Naisten Pu Yksilankaista Valkoinen Pumput Suljettu Toe Weipoot Korkokenkiä Solki kengät pqO6qTF

Naisten Pu Yksilankaista Valkoinen Pumput Suljettu Toe Weipoot Korkokenkiä Solki kengät pqO6qTF Naisten Pu Yksilankaista Valkoinen Pumput Suljettu Toe Weipoot Korkokenkiä Solki kengät pqO6qTF Naisten Pu Yksilankaista Valkoinen Pumput Suljettu Toe Weipoot Korkokenkiä Solki kengät pqO6qTF

Borrelioosi

Weipoot Solki Yksilankaista Suljettu Pu Pumput Korkokenkiä Naisten Toe kengät Valkoinen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Valkoinen Pumput Naisten Korkokenkiä kengät Weipoot Suljettu Yksilankaista Solki Pu Toe Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Suljettu Naisten Valkoinen Weipoot Pumput Solki Pu Korkokenkiä kengät Yksilankaista Toe  

PunkitZulian Muoti Violetti Pumput Kengät Naisten Luistaa 5 15 Juhlakengät Korkokengät Korkokenkiä Seksikäs Meitä Qian Teräväkärkiset Koko 1qnEqd

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kärki Korkea Pyöreä Himmeä Suljettu Pu Weipoot Meille B Kantapää Musta Pumput Kiinteä Naisten m 5 tqIxU

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Suljettu Yksilankaista Korkokenkiä kengät Valkoinen Weipoot Pu Solki Pumput Toe Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Solki Suljettu Yksilankaista Korkokenkiä kengät Pumput Naisten Toe Valkoinen Weipoot Pu Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Vostey Strappy Pumput Naisten Punainen Pu Korkokenkiä Sandaalit Glitter zHqzPwv

Toe Korkokenkiä Valkoinen Naisten Pu Solki Yksilankaista Pumput kengät Weipoot Suljettu Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumput Korkokenkiä Kimaltelee Korkokengät Muoti Naisten Seksikäs Elva09 Nainen Mila Luistaa Osapuoli Juhlakengät blue R Koristellut 8qZ0x

Suomen Lyme Borrelioosi kengät Yksilankaista Korkokenkiä Suljettu Pu Pumput Valkoinen Naisten Toe Solki Weipoot ry

Tyylikäs Kengät Sininen Sivuvetoketjut Nilkkurit Korkokenkiä Ydn Saapikkaat Teräväkärkiset Naiset qP66WTR