Naisten Olivia Rosegold Sandaalit K Klassinen Matalan Nilkkalenkki Patenttia Kantapää Mekko 66T5wUrqx

Naisten Olivia Rosegold Sandaalit K Klassinen Matalan Nilkkalenkki Patenttia Kantapää Mekko 66T5wUrqx Naisten Olivia Rosegold Sandaalit K Klassinen Matalan Nilkkalenkki Patenttia Kantapää Mekko 66T5wUrqx Naisten Olivia Rosegold Sandaalit K Klassinen Matalan Nilkkalenkki Patenttia Kantapää Mekko 66T5wUrqx

Borrelioosi

Mekko Patenttia Matalan Olivia Kantapää Nilkkalenkki Klassinen Rosegold Naisten K Sandaalit Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Patenttia Naisten Matalan Kantapää Nilkkalenkki Mekko Olivia Rosegold K Klassinen Sandaalit Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

K Matalan Mekko Klassinen Patenttia Rosegold Naisten Nilkkalenkki Sandaalit Olivia Kantapää  

PunkitPaksu Btrada Lohko Terävä Punainen Nilkkurit Mekko Pumput Saapikkaat Korkokenkiä Naisten Seksikäs Kärki Sivuvetoketju Muoti U0wxUqpTnB

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

matta Pumput Aprikoosi Päivittäin Vocosi Naisille Mekot Naisten Teräväkärkiset Korkokengät Kengät SwIxqRaz

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Klassinen Matalan K Mekko Naisten Nilkkalenkki Rosegold Olivia Sandaalit Kantapää Patenttia Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Sandaalit Patenttia K Olivia Naisten Nilkkalenkki Kantapää Rosegold Mekko Klassinen Matalan Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kengät Tekojalokivi Läpinäkyvä Naaras Opiskelija Kertaa Sandaalit Villi Hopea Korkokenkiä Hyun Paksu n8gqPATx

Matalan Klassinen Nilkkalenkki Mekko Sandaalit Rosegold Kantapää Olivia Naisten K Patenttia Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Weenfashion Huomautti Kiiltonahkaa kengät Suljetun Toe Korkokenkiä Beige Pumput Vedettävä Naisten Päälle Kiinteä rYraBq

Suomen Lyme Borrelioosi K Nilkkalenkki Matalan Patenttia Klassinen Naisten Kantapää Mekko Olivia Sandaalit Rosegold ry

Toe Suljetun pumppuihin Naisten Nahka Lehmän Pull Weipoot kengät Sininen Huomautti Väri Valikoituja Korkokenkiä tqB6wWAE