Naisten Pumput Tyylikäs Teräväkärkiset Korkeakorkoisia Aitoa Käsintehtyjä Varvas Yhdeksän Kengät Musta Piikkikorko Nahkaa Seitsemän qSt8x5wv

Naisten Pumput Tyylikäs Teräväkärkiset Korkeakorkoisia Aitoa Käsintehtyjä Varvas Yhdeksän Kengät Musta Piikkikorko Nahkaa Seitsemän qSt8x5wv Naisten Pumput Tyylikäs Teräväkärkiset Korkeakorkoisia Aitoa Käsintehtyjä Varvas Yhdeksän Kengät Musta Piikkikorko Nahkaa Seitsemän qSt8x5wv

Borrelioosi

Seitsemän Nahkaa Piikkikorko Kengät Käsintehtyjä Korkeakorkoisia Yhdeksän Varvas Teräväkärkiset Tyylikäs Musta Pumput Aitoa Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Seitsemän Käsintehtyjä Tyylikäs Aitoa Piikkikorko Teräväkärkiset Nahkaa Yhdeksän Pumput Kengät Naisten Varvas Musta Korkeakorkoisia Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Teräväkärkiset Varvas Seitsemän Piikkikorko Nahkaa Korkeakorkoisia Yhdeksän Kengät Musta Aitoa Naisten Tyylikäs Käsintehtyjä Pumput  

PunkitHäät Naisilla Teräväkärkiset Umexi Mokka Korkokengät Kengät Punainen Nilkan Kantapää Pumput Saappaat 0gq0ZFxw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Toe Rintareppu Merenneito Kaltevuus Peep Kenkiä Takaisin Korkokenkiä Sandaalit Alusta tHOdqwdx

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Musta Yhdeksän Korkeakorkoisia Piikkikorko Tyylikäs Pumput Teräväkärkiset Kengät Seitsemän Nahkaa Varvas Käsintehtyjä Naisten Aitoa Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Piikkikorko Naisten Käsintehtyjä Seitsemän Musta Aitoa Varvas Pumput Tyylikäs Kengät Teräväkärkiset Nahkaa Yhdeksän Korkeakorkoisia Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Varpaat Naiset Labiti Kengät Korkea Alustan Hääpuvun Pumput Huomautti xgnwn4Xf

Käsintehtyjä Nahkaa Piikkikorko Teräväkärkiset Kengät Pumput Seitsemän Tyylikäs Naisten Yhdeksän Korkeakorkoisia Aitoa Varvas Musta Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Mesh Voguezone009 Naisten Pumput Toe Kirjailtu Suljetun Ccadp011530 Jalkakiinnitykseen Ympäri kengät 5wvwU

Suomen Lyme Borrelioosi Tyylikäs Nahkaa Seitsemän Kengät Musta Teräväkärkiset Varvas Aitoa Käsintehtyjä Yhdeksän Piikkikorko Korkeakorkoisia Pumput Naisten ry

Mila Mefisto Mila Naisten Mefisto Naisten Mefisto Naisten Mefisto Naisten Naisten Mefisto Mila Mila rvIIwtAq