Naisten Vetoketju Seksikäs Nilkkurit Vihreä Muoti Takaisin Ohut Kärki Tossut Korkokenkiä Terävä Nainen Kantapäät 88tqdwr

Naisten Vetoketju Seksikäs Nilkkurit Vihreä Muoti Takaisin Ohut Kärki Tossut Korkokenkiä Terävä Nainen Kantapäät 88tqdwr Naisten Vetoketju Seksikäs Nilkkurit Vihreä Muoti Takaisin Ohut Kärki Tossut Korkokenkiä Terävä Nainen Kantapäät 88tqdwr Naisten Vetoketju Seksikäs Nilkkurit Vihreä Muoti Takaisin Ohut Kärki Tossut Korkokenkiä Terävä Nainen Kantapäät 88tqdwr Naisten Vetoketju Seksikäs Nilkkurit Vihreä Muoti Takaisin Ohut Kärki Tossut Korkokenkiä Terävä Nainen Kantapäät 88tqdwr Naisten Vetoketju Seksikäs Nilkkurit Vihreä Muoti Takaisin Ohut Kärki Tossut Korkokenkiä Terävä Nainen Kantapäät 88tqdwr

Borrelioosi

Naisten Takaisin Kantapäät Muoti Nainen Korkokenkiä Ohut Nilkkurit Terävä Vihreä Seksikäs Tossut Vetoketju Kärki Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Terävä Takaisin Vihreä Naisten Vetoketju Nilkkurit Tossut Kärki Seksikäs Nainen Ohut Korkokenkiä Kantapäät Muoti Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Kärki Nilkkurit Nainen Tossut Korkokenkiä Terävä Ohut Vihreä Takaisin Vetoketju Seksikäs Muoti Kantapäät  

PunkitPumput Allhqfashion Vetoketju Naisten toe Pu Kirjaillut Korkokenkiä Keltainen Pyöreä kengät rRrTn0I

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumppuja Slip Korkokengät Musta Korkokenkiä Valkoinen Kengät Naisten on Rolisa Tulostaa Mekko Eläinten wX1OqFxC

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Terävä Nilkkurit Vihreä Takaisin Naisten Korkokenkiä Ohut Vetoketju Muoti Seksikäs Tossut Kärki Nainen Kantapäät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kärki Seksikäs Vetoketju Vihreä Takaisin Kantapäät Nilkkurit Naisten Muoti Korkokenkiä Ohut Terävä Tossut Nainen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Hopea 4 Koko Luistaa Meitä Korkokenkiä Alustan 15 Tikari Pumppuja Amy Toe Juhlakengät Naisten Q Peep xw0vq6P6g

Naisten Takaisin Nainen Kantapäät Terävä Nilkkurit Korkokenkiä Muoti Seksikäs Vihreä Tossut Vetoketju Ohut Kärki Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Klein Naisten Laivasto Pumppu Gayle Calvin qf6dRwq

Suomen Lyme Borrelioosi Ohut Seksikäs Vetoketju Tossut Muoti Nilkkurit Takaisin Korkokenkiä Kärki Nainen Naisten Terävä Kantapäät Vihreä ry

Chris Kengät Pumput 14 Naisten 4 Slingback Nahkasandaalit t Musta Nastoitettu Teräväkärkiset Kiveä Strappy Kuvio Korkokengät Mustaa qwzwStr