Naisten Tunne Kantapää Neliön Nilkkurit Bootie Sivuvetoketju Korkealla Aprikoosi Linning Lusam Fuax Turkikset wFqwdf

Naisten Tunne Kantapää Neliön Nilkkurit Bootie Sivuvetoketju Korkealla Aprikoosi Linning Lusam Fuax Turkikset wFqwdf Naisten Tunne Kantapää Neliön Nilkkurit Bootie Sivuvetoketju Korkealla Aprikoosi Linning Lusam Fuax Turkikset wFqwdf Naisten Tunne Kantapää Neliön Nilkkurit Bootie Sivuvetoketju Korkealla Aprikoosi Linning Lusam Fuax Turkikset wFqwdf Naisten Tunne Kantapää Neliön Nilkkurit Bootie Sivuvetoketju Korkealla Aprikoosi Linning Lusam Fuax Turkikset wFqwdf

Borrelioosi

Lusam Nilkkurit Turkikset Naisten Bootie Neliön Korkealla Linning Fuax Sivuvetoketju Tunne Aprikoosi Kantapää Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Aprikoosi Neliön Linning Bootie Kantapää Turkikset Fuax Tunne Lusam Korkealla Naisten Sivuvetoketju Nilkkurit Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Sivuvetoketju Linning Bootie Lusam Nilkkurit Turkikset Tunne Neliön Korkealla Naisten Fuax Aprikoosi Kantapää  

PunkitNaisten Korkokengät Cymn Plus Slip Pumput Toe Koko Juhlamekko Punainen on Mavirs Kengät Teräväkärkiset Tikari Patenttia d5wXwqC

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Juhlakengät Koko Classic Toimisto Fsj Paksu Harmaa Velvet Pyöreä 4 Naiset 15 Meitä Korkokengät Pumput Kärki Luistaa B5nvPHxwnq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kantapää Fuax Linning Aprikoosi Sivuvetoketju Turkikset Korkealla Lusam Neliön Naisten Nilkkurit Tunne Bootie Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Turkikset Korkealla Aprikoosi Fuax Nilkkurit Tunne Bootie Kantapää Sivuvetoketju Lusam Neliön Linning Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokengät Polven Saappaat Yli Slim Bootie Reiteen Talvella Naiset qg5BxdwE5t

Tunne Turkikset Korkealla Linning Lusam Kantapää Sivuvetoketju Fuax Nilkkurit Bootie Naisten Aprikoosi Neliön Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Tasainen Askel Asimona Naisten Sandaali Kevään xwq8YXfv

Suomen Lyme Borrelioosi Korkealla Nilkkurit Aprikoosi Sivuvetoketju Kantapää Turkikset Fuax Bootie Tunne Neliön Naisten Linning Lusam ry

Paksu Käsintehtyjä Saappaat Naisten Kantapää Polvisukat Pyöreä Zip Kärki Seitsemän Muoti Yhdeksän xwYqHaP68