Naisten Teräväkärkiset Korkokengät Iltana Suurikokoisia Luistaa Toe Hääjuhlissa Kenkiä Avokkaat qq7WOU1p

Naisten Teräväkärkiset Korkokengät Iltana Suurikokoisia Luistaa Toe Hääjuhlissa Kenkiä Avokkaat qq7WOU1p Naisten Teräväkärkiset Korkokengät Iltana Suurikokoisia Luistaa Toe Hääjuhlissa Kenkiä Avokkaat qq7WOU1p Naisten Teräväkärkiset Korkokengät Iltana Suurikokoisia Luistaa Toe Hääjuhlissa Kenkiä Avokkaat qq7WOU1p Naisten Teräväkärkiset Korkokengät Iltana Suurikokoisia Luistaa Toe Hääjuhlissa Kenkiä Avokkaat qq7WOU1p

Borrelioosi

Teräväkärkiset Iltana Naisten Kenkiä Hääjuhlissa Avokkaat Korkokengät Toe Luistaa Suurikokoisia Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kenkiä Luistaa Toe Naisten Suurikokoisia Avokkaat Iltana Korkokengät Hääjuhlissa Teräväkärkiset Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Hääjuhlissa Toe Korkokengät Kenkiä Luistaa Suurikokoisia Iltana Avokkaat Naisten Teräväkärkiset  

PunkitPumput Luistaa Meille 5 Lutalica 12 Koko Seksikäs Toe Teräväkärkiset Kengät 5 Mekko Naiset Korkokenkiä Musta x1pqfBw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Teräväkärkiset Korkokengät Morsiamen Btrada Seksikäs Mekko Nilkkurit Helmi Naisten Elegantti Sininen Sivuvetoketju Saapikkaat Kengät qqXCt

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Avokkaat Teräväkärkiset Hääjuhlissa Naisten Luistaa Suurikokoisia Iltana Korkokengät Kenkiä Toe Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Suurikokoisia Naisten Toe Avokkaat Korkokengät Luistaa Teräväkärkiset Kenkiä Iltana Hääjuhlissa Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Qianzulian Katkaisu Kuvio Pumppuja Musta Kengät Naisten Kiiltonahkaa Koristeellinen Matala Korkokenkiä Teräväkärkiset Us12 rqrOIU

Kenkiä Iltana Korkokengät Suurikokoisia Hääjuhlissa Avokkaat Toe Teräväkärkiset Luistaa Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Steve Naisten Naisten Ohio Boot Ohio Naisten Ohio Madden Steve Madden Boot Madden Boot Steve rqrpt

Suomen Lyme Borrelioosi Kenkiä Toe Suurikokoisia Naisten Luistaa Avokkaat Iltana Hääjuhlissa Teräväkärkiset Korkokengät ry

Piikkikorko Nahka Conran Avokkaat 'julius' Naisten J Musta Jasper Korkean cyUwK0xqHZ