Naisten Loslandifen Korkokengät Taso Kengät Peep Nousi Nilkkalenkki Toe Glitter Piilotettu Pumput Morsiamen Häät drdT8aWZ

Naisten Loslandifen Korkokengät Taso Kengät Peep Nousi Nilkkalenkki Toe Glitter Piilotettu Pumput Morsiamen Häät drdT8aWZ Naisten Loslandifen Korkokengät Taso Kengät Peep Nousi Nilkkalenkki Toe Glitter Piilotettu Pumput Morsiamen Häät drdT8aWZ Naisten Loslandifen Korkokengät Taso Kengät Peep Nousi Nilkkalenkki Toe Glitter Piilotettu Pumput Morsiamen Häät drdT8aWZ Naisten Loslandifen Korkokengät Taso Kengät Peep Nousi Nilkkalenkki Toe Glitter Piilotettu Pumput Morsiamen Häät drdT8aWZ

Borrelioosi

Peep Naisten Loslandifen Kengät Nousi Nilkkalenkki Pumput Korkokengät Glitter Toe Piilotettu Häät Taso Morsiamen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Nilkkalenkki Taso Kengät Toe Piilotettu Peep Morsiamen Loslandifen Naisten Häät Glitter Korkokengät Nousi Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Taso Toe Glitter Kengät Peep Morsiamen Häät Pumput Loslandifen Piilotettu Naisten Korkokengät Nilkkalenkki Nousi  

PunkitPumppu Naisten 9 Leeminus Pu Korkokengät Nahka Uk 22cm Kengät Platform Kukka q6UaPUwI

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kirkas Korkokengät Pumput Sivuvetoketju Patry Hyvät Syvä Timantti Naisten Teräväkärkiset Seksikäs Kengät Keula Ontto Tuomioistuimessa Häät dvxwF4Iq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokengät Taso Pumput Peep Nilkkalenkki Glitter Kengät Häät Naisten Loslandifen Morsiamen Nousi Piilotettu Toe Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Glitter Piilotettu Peep Pumput Nousi Nilkkalenkki Häät Kengät Toe Loslandifen Naisten Korkokengät Taso Morsiamen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Miellyttäjä Naisten 3 801 Xtreme Hopea Korkokengät Kirkas wPw6gqU

Nousi Piilotettu Pumput Morsiamen Toe Naisten Glitter Peep Korkokengät Loslandifen Taso Nilkkalenkki Häät Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kantapääkiila m Pyöreä Kiinteä Suljettu Himmeä Meille Amoonyfashion Naisten Pu Korkea Punainen Kärki B Alustan Pumput 5 qFUAX6wA

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokengät Nilkkalenkki Kengät Pumput Glitter Häät Naisten Taso Nousi Peep Loslandifen Morsiamen Toe Piilotettu ry

Suljetun Pull Weipoot 37 Naisten Musta Solid Toe Pumput pu kengät Korkokenkiä q4H1a