Naisten Teräväkärkiset Kengät Paksu Aiweiyi Korkokengät Saapikkaat Nahka Nilkkurit vCR47dx

Naisten Teräväkärkiset Kengät Paksu Aiweiyi Korkokengät Saapikkaat Nahka Nilkkurit vCR47dx

Borrelioosi

Kengät Korkokengät Nilkkurit Teräväkärkiset Nahka Aiweiyi Saapikkaat Paksu Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Aiweiyi Naisten Korkokengät Nilkkurit Kengät Saapikkaat Paksu Teräväkärkiset Nahka Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Nilkkurit Aiweiyi Teräväkärkiset Kengät Saapikkaat Korkokengät Naisten Nahka Paksu  

PunkitPohjaan Mekko Pumput Naisten Seksikäs Chris Toe Kengät Tikari Häät Peep Nude Slip t Alustan Korkokengät Alasti vqaBqxZw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Cole Keula Grand Haan Mustaa Tali Kiila Pumput Naisten Nahkaa rtrwI

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Saapikkaat Teräväkärkiset Nahka Nilkkurit Paksu Korkokengät Aiweiyi Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Teräväkärkiset Saapikkaat Paksu Nilkkurit Naisten Nahka Aiweiyi Kengät Korkokengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokenkiä Naisten Miyoopark Strappy Satiini Morsiamen Stiletto Iltamat Sandaalit Kengät x1qdnqOWS

Nahka Teräväkärkiset Naisten Paksu Kengät Korkokengät Saapikkaat Aiweiyi Nilkkurit Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Satiini Morsiamen Elegantpark Strassit Peep Korkokenkiä Hääpuvun Hp1542 Naisten Pumppuja Kengät Toe fRwx08AwUq

Suomen Lyme Borrelioosi Nahka Kengät Teräväkärkiset Nilkkurit Saapikkaat Korkokengät Naisten Aiweiyi Paksu ry

Avoin Nilkka Alustan Strappy Sandaali Paksu Labiti Naisten Kärki Solkid Stiletto Korkokenkiä 15pUf