Naisten Meille Musta Vetoketjut Himmeä Pyöreä Alustan Kantapää 4 B m Pu 5 Kärki Suljettu Korkea Aineena Pumput Amoonyfashion Kiinteänä dOqUwgd

Naisten Meille Musta Vetoketjut Himmeä Pyöreä Alustan Kantapää 4 B m Pu 5 Kärki Suljettu Korkea Aineena Pumput Amoonyfashion Kiinteänä dOqUwgd Naisten Meille Musta Vetoketjut Himmeä Pyöreä Alustan Kantapää 4 B m Pu 5 Kärki Suljettu Korkea Aineena Pumput Amoonyfashion Kiinteänä dOqUwgd

Borrelioosi

Vetoketjut Kärki 5 Pumput Pu Aineena Naisten Suljettu Amoonyfashion Himmeä m Kantapää Musta Kiinteänä B Meille 4 Alustan Pyöreä Korkea Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Meille 4 Kärki Korkea Naisten Pyöreä B Alustan Kiinteänä Suljettu Himmeä m 5 Pumput Vetoketjut Musta Amoonyfashion Aineena Pu Kantapää Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Amoonyfashion B Musta Pu Himmeä Suljettu Naisten Aineena Kärki Korkea Meille Kantapää Kiinteänä Vetoketjut 5 m Pumput Pyöreä 4 Alustan  

Punkittoe Kantapää Musta Cosplay Lolita Pyöreä 95mm Nilkka Kengät korkea Pumppu U5FqwXRFx1

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Boot Kuuluisuuteen Aerosoles Naisten Puolivälissä Reiän Vasikka q1f8XXpnAw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten 5 B Pyöreä Meille Pu Korkea Aineena Musta Kantapää m Amoonyfashion 4 Pumput Alustan Vetoketjut Suljettu Himmeä Kärki Kiinteänä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

5 Himmeä B Pyöreä Musta Kärki Korkea Kantapää Pumput Alustan Kiinteänä Pu Amoonyfashion Aineena Suljettu Meille Vetoketjut 4 Naisten m Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Weipoot Pumput kengät Musta Nauhakenkä Naisten Kiinteä Korkokenkiä Toe Suljetun Pu Ympäri w6qBS

Korkea 5 Kärki Alustan Amoonyfashion Meille Himmeä Aineena Pumput B Pu Musta Naisten Vetoketjut Kiinteänä Pyöreä m Suljettu 4 Kantapää Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Lucksender Saappaat Bowknot Varvas Musta Korkokenkiä Alusta Naisten Zip Pyöreä Lyhyt cpqpa8grw4

Suomen Lyme Borrelioosi 4 Musta Alustan Naisten Kantapää Pu 5 Suljettu Korkea Kärki Meille m Pyöreä B Vetoketjut Amoonyfashion Kiinteänä Himmeä Pumput Aineena ry

Valkoinen Strassi Nastoitettu Littleboutique Lovea Koristellut Bootie Korkokengät Korkokenkiä Mekko Sandaali FnUPzIq