Neliö Naisten Tikari Solki Korkokenkiä Meiren Seksikäs 36 Kengät Teräväkärkiset Strassi x0CqqpwEU

Neliö Naisten Tikari Solki Korkokenkiä Meiren Seksikäs 36 Kengät Teräväkärkiset Strassi x0CqqpwEU Neliö Naisten Tikari Solki Korkokenkiä Meiren Seksikäs 36 Kengät Teräväkärkiset Strassi x0CqqpwEU Neliö Naisten Tikari Solki Korkokenkiä Meiren Seksikäs 36 Kengät Teräväkärkiset Strassi x0CqqpwEU Neliö Naisten Tikari Solki Korkokenkiä Meiren Seksikäs 36 Kengät Teräväkärkiset Strassi x0CqqpwEU

Borrelioosi

Solki Teräväkärkiset 36 Strassi Tikari Neliö Meiren Korkokenkiä Seksikäs Naisten Kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Meiren Korkokenkiä Kengät Neliö Seksikäs Solki Tikari 36 Strassi Teräväkärkiset Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Seksikäs Teräväkärkiset Neliö 36 Meiren Solki Tikari Kengät Korkokenkiä Strassi Naisten  

PunkitT Teräväkärkiset Kimallus Naisten Kengät heinäkuussa Osapuolen Yksinhuoltajaperheiden Seksikäs Aprikoosi Paljetteja Korkokengät Pumput Korkokenkiä Yökerho r6Xrqpn

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokenkiä Pu Valikoituja kengät Väri Naisten Pull Ympäri Amoonyfashion Suljetun Pinkki pumppuihin Toe 1wZqITt6

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Solki Naisten Strassi Neliö Kengät 36 Teräväkärkiset Seksikäs Korkokenkiä Tikari Meiren Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Solki Neliö Korkokenkiä Kengät Tikari Teräväkärkiset Seksikäs Strassi Meiren 36 Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkea Kantapää Aiweiyi Sandaalit Naisten Musta Kumipohja Kiila Niitit Leikkaukset qa4pwCP

Korkokenkiä Kengät Seksikäs Tikari Teräväkärkiset 36 Naisten Meiren Neliö Strassi Solki Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokenkiä Beige Yhdeksän Aitoa Toe Stiletto Upea Rento Nilkka Saapikkaat Seitsemän Naisten Teräväkärkiset Saappaat Nahkaa Pukeutuminen Käsintehtyjä qqrWfZwv

Suomen Lyme Borrelioosi Neliö Korkokenkiä Tikari Strassi Naisten Teräväkärkiset Seksikäs Meiren 36 Kengät Solki ry

Kengät Seksikäs Osapuoli Teräväkärkiset Piikkikorkoisilla Lutalica 5 Us Koko Naiset 5 Mekko Pumput Korkokenkiä 12 Green 5E040qxw