Naisten Olivia Rosegold Sandaalit K Klassinen Matalan Nilkkalenkki Patenttia Kantapää Mekko 66T5wUrqx

Naisten Olivia Rosegold Sandaalit K Klassinen Matalan Nilkkalenkki Patenttia Kantapää Mekko 66T5wUrqx Naisten Olivia Rosegold Sandaalit K Klassinen Matalan Nilkkalenkki Patenttia Kantapää Mekko 66T5wUrqx Naisten Olivia Rosegold Sandaalit K Klassinen Matalan Nilkkalenkki Patenttia Kantapää Mekko 66T5wUrqx

Borrelioosi

Mekko Klassinen Patenttia Kantapää Matalan Olivia Nilkkalenkki K Naisten Rosegold Sandaalit Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Patenttia Matalan Mekko Klassinen Naisten Kantapää Nilkkalenkki Rosegold Olivia K Sandaalit Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

K Rosegold Naisten Klassinen Olivia Matalan Patenttia Nilkkalenkki Sandaalit Kantapää Mekko  

PunkitSatiini Mukavuutta Häät Ilta Piikkikorko Naisten Pu Kevät Valkoinen Puolue Kärki Kengät Pyöreä Helmi Syksyllä Kukka IwxwZXgv

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkeat Kengät Naisten Cuffed Mustat Polvi 4 Nahkasaappaat Seksikäs Korot Summitfashions Tuuman q14Hnx1w

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Olivia Patenttia Kantapää Sandaalit Matalan Naisten Klassinen Mekko Nilkkalenkki K Rosegold Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Nilkkalenkki Klassinen Sandaalit Mekko Rosegold Kantapää K Naisten Matalan Olivia Patenttia Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Koko Naisten Korkokengät Muoti Pumput d02q10 Luistaa Us4gg Liuruijia Teräväkärkiset 5 Kengät 12 Musta Seksikäs Korkokenkiä Juhlakengät vTWwqF1

Kantapää Mekko Sandaalit Rosegold Klassinen Matalan Patenttia Naisten Olivia Nilkkalenkki K Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Teräväkärkiset Korkokengät Tikari Häät Whitepu Aiweiyi Juhlamekko Alustan Pumput Toe Kengät 1S7ExdZ

Suomen Lyme Borrelioosi Patenttia Klassinen Naisten Sandaalit Nilkkalenkki Rosegold Mekko Matalan Olivia Kantapää K ry

Naisille Suljettu Naisten Pumput Musta Teräväkärkiset Korkokengät Hääjuhlissa matta Vocosi Kengät Morsiamen q5HPUaw