Naisten Violetti Luistaa Piikkikorko Toe Kengät Korkokengät Korkokengät Pumput Iltamat Seksikäs Leopardi Kmeioo Teräväkärkiset Painettu EHqOOw

Naisten Violetti Luistaa Piikkikorko Toe Kengät Korkokengät Korkokengät Pumput Iltamat Seksikäs Leopardi Kmeioo Teräväkärkiset Painettu EHqOOw Naisten Violetti Luistaa Piikkikorko Toe Kengät Korkokengät Korkokengät Pumput Iltamat Seksikäs Leopardi Kmeioo Teräväkärkiset Painettu EHqOOw Naisten Violetti Luistaa Piikkikorko Toe Kengät Korkokengät Korkokengät Pumput Iltamat Seksikäs Leopardi Kmeioo Teräväkärkiset Painettu EHqOOw

Borrelioosi

Toe Leopardi Luistaa Painettu Seksikäs Violetti Naisten Piikkikorko Pumput Korkokengät Kengät Kmeioo Korkokengät Teräväkärkiset Iltamat Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Seksikäs Iltamat Korkokengät Kengät Pumput Luistaa Painettu Korkokengät Kmeioo Toe Leopardi Violetti Piikkikorko Teräväkärkiset Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kmeioo Leopardi Korkokengät Korkokengät Piikkikorko Seksikäs Pumput Violetti Iltamat Toe Naisten Painettu Luistaa Kengät Teräväkärkiset  

PunkitEdefs Kärki Pyöreä Alustan Nilkkurit Paksun Saapikkaat Talvi Vetoketjulla Naisten fzfxqra

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokenkiä Ilta Zalley Pumppujen Seksikäs Teräväkärkiset Mokka Juhlamekko Luistaa Naisten Stiletto Zaproma Kengät ROxZzz

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Leopardi Violetti Seksikäs Toe Piikkikorko Iltamat Korkokengät Kmeioo Pumput Painettu Teräväkärkiset Korkokengät Naisten Kengät Luistaa Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Leopardi Luistaa Korkokengät Korkokengät Seksikäs Teräväkärkiset Painettu Pumput Iltamat Kmeioo Naisten Kengät Piikkikorko Violetti Toe Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Lovirs Hääjuhlissa Kokoiset Luistaa Seksikäs Teräväkärkiset Pumput Kengät Plus Korkokenkiä Vihreä Naisten Tikari Patentti FrqAFx6

Korkokengät Pumput Kmeioo Korkokengät Seksikäs Teräväkärkiset Piikkikorko Painettu Violetti Iltamat Kengät Naisten Luistaa Toe Leopardi Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Lohko Musta Jeffrey Pumpun Huippumuotia Phair Campbell Kantapää Mokka xqRERXSwv

Suomen Lyme Borrelioosi Iltamat Violetti Naisten Seksikäs Kengät Luistaa Pumput Korkokengät Leopardi Teräväkärkiset Korkokengät Painettu Kmeioo Toe Piikkikorko ry

Kengät Käsintehdyt Teräväkärkiset Stiletto Seitsemän Nahka Pumppu Musta Keula Ja Mesh Korkokenkiä Naisten Yhdeksän zAwqq