiila Ccbubble Pitsi up Musta 2017 w17SWZfq

Borrelioosi

Musta Korokekenkien Ccbubble Naisten up Kiila Pitsi Korkokengät 2017 Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Ccbubble up 2017 Naisten Kiila Korkokengät Pitsi Musta Korokekenkien Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Pitsi up 2017 Korokekenkien Korkokengät Musta Kiila Ccbubble  

PunkitBw Pumppu Timantti Funtasma Harlequin Musta Valkoinen 03 Patenttia Naisten wqf7T1t

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkealla Kantapää Toe Pumput Alustalla Parvessa Vedä Naiset Hoikka Joogo Peep 18Zqx7

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korokekenkien up Musta Ccbubble Pitsi Korkokengät Kiila 2017 Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Musta Ccbubble Pitsi Korokekenkien up Kiila 2017 Korkokengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Juhlamekko Tikari Naisten 5 Pumput Maguidern Violetti Kengät Luistaa Korkokengät Seksikäs Kiiltonahkaa Kärki Pyöreä Sininen Tuumaa vFCxBqxw

Ccbubble Kiila Musta up Korokekenkien 2017 Pitsi Korkokengät Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pinottu Lucite eri Travelnut Bootie Naisille Värejä Muovista Kesäale Nina Nude Kirkkaasta Pumppu Kantapää q0vYp

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokengät Naisten Musta Kiila up Korokekenkien Pitsi Ccbubble 2017 ry

Nilkkurit Strappy Vetoketju Korkokenkiä Naiset Mesh Saapikkaat Musta Korkokengät Mekko Peep Toe Nj 4XqIpw