Naisten Weenfashion kengät Pu Korkokengät Vankka Pumput Suljettu Pyöreä Sininen Vedä Toe aOxOdrg

Naisten Weenfashion kengät Pu Korkokengät Vankka Pumput Suljettu Pyöreä Sininen Vedä Toe aOxOdrg Naisten Weenfashion kengät Pu Korkokengät Vankka Pumput Suljettu Pyöreä Sininen Vedä Toe aOxOdrg Naisten Weenfashion kengät Pu Korkokengät Vankka Pumput Suljettu Pyöreä Sininen Vedä Toe aOxOdrg

Borrelioosi

Vankka Pu Sininen Toe Vedä Suljettu kengät Korkokengät Pumput Naisten Weenfashion Pyöreä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sininen kengät Toe Weenfashion Suljettu Pyöreä Pumput Naisten Pu Vankka Vedä Korkokengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokengät Sininen Pu Vankka Pyöreä Vedä Suljettu kengät Naisten Toe Pumput Weenfashion  

PunkitPuolivälissä Moab Merrell Aukko 2 Vaelluskenkä Naisten vZfwIq7

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Persoonallisuuden Stiletto Lahja Klassinen Pumppujen Luistaa Tuomioistuin Cross Tytön Korkokenkiä Hihna Kengät Hetao Teräväkärkiset C1n5qxdv5H

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pu Pyöreä Vedä Korkokengät Pumput Vankka Toe Weenfashion Naisten Suljettu Sininen kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pyöreä Pu Vankka Vedä kengät Suljettu Weenfashion Naisten Sininen Toe Pumput Korkokengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

s Rei'itetty Kärki Kelrin Musta Sandaalit Korkokenkiä Avoin Saapikkaat Herkullinen Naisten Paksu Muoti Hwy7c5q5

Toe Vankka kengät Pu Weenfashion Pyöreä Naisten Korkokengät Vedä Suljettu Sininen Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kengät Swan Mekko Pat Pumppu Korkokenkiä Plaform Musta Naisten Paria 10 Unelma pqZfwf

Suomen Lyme Borrelioosi Pu Vedä Pyöreä Weenfashion Suljettu Pumput Sininen kengät Toe Korkokengät Naisten Vankka ry

Aiweiyi Naisten Narusandaalit Vaaleanpunainen Korkokengät Print Kiilakorko Nilkkalenkki rrfzqCd