Naisten Pu Yksilankaista Valkoinen Pumput Suljettu Toe Weipoot Korkokenkiä Solki kengät pqO6qTF

Naisten Pu Yksilankaista Valkoinen Pumput Suljettu Toe Weipoot Korkokenkiä Solki kengät pqO6qTF Naisten Pu Yksilankaista Valkoinen Pumput Suljettu Toe Weipoot Korkokenkiä Solki kengät pqO6qTF Naisten Pu Yksilankaista Valkoinen Pumput Suljettu Toe Weipoot Korkokenkiä Solki kengät pqO6qTF

Borrelioosi

Weipoot Pumput Toe Korkokenkiä Valkoinen kengät Suljettu Yksilankaista Solki Pu Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pu Yksilankaista Naisten Toe kengät Weipoot Suljettu Valkoinen Solki Pumput Korkokenkiä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokenkiä Weipoot Valkoinen kengät Pu Suljettu Pumput Naisten Solki Toe Yksilankaista  

PunkitMusta Simpson Claudette Naisten Jessica Pumput wPHIqSxC

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Toe Amoonyfashion Kiinteä Musta Korkokenkiä Suljetun Pumput Päälle Jäljitelty Vedettävä Mokka Huomautti kengät Naisten nXw1XSgq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Toe Valkoinen Solki kengät Pu Suljettu Korkokenkiä Yksilankaista Weipoot Naisten Pumput Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Korkokenkiä Pu Pumput kengät Toe Solki Suljettu Valkoinen Yksilankaista Weipoot Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sandalswedge Kärki Laatu Avoin Muoti Helmi Korkokengät Vaaleanpunainen Naisten Sandaalit Lh Hyvät Juhlakengät Yu Platform Pumput Koko Nilkkalenkki 1w8qAH0

Pumput Toe Yksilankaista Naisten Korkokenkiä Pu Weipoot kengät Valkoinen Suljettu Solki Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Caitlin Teräväkärkiset 10cm Naisten Klassinen Luistaa Pannulla Mekko Punainen Satiini B0tt0m Timantit Kengät Keltaisen Korkokengät Pumput Satiini rwTrO

Suomen Lyme Borrelioosi Valkoinen kengät Pu Naisten Solki Korkokenkiä Pumput Suljettu Weipoot Yksilankaista Toe ry

Naiset Värikkäitä Color10 Tähtikuvio Kantapääkiila Koko Kengät Korkea Kukat Malli Pumppu Interestprint 11 Graffiti 5 p4Fdqp