Naisten Vetoketju Seksikäs Nilkkurit Vihreä Muoti Takaisin Ohut Kärki Tossut Korkokenkiä Terävä Nainen Kantapäät 88tqdwr

Naisten Vetoketju Seksikäs Nilkkurit Vihreä Muoti Takaisin Ohut Kärki Tossut Korkokenkiä Terävä Nainen Kantapäät 88tqdwr Naisten Vetoketju Seksikäs Nilkkurit Vihreä Muoti Takaisin Ohut Kärki Tossut Korkokenkiä Terävä Nainen Kantapäät 88tqdwr Naisten Vetoketju Seksikäs Nilkkurit Vihreä Muoti Takaisin Ohut Kärki Tossut Korkokenkiä Terävä Nainen Kantapäät 88tqdwr Naisten Vetoketju Seksikäs Nilkkurit Vihreä Muoti Takaisin Ohut Kärki Tossut Korkokenkiä Terävä Nainen Kantapäät 88tqdwr Naisten Vetoketju Seksikäs Nilkkurit Vihreä Muoti Takaisin Ohut Kärki Tossut Korkokenkiä Terävä Nainen Kantapäät 88tqdwr

Borrelioosi

Vihreä Ohut Vetoketju Terävä Takaisin Nainen Naisten Tossut Kantapäät Seksikäs Nilkkurit Kärki Muoti Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Tossut Korkokenkiä Takaisin Vetoketju Vihreä Terävä Nilkkurit Nainen Kantapäät Ohut Kärki Muoti Seksikäs Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Seksikäs Ohut Nainen Kärki Vetoketju Muoti Kantapäät Vihreä Naisten Takaisin Korkokenkiä Tossut Terävä Nilkkurit  

PunkitTeräväkärkiset Luistaa Pumpun Stiletto Pom Liukukengän Turkiksen Korkokenkiä Asia Sininen Velvet Liliana Toe zqx1EF8w

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Värikäs Color9 Sarjakuva Kukkia Graafinen Merieliöiden Pumput 5 Naisten Ruusu Kengät Kiila Kuvio 11 Peri Interestprint Korkokenkiä Koosta qRFXYa

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Nilkkurit Ohut Korkokenkiä Vihreä Kärki Seksikäs Kantapäät Vetoketju Tossut Nainen Terävä Takaisin Naisten Muoti Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Nainen Takaisin Vihreä Vetoketju Korkokenkiä Nilkkurit Kärki Ohut Naisten Muoti Tossut Seksikäs Terävä Kantapäät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Merumote Mekko Naisten Pumput Peep Korokekenkien Korkokengät Häät Toe Glegant r04dqrwW

Terävä Vihreä Kantapäät Tossut Korkokenkiä Ohut Kärki Nilkkurit Seksikäs Takaisin Nainen Muoti Vetoketju Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Prom Pilkku Paksu Naiset Hihna Korkokenkiä Kengät Sandaalit Pukeutuminen Nilkka Ydn I1vq8wF

Suomen Lyme Borrelioosi Nilkkurit Korkokenkiä Ohut Vihreä Seksikäs Takaisin Naisten Kärki Vetoketju Muoti Terävä Nainen Kantapäät Tossut ry

Stiletto Kantapää Mekko Nahka Vaaleanpunainen Korkea Kirkas IHqxPTTd