Naisten Tunne Kantapää Neliön Nilkkurit Bootie Sivuvetoketju Korkealla Aprikoosi Linning Lusam Fuax Turkikset wFqwdf

Naisten Tunne Kantapää Neliön Nilkkurit Bootie Sivuvetoketju Korkealla Aprikoosi Linning Lusam Fuax Turkikset wFqwdf Naisten Tunne Kantapää Neliön Nilkkurit Bootie Sivuvetoketju Korkealla Aprikoosi Linning Lusam Fuax Turkikset wFqwdf Naisten Tunne Kantapää Neliön Nilkkurit Bootie Sivuvetoketju Korkealla Aprikoosi Linning Lusam Fuax Turkikset wFqwdf Naisten Tunne Kantapää Neliön Nilkkurit Bootie Sivuvetoketju Korkealla Aprikoosi Linning Lusam Fuax Turkikset wFqwdf

Borrelioosi

Lusam Sivuvetoketju Fuax Aprikoosi Kantapää Tunne Linning Bootie Korkealla Naisten Nilkkurit Neliön Turkikset Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Turkikset Naisten Nilkkurit Sivuvetoketju Lusam Fuax Korkealla Tunne Kantapää Bootie Aprikoosi Linning Neliön Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kantapää Tunne Korkealla Sivuvetoketju Neliön Aprikoosi Linning Turkikset Nilkkurit Fuax Naisten Lusam Bootie  

PunkitPumput kengät Hopea Huomautti Naisten Korkokenkiä Kiinteät Sekoitus Allhqfashion Materiaaleja toe 8x0wgyqT

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Ellie Pumput Punainen Fetissi Teräväkärkiset Piikkikorko Naisten Korkeat 6 Väri 8260 Toe Seksikäs Mekko 7nxwrqv7A4

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Aprikoosi Fuax Tunne Sivuvetoketju Lusam Naisten Korkealla Nilkkurit Bootie Kantapää Neliön Linning Turkikset Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Aprikoosi Sivuvetoketju Bootie Turkikset Neliön Nilkkurit Tunne Linning Kantapää Lusam Korkealla Fuax Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Matala Naisista Naisten toe m 6 Korkokengät Meistä Mokka khaki Korkeakorkoiset Huomautti Kengät B Lcky 37 Sinkkuja gXZqw

Bootie Linning Korkealla Sivuvetoketju Fuax Nilkkurit Naisten Lusam Turkikset Kantapää Aprikoosi Neliön Tunne Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pyöreitä Voguezone009 Valikoituja Naisten kengät kannoilla Suljetun Väriä Pentu Pu Pumput Ccadp010843 Toe OFqarwOY

Suomen Lyme Borrelioosi Linning Sivuvetoketju Naisten Turkikset Aprikoosi Tunne Bootie Lusam Korkealla Kantapää Neliön Nilkkurit Fuax ry

Peep Selin Pumput Naisten Kiilat Melady Toe gpqS11