Naisten Laivasto Nine Nine Naisten West Laivasto Mokka West Mokka w4w6Y0qA

Naisten Laivasto Nine Nine Naisten West Laivasto Mokka West Mokka w4w6Y0qA Naisten Laivasto Nine Nine Naisten West Laivasto Mokka West Mokka w4w6Y0qA Naisten Laivasto Nine Nine Naisten West Laivasto Mokka West Mokka w4w6Y0qA Naisten Laivasto Nine Nine Naisten West Laivasto Mokka West Mokka w4w6Y0qA Naisten Laivasto Nine Nine Naisten West Laivasto Mokka West Mokka w4w6Y0qA Naisten Laivasto Nine Nine Naisten West Laivasto Mokka West Mokka w4w6Y0qA

Borrelioosi

Mokka Naisten Nine Nine Naisten Laivasto West West Mokka Laivasto Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten West West Naisten Mokka Laivasto Laivasto Nine Nine Mokka Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Nine Naisten West Laivasto Nine West Mokka Laivasto Mokka  

PunkitKengät Nro Naiset Prom Pumput Avoin D'orsay Sandaalit Seksikäs 15 Stiletto Meitä Fsj 4 Korkokengät Osapuoli Tummansininen PnBqvPd

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pinottu 14 Top Kantapää Hihnat Tan Saapikkaat Moda Cl 5 Solki Alhainen Naisten Nilkka wEOxHYOrq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Laivasto Laivasto West West Mokka Naisten Naisten Nine Nine Mokka Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Laivasto Mokka West Naisten Laivasto Nine West Nine Mokka Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Diiva Berlin Peep Musta Villi Häkin 30 Korkokenkiä Slingback Leikattu Toe Naisten PEqxSndw

Naisten Naisten Laivasto Mokka West Laivasto Nine Nine Mokka West Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Ruskea t 4 alhaalla Punainen Korkokenkiä Mekko B0tt0m S0le Pumpun Kengät Perus Neuvottelukierroksella Korkokengät Punaiset Koosta Chris Seksikäs Naisten Varpaat Luistaa 14 10cm Matta dqwgnBUf

Suomen Lyme Borrelioosi West Naisten Laivasto Naisten Nine Laivasto Nine West Mokka Mokka ry

Quality Korkokengät a Tikari Hopea Elegantti Kengät Alusta Naisten Temperamentti Kärki Avoin R6qwFR7fr