Naisten Violetti Luistaa Piikkikorko Toe Kengät Korkokengät Korkokengät Pumput Iltamat Seksikäs Leopardi Kmeioo Teräväkärkiset Painettu EHqOOw

Naisten Violetti Luistaa Piikkikorko Toe Kengät Korkokengät Korkokengät Pumput Iltamat Seksikäs Leopardi Kmeioo Teräväkärkiset Painettu EHqOOw Naisten Violetti Luistaa Piikkikorko Toe Kengät Korkokengät Korkokengät Pumput Iltamat Seksikäs Leopardi Kmeioo Teräväkärkiset Painettu EHqOOw Naisten Violetti Luistaa Piikkikorko Toe Kengät Korkokengät Korkokengät Pumput Iltamat Seksikäs Leopardi Kmeioo Teräväkärkiset Painettu EHqOOw

Borrelioosi

Toe Iltamat Naisten Luistaa Painettu Violetti Korkokengät Leopardi Teräväkärkiset Piikkikorko Pumput Seksikäs Kmeioo Kengät Korkokengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Teräväkärkiset Painettu Seksikäs Leopardi Kengät Kmeioo Naisten Iltamat Korkokengät Piikkikorko Violetti Toe Luistaa Pumput Korkokengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Teräväkärkiset Piikkikorko Toe Korkokengät Luistaa Seksikäs Kengät Naisten Iltamat Leopardi Painettu Pumput Korkokengät Violetti Kmeioo  

PunkitNaisten 2025ml Miellyttäjä Iloksi 2025ml Naisten Miellyttäjä Iloksi Miellyttäjä Iloksi Nilkkurit 2025ml Nilkkurit Miellyttäjä Nilkkurit Naisten OCPOq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Verocara Ornamentti Naisten Nahkaa Korkokenkiä Koriste Tuomioistuin Manteli Kenkiä Mekko Aitoa Avokkaat Toe wqwrgdE

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Painettu Piikkikorko Luistaa Kengät Korkokengät Pumput Toe Iltamat Naisten Korkokengät Kmeioo Violetti Teräväkärkiset Leopardi Seksikäs Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Toe Naisten Seksikäs Violetti Korkokengät Teräväkärkiset Luistaa Painettu Leopardi Korkokengät Kmeioo Pumput Iltamat Kengät Piikkikorko Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokengät Koon Puolue Sandaalit Uusi Suuren Rento Mukava Muoti Naisten Ilta amp; Pukeutuminen Seksikäs Kengät Tikari Roman qYHnvF

Korkokengät Seksikäs Luistaa Piikkikorko Naisten Leopardi Iltamat Kengät Painettu Korkokengät Kmeioo Toe Teräväkärkiset Violetti Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Sandaletit Kävelyttää Korkokenkiä Jiandick Takaisin Mekko Naisten Ilta Kristalli Sitoa x8qxzngT7w

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Seksikäs Toe Korkokengät Iltamat Teräväkärkiset Pumput Violetti Luistaa Painettu Kengät Korkokengät Piikkikorko Leopardi Kmeioo ry

Häät 15 Strassit Us Teräväkärkiset 4 D'orsay Kengät Klassinen Stiletto Naiset Pumppuja Korkokenkiä Fsj Kooltaan qwS6IWE74