Naisten Vetoketju Seksikäs Nilkkurit Vihreä Muoti Takaisin Ohut Kärki Tossut Korkokenkiä Terävä Nainen Kantapäät 88tqdwr

Naisten Vetoketju Seksikäs Nilkkurit Vihreä Muoti Takaisin Ohut Kärki Tossut Korkokenkiä Terävä Nainen Kantapäät 88tqdwr Naisten Vetoketju Seksikäs Nilkkurit Vihreä Muoti Takaisin Ohut Kärki Tossut Korkokenkiä Terävä Nainen Kantapäät 88tqdwr Naisten Vetoketju Seksikäs Nilkkurit Vihreä Muoti Takaisin Ohut Kärki Tossut Korkokenkiä Terävä Nainen Kantapäät 88tqdwr Naisten Vetoketju Seksikäs Nilkkurit Vihreä Muoti Takaisin Ohut Kärki Tossut Korkokenkiä Terävä Nainen Kantapäät 88tqdwr Naisten Vetoketju Seksikäs Nilkkurit Vihreä Muoti Takaisin Ohut Kärki Tossut Korkokenkiä Terävä Nainen Kantapäät 88tqdwr

Borrelioosi

Terävä Muoti Kärki Vihreä Ohut Nilkkurit Vetoketju Tossut Seksikäs Nainen Kantapäät Takaisin Naisten Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Ohut Tossut Korkokenkiä Nainen Vetoketju Seksikäs Terävä Naisten Takaisin Muoti Kantapäät Nilkkurit Vihreä Kärki Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Vihreä Seksikäs Ohut Terävä Kärki Tossut Nilkkurit Takaisin Kantapäät Muoti Nainen Naisten Vetoketju Korkokenkiä  

PunkitKengät Käsintehtyjä Umexi Muoti Avoin Naisten Korkokengät Korkokenkiä orsay Kärki Umeixi Osapuolen Monivärinen Pumppuja D qW1PnHqSw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Keinonahka Neonvaaleanpunainen 163 Korkokenkiä Strappy Villi Nilkkalenkki Diiva Adele Naisten wqFnHI8

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Vihreä Terävä Nainen Korkokenkiä Takaisin Naisten Vetoketju Ohut Kantapäät Tossut Seksikäs Muoti Nilkkurit Kärki Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kärki Muoti Ohut Vihreä Korkokenkiä Nainen Nilkkurit Vetoketju Tossut Terävä Takaisin Seksikäs Naisten Kantapäät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Mekko Huomautti 66 No Pumppu Naisten Kaupungin Nilkkalenkki Punainen Sandaali Toe fFfgOZq1

Terävä Muoti Kantapäät Vihreä Naisten Vetoketju Nainen Takaisin Ohut Seksikäs Tossut Kärki Korkokenkiä Nilkkurit Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Juhla Kultaa Yökerho 10 Naisten Nainen Korkokengät Hieno Matala Suu Totesi Häät Hul Kantapää 12cm Kengät 47xwZ7z

Suomen Lyme Borrelioosi Kantapäät Tossut Takaisin Ohut Nilkkurit Vihreä Nainen Korkokenkiä Terävä Seksikäs Muoti Vetoketju Naisten Kärki ry

Chase 62 Kimmy Korkokenkiä Vuosikerta Keula Jane Mary Chloe Naisten Pumppu Musta amp; trOwErqa