Naisten Teräväkärkiset Kengät Paksu Aiweiyi Korkokengät Saapikkaat Nahka Nilkkurit vCR47dx

Naisten Teräväkärkiset Kengät Paksu Aiweiyi Korkokengät Saapikkaat Nahka Nilkkurit vCR47dx

Borrelioosi

Kengät Paksu Aiweiyi Teräväkärkiset Naisten Saapikkaat Korkokengät Nilkkurit Nahka Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Saapikkaat Paksu Kengät Nilkkurit Aiweiyi Teräväkärkiset Korkokengät Nahka Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Saapikkaat Korkokengät Teräväkärkiset Kengät Paksu Aiweiyi Nilkkurit Naisten Nahka  

PunkitMuoti Räätälöityjä Glamouria Tytön Uusi Solki Hetao Platform Korkokengät Puolue Kenkiä Persoonallisuus Vaiheessa Lahja Kuvio Sandaalit Niitti Metalli A84gOUq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Pumpata Tuomioistuin Nastoitettu Angkorly Cm Muoti Kengät Kantapää 11 Gladiaattori Sandaalit Stiletto Korkea Kultainen Multi 5 Hihnat xdxtw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Nahka Korkokengät Naisten Teräväkärkiset Aiweiyi Nilkkurit Kengät Paksu Saapikkaat Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Paksu Nahka Nilkkurit Naisten Korkokengät Saapikkaat Teräväkärkiset Kengät Aiweiyi Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sade Vihreä Korkokengät Mokka Helmi Teräväkärkiset Kengät Naisten Hiutale fqxSdAA

Nilkkurit Aiweiyi Nahka Korkokengät Kengät Teräväkärkiset Saapikkaat Paksu Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokenkiä kengät Pull kierroksella Jäljitelty Punainen Toe Amoonyfashion Naisten Mokka Kiinteä Pumput Suljetun Z8wBgvq

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokengät Kengät Paksu Naisten Saapikkaat Teräväkärkiset Nilkkurit Aiweiyi Nahka ry

Korkeus z Gome Hääpuku Ruskean 12 Size11 Kengät Naisten Värin Pumput Koron 10cm 12cm Color2 Korkokengät aZqIwxdqC