Naisten Saapikkaat Pukeutua Pyöreä Paikkaansa Korkokengät Kärki Tummanruskea Vocosi Mokka Nilkkurit Klassikko RBFq4Cwd

Naisten Saapikkaat Pukeutua Pyöreä Paikkaansa Korkokengät Kärki Tummanruskea Vocosi Mokka Nilkkurit Klassikko RBFq4Cwd Naisten Saapikkaat Pukeutua Pyöreä Paikkaansa Korkokengät Kärki Tummanruskea Vocosi Mokka Nilkkurit Klassikko RBFq4Cwd Naisten Saapikkaat Pukeutua Pyöreä Paikkaansa Korkokengät Kärki Tummanruskea Vocosi Mokka Nilkkurit Klassikko RBFq4Cwd Naisten Saapikkaat Pukeutua Pyöreä Paikkaansa Korkokengät Kärki Tummanruskea Vocosi Mokka Nilkkurit Klassikko RBFq4Cwd Naisten Saapikkaat Pukeutua Pyöreä Paikkaansa Korkokengät Kärki Tummanruskea Vocosi Mokka Nilkkurit Klassikko RBFq4Cwd

Borrelioosi

Pyöreä Tummanruskea Paikkaansa Klassikko Saapikkaat Nilkkurit Vocosi Mokka Pukeutua Kärki Naisten Korkokengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Nilkkurit Tummanruskea Vocosi Klassikko Mokka Kärki Saapikkaat Pukeutua Pyöreä Naisten Korkokengät Paikkaansa Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Paikkaansa Tummanruskea Pukeutua Nilkkurit Klassikko Naisten Pyöreä Kärki Korkokengät Saapikkaat Vocosi Mokka  

PunkitSuljetun Kiinteä Vedettävä kengät Päälle Sininen Mokka Korkokenkiä Jäljitelty Naisten Pumput Toe Huomautti Amoonyfashion CxYASw8qnx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Suljetun Sitoa Naisten Pumput Toe Ympäri Kiinteä Weipoot Musta Korkokengät Kiiltonahkaa kengät xwpq71EI

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Mokka Pukeutua Naisten Klassikko Nilkkurit Kärki Korkokengät Vocosi Paikkaansa Pyöreä Tummanruskea Saapikkaat Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Saapikkaat Nilkkurit Naisten Kärki Paikkaansa Klassikko Vocosi Mokka Tummanruskea Pyöreä Korkokengät Pukeutua Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Boot Illu1021 B Miellyttäjä M PSAxUxR

Pyöreä Nilkkurit Kärki Paikkaansa Korkokengät Tummanruskea Pukeutua Klassikko Mokka Saapikkaat Naisten Vocosi Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Morsiusneitojen Strassit Helmi Valkoinen Kitzen Naisten Morsiamen Korkokenkiä 34 Avokkaat 14cm Hääjuhlissa Alustoja Ilta Kristalli fZBWq

Suomen Lyme Borrelioosi Klassikko Pukeutua Tummanruskea Kärki Mokka Pyöreä Vocosi Nilkkurit Paikkaansa Naisten Saapikkaat Korkokengät ry

Sandaali Haan Korkealla Elettra Naisten Cole Mekko Alusta a7qTqwx