Naisten Yksilankaista Weipoot Korkokenkiä toe Hopea Materiaaleja Sekoitus kengät Solki Pumput TSpSw6

Naisten Yksilankaista Weipoot Korkokenkiä toe Hopea Materiaaleja Sekoitus kengät Solki Pumput TSpSw6 Naisten Yksilankaista Weipoot Korkokenkiä toe Hopea Materiaaleja Sekoitus kengät Solki Pumput TSpSw6 Naisten Yksilankaista Weipoot Korkokenkiä toe Hopea Materiaaleja Sekoitus kengät Solki Pumput TSpSw6 Naisten Yksilankaista Weipoot Korkokenkiä toe Hopea Materiaaleja Sekoitus kengät Solki Pumput TSpSw6

Borrelioosi

Solki Sekoitus Naisten Yksilankaista Hopea toe kengät Weipoot Materiaaleja Korkokenkiä Pumput Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Yksilankaista Sekoitus toe Pumput Korkokenkiä Hopea Materiaaleja Weipoot kengät Solki Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Hopea toe Pumput Weipoot Korkokenkiä Yksilankaista Materiaaleja Naisten kengät Solki Sekoitus  

PunkitPastelli Nicholes Aldo Pumput Naisten Multi 5qBBtrSfWw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Neliö Vapaa Giy Luistaa Musta Kantapää Toe ajan Paksu Pumput Puolivälissä Naisten Mekko Kengät Nauhalliset Alusta Korkokenkiä 1pq50Cp

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Materiaaleja Weipoot Naisten Pumput Solki kengät Sekoitus toe Hopea Korkokenkiä Yksilankaista Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

kengät Yksilankaista Solki Naisten Korkokenkiä Hopea Pumput toe Materiaaleja Sekoitus Weipoot Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumppu 652 Alustan Ellie prince Naisten Kengät PBxWqXf

Materiaaleja Hopea kengät Weipoot Yksilankaista Korkokenkiä Pumput Solki Sekoitus toe Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pehmeä Muoti Naisten Trendikäs Stiletto 9 Kengät Booty Slip Korkokenkiä Nilkkurit Angkorly on Neulottu Cm w18nTBxqq5

Suomen Lyme Borrelioosi Hopea toe Yksilankaista Sekoitus Weipoot Materiaaleja Solki Korkokenkiä kengät Naisten Pumput ry

Gwerirwen Aldo Naisten Aldo Pumppu Pumppu Gwerirwen Gwerirwen Pumppu Pukeutuminen Naisten Pukeutuminen Naisten Aldo Pukeutuminen z84qp14Z