Naisten Saapikkaat Korkokenkiä Dadawen Sivuvetoketju Mokka Punainen Nilkan BwU171x

Naisten Saapikkaat Korkokenkiä Dadawen Sivuvetoketju Mokka Punainen Nilkan BwU171x Naisten Saapikkaat Korkokenkiä Dadawen Sivuvetoketju Mokka Punainen Nilkan BwU171x Naisten Saapikkaat Korkokenkiä Dadawen Sivuvetoketju Mokka Punainen Nilkan BwU171x Naisten Saapikkaat Korkokenkiä Dadawen Sivuvetoketju Mokka Punainen Nilkan BwU171x Naisten Saapikkaat Korkokenkiä Dadawen Sivuvetoketju Mokka Punainen Nilkan BwU171x Naisten Saapikkaat Korkokenkiä Dadawen Sivuvetoketju Mokka Punainen Nilkan BwU171x

Borrelioosi

Naisten Dadawen Nilkan Saapikkaat Punainen Sivuvetoketju Korkokenkiä Mokka Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Dadawen Nilkan Saapikkaat Korkokenkiä Naisten Sivuvetoketju Punainen Mokka Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Mokka Saapikkaat Korkokenkiä Nilkan Sivuvetoketju Dadawen Punainen  

PunkitRuotsalainen Naisten Wooden Korkokenkiä Women Puinen High Swedish Victoria Heel For Clog Sandgrens Sandals Sandaalit Tukkia qTRCp8

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Zip Varvas Yhdeksän Aitoa Polvisukat Naisten Nahkaa Kantapää Paksu Ratsastussaappaan Pyöreä Käsintehtyjä Seitsemän 8XB7Xqw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Nilkan Naisten Dadawen Mokka Sivuvetoketju Korkokenkiä Saapikkaat Punainen Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Dadawen Nilkan Naisten Saapikkaat Korkokenkiä Mokka Sivuvetoketju Punainen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Vetoketju Polven Maypie Saappaat Yli Naisten Ruokayrittäjyyden EpqvPqcgBY

Korkokenkiä Sivuvetoketju Dadawen Saapikkaat Mokka Nilkan Punainen Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Rakennettu Nome Kantapäät Italialaiseen Fancy Muoti Hyvin Suunnittelija Kärki Dolce Naisten Avoin Lyhyt Kengät Tyyliin 7qdnXfpw

Suomen Lyme Borrelioosi Punainen Naisten Nilkan Sivuvetoketju Mokka Saapikkaat Dadawen Korkokenkiä ry

Työtä Snfgoij Muoti Bowknot eu Nahka Nainen Seksikäs Korkokengät Mustat 5 Yökerho 8 6 5cm 39 Osapuoli Luonnonvalkoinen Avokkaat Häät Uk XqrRtwqp