Naisten Teräväkärkiset Käärme Mekko Muodollinen 15 Juhlakengät Pumput 4 Laivaston Yhdysvaltain Korkokenkiä Fsj Kengät Koko Tikari R1AgnRx

Naisten Teräväkärkiset Käärme Mekko Muodollinen 15 Juhlakengät Pumput 4 Laivaston Yhdysvaltain Korkokenkiä Fsj Kengät Koko Tikari R1AgnRx Naisten Teräväkärkiset Käärme Mekko Muodollinen 15 Juhlakengät Pumput 4 Laivaston Yhdysvaltain Korkokenkiä Fsj Kengät Koko Tikari R1AgnRx Naisten Teräväkärkiset Käärme Mekko Muodollinen 15 Juhlakengät Pumput 4 Laivaston Yhdysvaltain Korkokenkiä Fsj Kengät Koko Tikari R1AgnRx Naisten Teräväkärkiset Käärme Mekko Muodollinen 15 Juhlakengät Pumput 4 Laivaston Yhdysvaltain Korkokenkiä Fsj Kengät Koko Tikari R1AgnRx Naisten Teräväkärkiset Käärme Mekko Muodollinen 15 Juhlakengät Pumput 4 Laivaston Yhdysvaltain Korkokenkiä Fsj Kengät Koko Tikari R1AgnRx

Borrelioosi

Mekko Koko Pumput Juhlakengät Korkokenkiä Kengät Yhdysvaltain Teräväkärkiset 4 Tikari 15 Fsj Naisten Käärme Muodollinen Laivaston Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Mekko Fsj Teräväkärkiset Laivaston Korkokenkiä Kengät Juhlakengät Naisten Yhdysvaltain Muodollinen 15 Käärme Pumput Tikari 4 Koko Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Käärme Yhdysvaltain 4 Korkokenkiä Fsj 15 Teräväkärkiset Tikari Laivaston Mekko Muodollinen Kengät Naisten Pumput Koko Juhlakengät  

PunkitKoko Piikkikorot Sandaalit Kesän Suuri Naisten vwPHxXq0v

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Toe Prom Lsm Korkokengät Suuhun Avokkaat Häät Stiletto Pumput kantapäät Teräväkärkiset Matala 1wp5Tpq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Tikari Laivaston Fsj Yhdysvaltain Mekko Teräväkärkiset Naisten 15 Käärme Kengät Juhlakengät 4 Pumput Korkokenkiä Koko Muodollinen Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Käärme Laivaston Koko Yhdysvaltain Kengät Fsj Juhlakengät Naisten Tikari 15 Mekko Korkokenkiä 4 Pumput Teräväkärkiset Muodollinen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

amp; Qin Kengät Nilkkurit Teräväkärkiset X Cxq Korkokengät Saappaat Stiletto Naisten S8Ezwq5

Laivaston Fsj Kengät Käärme Koko Teräväkärkiset Yhdysvaltain 4 Korkokenkiä Naisten Pumput Muodollinen Mekko 15 Juhlakengät Tikari Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Alustan Chloe01 Pumppu Bpu Miellyttäjä Naisten pvgqZZ

Suomen Lyme Borrelioosi Juhlakengät Naisten Kengät Fsj Teräväkärkiset Laivaston Korkokenkiä Yhdysvaltain Käärme 15 Muodollinen Tikari Koko Pumput Mekko 4 ry

Korkokenkiä Minivog Nilkka Naisten Piikkikorot Sandaalit Nahka Hihnan wRqXR0rF