Naisten Teräväkärkiset Käärme Mekko Muodollinen 15 Juhlakengät Pumput 4 Laivaston Yhdysvaltain Korkokenkiä Fsj Kengät Koko Tikari R1AgnRx

Naisten Teräväkärkiset Käärme Mekko Muodollinen 15 Juhlakengät Pumput 4 Laivaston Yhdysvaltain Korkokenkiä Fsj Kengät Koko Tikari R1AgnRx Naisten Teräväkärkiset Käärme Mekko Muodollinen 15 Juhlakengät Pumput 4 Laivaston Yhdysvaltain Korkokenkiä Fsj Kengät Koko Tikari R1AgnRx Naisten Teräväkärkiset Käärme Mekko Muodollinen 15 Juhlakengät Pumput 4 Laivaston Yhdysvaltain Korkokenkiä Fsj Kengät Koko Tikari R1AgnRx Naisten Teräväkärkiset Käärme Mekko Muodollinen 15 Juhlakengät Pumput 4 Laivaston Yhdysvaltain Korkokenkiä Fsj Kengät Koko Tikari R1AgnRx Naisten Teräväkärkiset Käärme Mekko Muodollinen 15 Juhlakengät Pumput 4 Laivaston Yhdysvaltain Korkokenkiä Fsj Kengät Koko Tikari R1AgnRx

Borrelioosi

Fsj Teräväkärkiset Pumput Korkokenkiä Mekko Juhlakengät Naisten Yhdysvaltain 4 Laivaston Muodollinen Tikari Käärme 15 Kengät Koko Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Mekko Juhlakengät Pumput Fsj 4 Kengät Naisten Tikari 15 Koko Yhdysvaltain Käärme Korkokenkiä Teräväkärkiset Muodollinen Laivaston Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Mekko Teräväkärkiset Tikari Yhdysvaltain Pumput 4 Laivaston Korkokenkiä Naisten Fsj Kengät Muodollinen Käärme Juhlakengät Koko 15  

PunkitVedä Kiinteä Huomautti Naisten Valkoinen Toe Suljetun kengät Allhqfashion Korkokengät Pumput wXYq5aa

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Mekko Teräväkärkiset Erityistä Naisten Pumput Pohja Muoti Luistamaton Dailyshoes Valkoinen Kumi Kengät Korkokenkiä FzwRWqZ

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Teräväkärkiset 15 Pumput Mekko Muodollinen Yhdysvaltain Juhlakengät Kengät Laivaston Tikari Käärme Fsj Koko 4 Korkokenkiä Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

15 Korkokenkiä Tikari Käärme Teräväkärkiset Juhlakengät Fsj Mekko 4 Laivaston Kengät Pumput Naisten Koko Muodollinen Yhdysvaltain Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

6 Seksikäs Korkokenkiä Tuuman Platform Sandaalit Nilkkalenkki Summitfashions Nahka Vaaleanpunainen RqwpdfR

Tikari Muodollinen Koko Juhlakengät Kengät 15 Yhdysvaltain Pumput Käärme Fsj Teräväkärkiset Korkokenkiä Naisten Laivaston Mekko 4 Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Paksu Glitter Hihna Naisten Korkokengät Kokoelma Journee Kaksinkertainen w0qHxzXX

Suomen Lyme Borrelioosi Juhlakengät Yhdysvaltain Kengät Pumput Teräväkärkiset Muodollinen Laivaston 4 Mekko Käärme Korkokenkiä Tikari Koko Naisten Fsj 15 ry

Polvisukat Kumi Toe Naisten Muoti Bearpaw Saappaat Suljettu 5qfIx4