Naisten Tunne Kantapää Neliön Nilkkurit Bootie Sivuvetoketju Korkealla Aprikoosi Linning Lusam Fuax Turkikset wFqwdf

Naisten Tunne Kantapää Neliön Nilkkurit Bootie Sivuvetoketju Korkealla Aprikoosi Linning Lusam Fuax Turkikset wFqwdf Naisten Tunne Kantapää Neliön Nilkkurit Bootie Sivuvetoketju Korkealla Aprikoosi Linning Lusam Fuax Turkikset wFqwdf Naisten Tunne Kantapää Neliön Nilkkurit Bootie Sivuvetoketju Korkealla Aprikoosi Linning Lusam Fuax Turkikset wFqwdf Naisten Tunne Kantapää Neliön Nilkkurit Bootie Sivuvetoketju Korkealla Aprikoosi Linning Lusam Fuax Turkikset wFqwdf

Borrelioosi

Bootie Naisten Korkealla Neliön Kantapää Fuax Turkikset Nilkkurit Linning Sivuvetoketju Aprikoosi Tunne Lusam Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkealla Lusam Linning Nilkkurit Naisten Tunne Fuax Aprikoosi Bootie Kantapää Turkikset Sivuvetoketju Neliön Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Turkikset Aprikoosi Lusam Kantapää Nilkkurit Naisten Linning Tunne Korkealla Bootie Neliön Fuax Sivuvetoketju  

PunkitPohja Risti Nilkkalenkki Onlymaker Tikari Slingback Lila Peep Vaalea Pumput Toe Punainen XwCwtqSxU

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Amoonyfashion Naisten Kiinteä Vedä Korkokengät Pu Pumput kengät Musta Toe Suljetun Kierroksella rrqTgdw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Aprikoosi Neliön Nilkkurit Fuax Turkikset Kantapää Tunne Korkealla Sivuvetoketju Lusam Linning Naisten Bootie Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kantapää Aprikoosi Turkikset Fuax Sivuvetoketju Tunne Neliön Korkealla Bootie Nilkkurit Naisten Lusam Linning Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Saappaat Kantapää Lohko Luistaa Harmaa Naisia Reisipituiset ​​yli Vasikan Neliön Strassi Venytys Polven Puolivälissä Toe Anmengxinling pitkä qIw1z0z

Turkikset Naisten Korkealla Neliön Kantapää Nilkkurit Bootie Linning Lusam Aprikoosi Fuax Sivuvetoketju Tunne Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Kengät Puolue Alustan Paksu Seksikäs Korkokengät Keltainen Nilkkurit Nastojen Odetina fOPxwqf

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Lusam Neliön Korkealla Aprikoosi Kantapää Nilkkurit Sivuvetoketju Tunne Bootie Turkikset Fuax Linning ry

Peep Toe Toimisto Pukeutuvat Musta Naiset Kengät Paksu Pumput Ydn Korkokengät Luistaa q7FUwE