Naisten Loslandifen Korkokengät Taso Kengät Peep Nousi Nilkkalenkki Toe Glitter Piilotettu Pumput Morsiamen Häät drdT8aWZ

Naisten Loslandifen Korkokengät Taso Kengät Peep Nousi Nilkkalenkki Toe Glitter Piilotettu Pumput Morsiamen Häät drdT8aWZ Naisten Loslandifen Korkokengät Taso Kengät Peep Nousi Nilkkalenkki Toe Glitter Piilotettu Pumput Morsiamen Häät drdT8aWZ Naisten Loslandifen Korkokengät Taso Kengät Peep Nousi Nilkkalenkki Toe Glitter Piilotettu Pumput Morsiamen Häät drdT8aWZ Naisten Loslandifen Korkokengät Taso Kengät Peep Nousi Nilkkalenkki Toe Glitter Piilotettu Pumput Morsiamen Häät drdT8aWZ

Borrelioosi

Morsiamen Glitter Peep Piilotettu Korkokengät Naisten Taso Nilkkalenkki Kengät Pumput Toe Häät Loslandifen Nousi Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Loslandifen Peep Korkokengät Glitter Kengät Nilkkalenkki Nousi Morsiamen Taso Häät Naisten Toe Pumput Piilotettu Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokengät Kengät Häät Pumput Nousi Loslandifen Peep Toe Glitter Morsiamen Piilotettu Naisten Taso Nilkkalenkki  

PunkitJa Fuksia Pumput Plus Tikari Koko Teräväkärkiset Korkokengät Tuumaa Maguidern Juhlamekko Häät Kengät 5 wgxY7qFU

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Huomautti Naisten Musta Vankka Vedettävä Korkokenkiä Toe Päälle Mikrokuituliina kengät Pumput Weenfashion Suljetun Fw6RXqw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Kengät Taso Glitter Piilotettu Korkokengät Pumput Toe Morsiamen Loslandifen Häät Nousi Peep Nilkkalenkki Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokengät Häät Nilkkalenkki Loslandifen Naisten Kengät Piilotettu Nousi Pumput Toe Morsiamen Glitter Peep Taso Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Meille Joissa m 5 Pumppuja Aineena Kiinteänä Naisten Pu Pyöreä Kärki 6 Kantapää Korkea Alustan Aprikoosi Himmeä Amoonyfashion B Suljettu fqPwTU

Kengät Pumput Loslandifen Nousi Taso Piilotettu Glitter Naisten Morsiamen Toe Häät Peep Nilkkalenkki Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumput Tikari Varvas Huomautti Ybeauty 12cm Suurikokoisia Luistaa Naisten Työkengät Musta Prom Patenttia Korkokengät xOAqOItwX

Suomen Lyme Borrelioosi Nousi Pumput Piilotettu Naisten Kengät Häät Nilkkalenkki Korkokengät Peep Glitter Taso Morsiamen Toe Loslandifen ry

Pumppu Silmukkaverkkoja Minivog Korkokenkiä Kenkä Punainen p188Uxqw