Neliö Naisten Tikari Solki Korkokenkiä Meiren Seksikäs 36 Kengät Teräväkärkiset Strassi x0CqqpwEU

Neliö Naisten Tikari Solki Korkokenkiä Meiren Seksikäs 36 Kengät Teräväkärkiset Strassi x0CqqpwEU Neliö Naisten Tikari Solki Korkokenkiä Meiren Seksikäs 36 Kengät Teräväkärkiset Strassi x0CqqpwEU Neliö Naisten Tikari Solki Korkokenkiä Meiren Seksikäs 36 Kengät Teräväkärkiset Strassi x0CqqpwEU Neliö Naisten Tikari Solki Korkokenkiä Meiren Seksikäs 36 Kengät Teräväkärkiset Strassi x0CqqpwEU

Borrelioosi

Strassi Tikari Meiren Kengät Neliö Naisten 36 Korkokenkiä Teräväkärkiset Solki Seksikäs Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Solki Kengät 36 Korkokenkiä Seksikäs Tikari Neliö Meiren Teräväkärkiset Strassi Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

36 Tikari Neliö Kengät Naisten Strassi Solki Seksikäs Teräväkärkiset Korkokenkiä Meiren  

PunkitLacitena Sana Ulkona Muulit Solki Kirkas Huomautti Kesällä Tossut Hyvät rwCqPr

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Polven Nainen 2019 Muoti Elastinen Yli Kantapää Reiteen Boot Kengät Korkea Naisten Seksikäs Wetkiss Piikkikorot Saappaat nA4qFn

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Strassi Teräväkärkiset Solki Meiren Korkokenkiä Naisten Neliö Kengät 36 Seksikäs Tikari Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Neliö Seksikäs Korkokenkiä Strassi Naisten Solki 36 Meiren Tikari Kengät Teräväkärkiset Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Stiletto Kengät Punainen Sininen M Avokkaat Korkokengät Pumppujen Luistaa Hihna Cross S0le alhaalla Klassinen Chris t Teräväkärkiset gqn5FF

Meiren Kengät Strassi 36 Neliö Teräväkärkiset Seksikäs Korkokenkiä Solki Naisten Tikari Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Ulkona Naisten Paksu Kengät Alustan Vedenpitävä 15cm Kiikkuun H Kengän Pohja Työpaikalla Korkokengät Juhlasali Sandaalit qq84F

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokenkiä Teräväkärkiset Strassi 36 Neliö Naisten Kengät Tikari Solki Seksikäs Meiren ry

Louferi Korkokengät Comfity Osapuoli Pumput Punainen Jeweled Mekko Kengät Naisten Teräväkärkiset Satiini Kaunistus Strassit xw4UrIq04