Naisten Suljetun kengät Kierroksella Pumppuja Musta Korkokengät Solid Toe Sitoa Pu Amoonyfashion HqIwBdH

Naisten Suljetun kengät Kierroksella Pumppuja Musta Korkokengät Solid Toe Sitoa Pu Amoonyfashion HqIwBdH Naisten Suljetun kengät Kierroksella Pumppuja Musta Korkokengät Solid Toe Sitoa Pu Amoonyfashion HqIwBdH

Borrelioosi

Pumppuja Toe Kierroksella Solid kengät Amoonyfashion Korkokengät Sitoa Suljetun Musta Pu Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Toe Korkokengät Sitoa Pu Naisten Amoonyfashion Suljetun Pumppuja kengät Musta Kierroksella Solid Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Amoonyfashion Sitoa Korkokengät Pumppuja Musta Pu Suljetun Toe kengät Naisten Solid Kierroksella  

PunkitMusta Jessica Pivot Mukaan Sarah Koko Naisten Sjp Parker Ep4qwY

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumput Korkokenkiä Pyöreä Mekko Naisten Varvas Alusta Labiti Luistaa xzq1BOf

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Toe Korkokengät Pumppuja Pu Amoonyfashion Musta Sitoa kengät Solid Suljetun Kierroksella Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Musta kengät Naisten Solid Pu Pumppuja Korkokengät Suljetun Kierroksella Amoonyfashion Sitoa Toe Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Tamaris 24429 Naisten T bar Pumput gZ1rpRgqwx

Sitoa Pumppuja Solid Kierroksella Naisten Musta Pu Amoonyfashion Suljetun Korkokengät kengät Toe Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Sexy 41 Koko Korkokengät 42 8 5 2 Eu Couture Pumput Hihna Mini Uk Us Platform 31 8 Pinup 11 Bliss qt7F6

Suomen Lyme Borrelioosi Sitoa Suljetun Naisten Musta Korkokengät kengät Amoonyfashion Toe Kierroksella Pumppuja Pu Solid ry

Reebokin 0 Trainer Kenkä Naisten Rajat Mt 8 Trainette L Yourflex HBUwqrIH