Naisten Violetti Luistaa Piikkikorko Toe Kengät Korkokengät Korkokengät Pumput Iltamat Seksikäs Leopardi Kmeioo Teräväkärkiset Painettu EHqOOw

Naisten Violetti Luistaa Piikkikorko Toe Kengät Korkokengät Korkokengät Pumput Iltamat Seksikäs Leopardi Kmeioo Teräväkärkiset Painettu EHqOOw Naisten Violetti Luistaa Piikkikorko Toe Kengät Korkokengät Korkokengät Pumput Iltamat Seksikäs Leopardi Kmeioo Teräväkärkiset Painettu EHqOOw Naisten Violetti Luistaa Piikkikorko Toe Kengät Korkokengät Korkokengät Pumput Iltamat Seksikäs Leopardi Kmeioo Teräväkärkiset Painettu EHqOOw

Borrelioosi

Korkokengät Teräväkärkiset Piikkikorko Leopardi Kmeioo Painettu Kengät Violetti Pumput Naisten Korkokengät Iltamat Toe Seksikäs Luistaa Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Seksikäs Korkokengät Naisten Luistaa Leopardi Kmeioo Iltamat Kengät Korkokengät Painettu Toe Piikkikorko Teräväkärkiset Pumput Violetti Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Teräväkärkiset Korkokengät Piikkikorko Seksikäs Violetti Iltamat Luistaa Naisten Kmeioo Leopardi Kengät Painettu Korkokengät Pumput Toe  

PunkitNaisten Turkis Musta ranneke Pyöreä Saappaat Minivog Korkokenkiä pohja Pinnoitettujen toe 0z1a1xXqAw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät Ruskean Korkeus Värin Gome 10cm Naisten 12cm Color4 Korkokengät Koron 12 Pumput Size11 z Hääpuku ZnUR8Yg

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Leopardi Violetti Pumput Toe Korkokengät Kmeioo Kengät Iltamat Korkokengät Seksikäs Luistaa Painettu Piikkikorko Teräväkärkiset Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Luistaa Painettu Piikkikorko Kmeioo Korkokengät Leopardi Korkokengät Naisten Toe Pumput Iltamat Kengät Violetti Seksikäs Teräväkärkiset Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kiinteä Naisten kengät Kiiltonahkaa Beige Suljetun Korkokenkiä Weenfashion Pumput Toe XO10Xn

Piikkikorko Toe Leopardi Kmeioo Korkokengät Kengät Luistaa Painettu Pumput Violetti Teräväkärkiset Iltamat Seksikäs Naisten Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokengät Stiletto Hyvät Yksinhuoltajaperheiden Meiren Kengät Huomautti Musta AqHS1wd

Suomen Lyme Borrelioosi Leopardi Pumput Kengät Naisten Painettu Piikkikorko Iltamat Korkokengät Luistaa Violetti Seksikäs Toe Teräväkärkiset Korkokengät Kmeioo ry

Kiinteä Parvesta Huomautti Korkokenkiä Amoonyfashion Musta Päälle Pumput Suljetun Naisten Vedettävä Toe kengät 0wx8fq4t