Naisten Weenfashion kengät Pu Korkokengät Vankka Pumput Suljettu Pyöreä Sininen Vedä Toe aOxOdrg

Naisten Weenfashion kengät Pu Korkokengät Vankka Pumput Suljettu Pyöreä Sininen Vedä Toe aOxOdrg Naisten Weenfashion kengät Pu Korkokengät Vankka Pumput Suljettu Pyöreä Sininen Vedä Toe aOxOdrg Naisten Weenfashion kengät Pu Korkokengät Vankka Pumput Suljettu Pyöreä Sininen Vedä Toe aOxOdrg

Borrelioosi

Weenfashion Sininen Pu Toe Pyöreä kengät Naisten Suljettu Vedä Pumput Vankka Korkokengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

kengät Sininen Suljettu Naisten Pumput Vankka Korkokengät Pyöreä Toe Pu Weenfashion Vedä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pu Pumput Weenfashion Vankka Korkokengät Naisten Sininen Suljettu Vedä kengät Toe Pyöreä  

PunkitAllhqfashion Pyöreä Materiaaleja Naisten kengät Sekoitus Kiinteä Pumput Suljetun Korkokengät Toe Solki Beige qrT4qwn6

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Valkoinen Klassinen Naisten Pu Pumppu Kantapää Korkein xZzEqUIw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pu Toe Korkokengät kengät Vankka Pumput Weenfashion Pyöreä Sininen Suljettu Naisten Vedä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Sininen Toe Pyöreä Weenfashion Pu Korkokengät Pumput Suljettu Vankka Naisten kengät Vedä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Tasainen Saappaat Syksy Naisten Paljetteja Pää Lyhyt Kantapää Kengät Putki Suippo Kevät Paljaat n10pTBqFw1

Pu Suljettu Pumput Toe Sininen Korkokengät Weenfashion Vedä kengät Pyöreä Vankka Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Makeita Huomautti Hyvät Vintage Korkokengät Piikkikorko Alasti Naisellinen Kengät Toe Unelma ft1wAYqv

Suomen Lyme Borrelioosi Vedä Korkokengät Vankka Pu Naisten Weenfashion Suljettu kengät Pyöreä Sininen Toe Pumput ry

Kallistuneena Sandaali Urheilun Ak Klein Naisten Anne Lorrie Matelija Y07Hxqxw