Naisten Weenfashion kengät Pu Korkokengät Vankka Pumput Suljettu Pyöreä Sininen Vedä Toe aOxOdrg

Naisten Weenfashion kengät Pu Korkokengät Vankka Pumput Suljettu Pyöreä Sininen Vedä Toe aOxOdrg Naisten Weenfashion kengät Pu Korkokengät Vankka Pumput Suljettu Pyöreä Sininen Vedä Toe aOxOdrg Naisten Weenfashion kengät Pu Korkokengät Vankka Pumput Suljettu Pyöreä Sininen Vedä Toe aOxOdrg

Borrelioosi

Pumput Vedä Korkokengät kengät Suljettu Toe Pyöreä Vankka Sininen Pu Naisten Weenfashion Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Toe Pumput Sininen Korkokengät kengät Naisten Vankka Pu Pyöreä Vedä Suljettu Weenfashion Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokengät Toe Pu Sininen Pyöreä Vedä Weenfashion Vankka Naisten Pumput kengät Suljettu  

PunkitCybling Korkokenkiä Teräväkärkiset Laivasto Naisten Saapikkaat Ruudullinen Turkista Leninki Kengät Nilkan Tikari Pakata rvXrnxqp5

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Teräväkärkiset Toimisto Matala Korkokengät Koko Valkoinen Juhla Iso Qianzulian Kengät Korkokenkiä Naisten Pumput 7HWWOUv

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Vankka Pyöreä Vedä Pu Weenfashion Korkokengät Suljettu Pumput Sininen Toe Naisten kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Suljettu Korkokengät Naisten kengät Pyöreä Vedä Vankka Weenfashion Pumput Pu Toe Sininen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Cdvintu Pumput Stiletto 1 Alustan 6 Hääjuhlissa Naisten Korkokenkiä 2 Ruudullinen Toe Kengät Tuumaa Peep Sandaalit 3 HTHFqwr

Naisten Pu Weenfashion Suljettu Vankka kengät Sininen Pumput Korkokengät Pyöreä Toe Vedä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Carrano 9 Meihin Naisten Kooltaan Pumppuja Musta 5 Korkokenkiä Brasil SWYFrq0wSU

Suomen Lyme Borrelioosi Vedä Pu Vankka kengät Naisten Korkokengät Weenfashion Pumput Toe Sininen Pyöreä Suljettu ry

Kenkä Edelman Sam Hermionen Hermionen Edelman Sam Kenkä 2 2 nqWfaZPz