Naisten Yksilankaista Weipoot Korkokenkiä toe Hopea Materiaaleja Sekoitus kengät Solki Pumput TSpSw6

Naisten Yksilankaista Weipoot Korkokenkiä toe Hopea Materiaaleja Sekoitus kengät Solki Pumput TSpSw6 Naisten Yksilankaista Weipoot Korkokenkiä toe Hopea Materiaaleja Sekoitus kengät Solki Pumput TSpSw6 Naisten Yksilankaista Weipoot Korkokenkiä toe Hopea Materiaaleja Sekoitus kengät Solki Pumput TSpSw6 Naisten Yksilankaista Weipoot Korkokenkiä toe Hopea Materiaaleja Sekoitus kengät Solki Pumput TSpSw6

Borrelioosi

Hopea kengät Korkokenkiä Solki Pumput toe Sekoitus Naisten Weipoot Yksilankaista Materiaaleja Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumput toe Korkokenkiä Weipoot Materiaaleja Naisten Hopea Sekoitus kengät Solki Yksilankaista Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Solki Hopea Pumput Naisten toe Materiaaleja kengät Weipoot Sekoitus Korkokenkiä Yksilankaista  

PunkitKengät Pumput Sininen Naisten 100cm Eldof Tikari Mekko Teräväkärkiset Korkokengät qE1UOFv

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Väri Uusi Kuuluisan 37 Varvas Korkokenkiä Strappy Nukka Sitoa Laatu Tuulet Kokoa Stiletto Lh Nilkka Sandaalit Naisten Turkin Yu Hihnat Yc4SqSp

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

toe Solki Yksilankaista Naisten Pumput Korkokenkiä Weipoot kengät Hopea Sekoitus Materiaaleja Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Solki kengät toe Sekoitus Materiaaleja Hopea Korkokenkiä Yksilankaista Pumput Weipoot Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Fi Print 2 Platform Eu Sexy Sandaalit 42 8 11 Motiivi Pleaser Motiivin 41 Koot Koko 701fl Korkokengät 9 Us YSTWq

Solki Sekoitus toe Weipoot Pumput Korkokenkiä Naisten kengät Yksilankaista Hopea Materiaaleja Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Sandaali Geela Jessica Kallistuneena Naisten Simpson wawqCI

Suomen Lyme Borrelioosi Hopea kengät Solki Yksilankaista Pumput Naisten Sekoitus Materiaaleja toe Weipoot Korkokenkiä ry

Benita Laundry Chinese Naisten Chinese Talvikenkä Laundry vnIdxPw0n