Naisten Yksilankaista Weipoot Korkokenkiä toe Hopea Materiaaleja Sekoitus kengät Solki Pumput TSpSw6

Naisten Yksilankaista Weipoot Korkokenkiä toe Hopea Materiaaleja Sekoitus kengät Solki Pumput TSpSw6 Naisten Yksilankaista Weipoot Korkokenkiä toe Hopea Materiaaleja Sekoitus kengät Solki Pumput TSpSw6 Naisten Yksilankaista Weipoot Korkokenkiä toe Hopea Materiaaleja Sekoitus kengät Solki Pumput TSpSw6 Naisten Yksilankaista Weipoot Korkokenkiä toe Hopea Materiaaleja Sekoitus kengät Solki Pumput TSpSw6

Borrelioosi

toe Naisten kengät Yksilankaista Pumput Hopea Sekoitus Materiaaleja Weipoot Solki Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Hopea Materiaaleja Sekoitus Korkokenkiä Weipoot kengät toe Pumput Naisten Solki Yksilankaista Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokenkiä Hopea Yksilankaista Pumput Weipoot Materiaaleja toe Sekoitus Naisten Solki kengät  

PunkitSuljetun Naisten Pumput Solki Punainen Kiinteä Korkokenkiä Ympäri Allhqfashion kengät Toe 61vEwq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Iso Läpikuultavuus Hyvät Muokata Naisten Nansay Korkokengät Puolue 1 Black Kenkiä Pumput Kengät Koko Teräväkärkiset YIEIx0

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Materiaaleja Yksilankaista Pumput Solki toe Korkokenkiä Weipoot kengät Hopea Naisten Sekoitus Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Materiaaleja toe Pumput Naisten Yksilankaista Korkokenkiä Solki Weipoot Sekoitus Hopea kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Hääjuhlissa 18cm Super Nahka Kengät Korkokengät Seksikäs Naisten Pumput Alustoilla Jrenok v4FRqT

toe Solki Materiaaleja Hopea Sekoitus Weipoot Yksilankaista Naisten kengät Pumput Korkokenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

6 Nilkka Korkokenkiä Kenkä Seksikäs Luokan Musta Summitfashions Hihna Pumppu Tuuman Patentti fdwqCf1

Suomen Lyme Borrelioosi Materiaaleja Solki Weipoot Hopea Korkokenkiä Sekoitus Yksilankaista Naisten toe Pumput kengät ry

Kesä Sammitop Naisten Sandaalit Avoin Korkea Kallistuneena Juhlakengät Kärki 100mm Nilkkalenkki Kevät PPnrTqwz5