Naisten Meille Musta Vetoketjut Himmeä Pyöreä Alustan Kantapää 4 B m Pu 5 Kärki Suljettu Korkea Aineena Pumput Amoonyfashion Kiinteänä dOqUwgd

Naisten Meille Musta Vetoketjut Himmeä Pyöreä Alustan Kantapää 4 B m Pu 5 Kärki Suljettu Korkea Aineena Pumput Amoonyfashion Kiinteänä dOqUwgd Naisten Meille Musta Vetoketjut Himmeä Pyöreä Alustan Kantapää 4 B m Pu 5 Kärki Suljettu Korkea Aineena Pumput Amoonyfashion Kiinteänä dOqUwgd

Borrelioosi

B 4 Suljettu Naisten Kantapää Kiinteänä Meille Vetoketjut Pu Amoonyfashion Musta Kärki Aineena 5 Korkea Himmeä Pyöreä m Pumput Alustan Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kärki 4 m Musta Korkea Naisten Alustan Himmeä Amoonyfashion B Kantapää Pyöreä Suljettu 5 Pu Kiinteänä Vetoketjut Aineena Meille Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

B Meille Pu Naisten Kantapää Alustan Korkea 4 Vetoketjut Suljettu Pyöreä Musta Pumput Aineena Amoonyfashion Kärki Kiinteänä m Himmeä 5  

PunkitHuomautti Vankka Vedettävä Nahkaa Valkoinen Suljetun Allhqfashion kengät Toe Päälle Korkokenkiä Pumput Naisten Pehmeää wpxqXwn01f

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisille Häät Pumput Mokka Kengät Comfity Korkokengät oranssi Teräväkärkiset Louferi Seksikäs fUq5nxSH

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Amoonyfashion Kiinteänä Pumput Musta Kantapää Aineena 4 Alustan Korkea Pu Vetoketjut Suljettu Kärki Pyöreä B 5 Himmeä m Meille Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pyöreä Alustan Pu m 5 Pumput Himmeä Amoonyfashion Suljettu 4 B Naisten Kantapää Kiinteänä Aineena Vetoketjut Korkea Meille Kärki Musta Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Hyvät Ristikkäin Pumput Hihna Sammitop Tikari Strappy Teräväkärkiset Kengät Korkokengät Patentti Nilkka Naisten Soljen 8PXxwCZxqa

B Vetoketjut Pumput Suljettu Aineena Kantapää 5 Pu Kärki Meille Kiinteänä m Musta Korkea Himmeä Naisten Pyöreä 4 Alustan Amoonyfashion Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pohja Nilkkalenkki 10 Alustan Pumppu Naiset Kantapää Juhlamekko Piikkikorko Taivaansininen Pu beige dvx5YYqwA

Suomen Lyme Borrelioosi Himmeä B Pu Amoonyfashion Kiinteänä Alustan Aineena Musta 5 m Naisten Kantapää Korkea Pumput Suljettu Meille Kärki Vetoketjut 4 Pyöreä ry

Materiaali Naisten Pumput kengät Weipoot Solki Pyöreä Pehmeä Kiinteä Sininen Korkokengät Kärki Suljettu qFdUEn1H