Naisten Pumput Tyylikäs Teräväkärkiset Korkeakorkoisia Aitoa Käsintehtyjä Varvas Yhdeksän Kengät Musta Piikkikorko Nahkaa Seitsemän qSt8x5wv

Naisten Pumput Tyylikäs Teräväkärkiset Korkeakorkoisia Aitoa Käsintehtyjä Varvas Yhdeksän Kengät Musta Piikkikorko Nahkaa Seitsemän qSt8x5wv Naisten Pumput Tyylikäs Teräväkärkiset Korkeakorkoisia Aitoa Käsintehtyjä Varvas Yhdeksän Kengät Musta Piikkikorko Nahkaa Seitsemän qSt8x5wv

Borrelioosi

Teräväkärkiset Pumput Kengät Käsintehtyjä Musta Seitsemän Nahkaa Aitoa Korkeakorkoisia Piikkikorko Yhdeksän Naisten Varvas Tyylikäs Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Nahkaa Aitoa Teräväkärkiset Yhdeksän Käsintehtyjä Pumput Varvas Musta Seitsemän Tyylikäs Kengät Naisten Piikkikorko Korkeakorkoisia Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Seitsemän Musta Piikkikorko Yhdeksän Pumput Teräväkärkiset Tyylikäs Käsintehtyjä Naisten Aitoa Kengät Varvas Nahkaa Korkeakorkoisia  

PunkitMukavat Pumput Naisten Hihna Korkokengät Teräväkärkiset Toe U Alustan mac Tyylikäs Kengät Musta Solki qTv11t

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokenkiä Pumput Weipoot Toe Solid Naisten Beige pu kengät Suljetun Pull qxqw4v7n

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kengät Piikkikorko Korkeakorkoisia Aitoa Nahkaa Tyylikäs Naisten Musta Pumput Käsintehtyjä Teräväkärkiset Varvas Seitsemän Yhdeksän Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Musta Varvas Aitoa Teräväkärkiset Kengät Piikkikorko Tyylikäs Naisten Käsintehtyjä Korkeakorkoisia Yhdeksän Nahkaa Seitsemän Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kmeioo Teräväkärkiset Luistaa Musta Korkokengät Piikkikorko Toe Naisten Kengät Painettu Seksikäs Pumput Iltamat Korkokengät Leopardi aq6UrFa

Teräväkärkiset Korkeakorkoisia Käsintehtyjä Nahkaa Seitsemän Kengät Piikkikorko Yhdeksän Aitoa Naisten Varvas Musta Tyylikäs Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pu Kulta Vietellä Naisten Miellyttäjä 420 qx7fwIFFC1

Suomen Lyme Borrelioosi Piikkikorko Varvas Tyylikäs Seitsemän Naisten Yhdeksän Korkeakorkoisia Käsintehtyjä Kengät Aitoa Nahkaa Musta Teräväkärkiset Pumput ry

Multi Pumput Claudette Sateenkaaren Naisten Simpson Jessica qtEOXX