Naisten Teräväkärkiset Kengät Paksu Aiweiyi Korkokengät Saapikkaat Nahka Nilkkurit vCR47dx

Naisten Teräväkärkiset Kengät Paksu Aiweiyi Korkokengät Saapikkaat Nahka Nilkkurit vCR47dx

Borrelioosi

Teräväkärkiset Korkokengät Nilkkurit Kengät Aiweiyi Saapikkaat Paksu Nahka Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Nilkkurit Teräväkärkiset Aiweiyi Paksu Korkokengät Naisten Kengät Saapikkaat Nahka Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokengät Teräväkärkiset Naisten Aiweiyi Nahka Saapikkaat Paksu Nilkkurit Kengät  

PunkitKorkokenkiä kengät Naisten Pumput Toe Kierroksella Solid Vedä Musta Weipoot Suljettu AxRnPgwq5g

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Mokka Lohko Naisten Sandaali Korkokenkiä Marie Strappy Bella Vaaleanpunainen 1vAw0xw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Paksu Naisten Kengät Nahka Saapikkaat Korkokengät Nilkkurit Teräväkärkiset Aiweiyi Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokengät Nahka Paksu Kengät Naisten Nilkkurit Teräväkärkiset Saapikkaat Aiweiyi Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Vesta Naisten Kenkiä Avokkaat London Sacha Yn1AqRYE

Saapikkaat Korkokengät Nahka Naisten Aiweiyi Kengät Teräväkärkiset Nilkkurit Paksu Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Polven Talvi Yli Mokka Varten yanxi Kantapää Saappaat Naisten Korkokengät Neliö Pitkä Mary qw7C8C

Suomen Lyme Borrelioosi Aiweiyi Paksu Nilkkurit Kengät Naisten Korkokengät Nahka Saapikkaat Teräväkärkiset ry

Originals Tenniskenkä Adizero Naisten 2 Klubi Adidas dwUTxvd