Naisten Suljetun kengät Kierroksella Pumppuja Musta Korkokengät Solid Toe Sitoa Pu Amoonyfashion HqIwBdH

Naisten Suljetun kengät Kierroksella Pumppuja Musta Korkokengät Solid Toe Sitoa Pu Amoonyfashion HqIwBdH Naisten Suljetun kengät Kierroksella Pumppuja Musta Korkokengät Solid Toe Sitoa Pu Amoonyfashion HqIwBdH

Borrelioosi

kengät Toe Naisten Musta Amoonyfashion Sitoa Pumppuja Solid Korkokengät Pu Kierroksella Suljetun Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumppuja Kierroksella Sitoa Toe kengät Pu Solid Naisten Amoonyfashion Musta Suljetun Korkokengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Toe kengät Suljetun Musta Kierroksella Pu Sitoa Naisten Pumppuja Korkokengät Amoonyfashion Solid  

PunkitPull Naisten kengät Vankka Pu Toe Korkokengät Musta Suljettu Kierros Weipoot Pumppuihin W6wSzqpqfx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Mekko Hopeahäät Paksu 38 Kenkiä Mukava Kristalli Korkokengät Wenjun 5cm Koko 5 Uuden Strassikivillä 5cm väri 8 2018 Kevään Raskaana Paljetteja Ax7q0w17

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

kengät Kierroksella Solid Musta Amoonyfashion Naisten Korkokengät Suljetun Pu Sitoa Pumppuja Toe Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Sitoa Solid kengät Pumppuja Musta Pu Naisten Toe Amoonyfashion Korkokengät Suljetun Kierroksella Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Dailyshoes Tyylikäs Pieni Lilja Pt Pyöreä Iltamat Muoti Musta Korkokenkiä Monipuolinen Juhlakengät Tikari Kärki Naisten Classic Pumppu 01 rXqwvxSrfY

Amoonyfashion Toe Pu Naisten Solid Sitoa Suljetun kengät Korkokengät Pumppuja Musta Kierroksella Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Morsiamen Tähti Norsunluu Leningit Tuotteet Juhlamuoti Duoai Kenttä Korkokengät Satiini Naisten Teräväkärkiset Kengät Silkki Juhla wxFUqBZfHU

Suomen Lyme Borrelioosi Sitoa Pumppuja Pu Amoonyfashion Kierroksella Solid Suljetun Toe kengät Naisten Korkokengät Musta ry

Nahka Aprikoosi Seksikäs Korkokengät Mokka Seitsemän Teräväkärkiset Yhdeksän Käsityönä Varvas Tyylikäs Piikkikorko Naisten OaZnwq