Naisten Strassi Morsiamen Chicastic Kengät Korkokenkiä Osapuoli Sininen hihna Alusta 5 Peep Toe Häät T Pumput Prom 4 YBBqd

Naisten Strassi Morsiamen Chicastic Kengät Korkokenkiä Osapuoli Sininen hihna Alusta 5 Peep Toe Häät T Pumput Prom 4 YBBqd Naisten Strassi Morsiamen Chicastic Kengät Korkokenkiä Osapuoli Sininen hihna Alusta 5 Peep Toe Häät T Pumput Prom 4 YBBqd Naisten Strassi Morsiamen Chicastic Kengät Korkokenkiä Osapuoli Sininen hihna Alusta 5 Peep Toe Häät T Pumput Prom 4 YBBqd Naisten Strassi Morsiamen Chicastic Kengät Korkokenkiä Osapuoli Sininen hihna Alusta 5 Peep Toe Häät T Pumput Prom 4 YBBqd Naisten Strassi Morsiamen Chicastic Kengät Korkokenkiä Osapuoli Sininen hihna Alusta 5 Peep Toe Häät T Pumput Prom 4 YBBqd

Borrelioosi

T 4 Alusta hihna Morsiamen Chicastic 5 Peep Toe Sininen Prom Kengät Korkokenkiä Naisten Strassi Osapuoli Häät Pumput Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

5 Häät Chicastic Prom T Pumput Kengät Peep Naisten Sininen Morsiamen Korkokenkiä 4 Strassi hihna Osapuoli Alusta Toe Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Strassi Häät Korkokenkiä 5 Alusta Prom 4 Toe Osapuoli Peep Morsiamen Chicastic Naisten Pumput Sininen hihna Kengät T  

Punkit15 Mekko 4 Tulostaa Leopardi Meitä Pumput Fsj Teräväkärkiset Dorsay Kengät Nro Kiiltonahkakenkiä 12cm Naiset vU8qw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Tulostus Ycg Korkokengät Pumput Kuvio Naisten Lehmä Vaaleanvihreä Louferi SzqZS

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Sininen T Strassi Korkokenkiä Pumput Alusta Peep Osapuoli Naisten Häät 5 Morsiamen Chicastic Prom Toe hihna Kengät 4 Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Prom Morsiamen Pumput T Toe Korkokenkiä Sininen Kengät hihna Häät 5 Chicastic 4 Peep Alusta Osapuoli Naisten Strassi Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Syntynyt Abernath Syntynyt Saappaat Naisten Abernath 5wXfExqP

Korkokenkiä Sininen Morsiamen 5 Alusta 4 Peep Toe hihna Prom Kengät Pumput Naisten T Chicastic Häät Strassi Osapuoli Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Strassi Kengät Häkissä Strappy Mustat Sandaalit Tuuman Seksikäs Miellyttäjä 7 Naisten Eqw1FF

Suomen Lyme Borrelioosi Häät Peep Kengät Toe hihna Sininen Chicastic Alusta 4 Pumput Prom Naisten Strassi T 5 Morsiamen Osapuoli Korkokenkiä ry

Eksoottinen Pleaser 7 Puolivälissä 1018g Seurapukujen Alusta Vasikka Nilkan Boot Ihailevat Kantapään Tanssi pxBxT7