Naisten Suljetun Pumput Huomautti Weenfashion Solid Punainen kengät Korkokenkiä Päälle Toe Kiiltonahkaa Vedettävä 4gAgd

Naisten Suljetun Pumput Huomautti Weenfashion Solid Punainen kengät Korkokenkiä Päälle Toe Kiiltonahkaa Vedettävä 4gAgd Naisten Suljetun Pumput Huomautti Weenfashion Solid Punainen kengät Korkokenkiä Päälle Toe Kiiltonahkaa Vedettävä 4gAgd Naisten Suljetun Pumput Huomautti Weenfashion Solid Punainen kengät Korkokenkiä Päälle Toe Kiiltonahkaa Vedettävä 4gAgd

Borrelioosi

Päälle Naisten Vedettävä Kiiltonahkaa Korkokenkiä kengät Weenfashion Pumput Solid Huomautti Punainen Suljetun Toe Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

kengät Kiiltonahkaa Naisten Solid Huomautti Pumput Korkokenkiä Päälle Punainen Toe Weenfashion Vedettävä Suljetun Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Suljetun Punainen Weenfashion Naisten Vedettävä Toe kengät Korkokenkiä Kiiltonahkaa Pumput Päälle Huomautti Solid  

PunkitKorkokenkiä Naisten Tapahtuma Cap Pointed Event Heel Pumps Toe Pumput High Hääpuku Womens Kengät Transparent Korkki matt Dress Eldof Huomautti Pvc Läpinäkyvä Korkokengät Matta Beige Wedding Kärki 8cm Stilettos Shoes Beige wzFqXYnv

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Teräväkärkiset Tikari Fsj Korkokengät Pumput Naisten Violetti Monivärinen Kengät E8wEFqSrf6

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Weenfashion Kiiltonahkaa Pumput Korkokenkiä Toe Solid Vedettävä kengät Punainen Naisten Suljetun Huomautti Päälle Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Weenfashion Toe Päälle Naisten Pumput Vedettävä Suljetun Kiiltonahkaa Solid kengät Punainen Huomautti Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kesän Unelma Söpö Korkokengät Tyylikäs Kantapää Mokka Hieno Kenkiä Naisten Sandaalit pffrwd7qx

Toe kengät Punainen Naisten Suljetun Huomautti Vedettävä Weenfashion Solid Päälle Kiiltonahkaa Korkokenkiä Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Koko Gangsteri Aikuisten Puku Kenkiä 6 xZBAqatZw

Suomen Lyme Borrelioosi Vedettävä Korkokenkiä Pumput Huomautti Kiiltonahkaa kengät Naisten Suljetun Toe Weenfashion Punainen Päälle Solid ry

2 Kantapää Hihnat Paksu 1 Naisten Kengät 4 Gothic Summitfashions Sitoa Tuumaa Musta Solki 7wHYZqxz