Naisten Sametilla Martin Punaisella Sweet Paksua Korkokenkiä Saapikkaat Gusha Saappaat znE8qUPw

Naisten Sametilla Martin Punaisella Sweet Paksua Korkokenkiä Saapikkaat Gusha Saappaat znE8qUPw Naisten Sametilla Martin Punaisella Sweet Paksua Korkokenkiä Saapikkaat Gusha Saappaat znE8qUPw Naisten Sametilla Martin Punaisella Sweet Paksua Korkokenkiä Saapikkaat Gusha Saappaat znE8qUPw Naisten Sametilla Martin Punaisella Sweet Paksua Korkokenkiä Saapikkaat Gusha Saappaat znE8qUPw

Borrelioosi

Martin Punaisella Sametilla Naisten Sweet Korkokenkiä Gusha Paksua Saapikkaat Saappaat Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Gusha Saapikkaat Saappaat Korkokenkiä Paksua Sweet Punaisella Sametilla Martin Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Sweet Saapikkaat Sametilla Saappaat Punaisella Naisten Gusha Martin Korkokenkiä Paksua  

PunkitStiletto Iltana Kengät Pumput Klubi Korkokenkiä Muoti Naisten Kevin Sinipunaisia Kiiltonahkaa Osapuoli EAqg0xW8

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Perus Teräväkärkiset Pumput Violetti Hääjuhlissa Tikari Naisten B Ybeauty Korkokenkiä Kengät Luistaa Suurikokoisia Ctxzqf

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Gusha Martin Saappaat Korkokenkiä Sametilla Saapikkaat Sweet Paksua Punaisella Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Gusha Punaisella Sametilla Naisten Sweet Korkokenkiä Saapikkaat Martin Saappaat Paksua Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

eur40 Plus Kengät Korkea A Pumpun Us9 49 21 Punainen Erittäin Alustan 5 Kokoiset Kantapää 17 Sandaalit Naiset n7TX405

Naisten Sweet Saappaat Martin Sametilla Gusha Paksua Punaisella Korkokenkiä Saapikkaat Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumput Unelma Mokka Paria Vaaleanpunainen Slingback Naisten Hqt7nOrq

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Saapikkaat Gusha Martin Saappaat Sweet Korkokenkiä Punaisella Paksua Sametilla ry

Pumput Kukka Asuntoja Luistaa Naiset Kengät Vihreä Teräväkärkiset Selin Alhainen Hihnoilla Piilossa Ydn IP68qwx