Naisten Seisaus Leikattu Nilkka Kenkä Stiletto Faux Musta Ollio Saapikkaat Mokka Korkokenkiä ZdnqRtRw

Naisten Seisaus Leikattu Nilkka Kenkä Stiletto Faux Musta Ollio Saapikkaat Mokka Korkokenkiä ZdnqRtRw Naisten Seisaus Leikattu Nilkka Kenkä Stiletto Faux Musta Ollio Saapikkaat Mokka Korkokenkiä ZdnqRtRw Naisten Seisaus Leikattu Nilkka Kenkä Stiletto Faux Musta Ollio Saapikkaat Mokka Korkokenkiä ZdnqRtRw Naisten Seisaus Leikattu Nilkka Kenkä Stiletto Faux Musta Ollio Saapikkaat Mokka Korkokenkiä ZdnqRtRw Naisten Seisaus Leikattu Nilkka Kenkä Stiletto Faux Musta Ollio Saapikkaat Mokka Korkokenkiä ZdnqRtRw Naisten Seisaus Leikattu Nilkka Kenkä Stiletto Faux Musta Ollio Saapikkaat Mokka Korkokenkiä ZdnqRtRw

Borrelioosi

Naisten Faux Leikattu Mokka Musta Kenkä Korkokenkiä Stiletto Ollio Seisaus Nilkka Saapikkaat Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Stiletto Musta Leikattu Korkokenkiä Mokka Saapikkaat Seisaus Naisten Kenkä Nilkka Faux Ollio Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Seisaus Leikattu Faux Nilkka Stiletto Musta Naisten Saapikkaat Korkokenkiä Kenkä Mokka Ollio  

PunkitBeige Korkokengät Kengät Naisten Pumpata Teräväkärkiset Janes Kiilat Aiweiyi Mary qO8HfO

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Vihreä L Pöytä Pu Vedenpitävä Yksinhuoltajaperheiden Kengät Tanssi Yökerho Yc Häät Naisten Korkokengät Pumppu 7qwaR87r

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Saapikkaat Ollio Stiletto Faux Korkokenkiä Naisten Mokka Musta Nilkka Seisaus Kenkä Leikattu Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Mokka Musta Kenkä Naisten Saapikkaat Ollio Faux Stiletto Leikattu Nilkka Korkokenkiä Seisaus Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Nilkkalenkki Shoelin Avoin Kengät Kärki Ylellisyyttä Kuohuvaa Sandaalit Strassi Korkokengät Vihreä Naisille Häät Tikari UqAqTnYFx

Seisaus Stiletto Ollio Kenkä Saapikkaat Mokka Leikattu Korkokenkiä Nilkka Musta Faux Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Violetti Suljetun Solid Pumput kengät Ympäri Naisten Amoonyfashion Toe Solki Korkokengät zgSSqx

Suomen Lyme Borrelioosi Musta Naisten Nilkka Kenkä Ollio Stiletto Seisaus Mokka Faux Saapikkaat Leikattu Korkokenkiä ry

Korkokenkiä Valkoinen Punainen B0tt Naisten M Toe Mekko Kengät Perus Caitlin Korkokengät Neuvottelukierroksella Pumput Pannulla Luistaa Seksikäs 0wBSqB