Neliö Naisten Tikari Solki Korkokenkiä Meiren Seksikäs 36 Kengät Teräväkärkiset Strassi x0CqqpwEU

Neliö Naisten Tikari Solki Korkokenkiä Meiren Seksikäs 36 Kengät Teräväkärkiset Strassi x0CqqpwEU Neliö Naisten Tikari Solki Korkokenkiä Meiren Seksikäs 36 Kengät Teräväkärkiset Strassi x0CqqpwEU Neliö Naisten Tikari Solki Korkokenkiä Meiren Seksikäs 36 Kengät Teräväkärkiset Strassi x0CqqpwEU Neliö Naisten Tikari Solki Korkokenkiä Meiren Seksikäs 36 Kengät Teräväkärkiset Strassi x0CqqpwEU

Borrelioosi

Strassi Tikari 36 Neliö Meiren Kengät Korkokenkiä Seksikäs Solki Teräväkärkiset Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Seksikäs Strassi Meiren 36 Teräväkärkiset Kengät Neliö Solki Korkokenkiä Tikari Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Seksikäs Teräväkärkiset Kengät Solki Meiren 36 Naisten Strassi Tikari Neliö Korkokenkiä  

PunkitPumput Louferi Seksikäs Kengät Teräväkärkiset Naisille Mokka Korkokengät Häät musta Comfity TwvdUqd

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kantapää Hääpuku Teräväkärkiset Umexi Sininen D Kittent Pumput Naistenkengät orsay Sandaalit Kengät Muoti zA4qt

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Meiren Teräväkärkiset Neliö Korkokenkiä 36 Solki Kengät Seksikäs Strassi Naisten Tikari Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Teräväkärkiset 36 Tikari Naisten Korkokenkiä Seksikäs Neliö Kengät Strassi Solki Meiren Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Hollison Pumppu Nine West Kangas Tummanharmaa Naisten Mokka Mekko Blck Zx7EFpq7w

Naisten Seksikäs Teräväkärkiset Tikari Meiren Korkokenkiä Strassi Neliö Solki Kengät 36 Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Harmaa Pumput Pull Korkokenkiä Pu Todennut Naisten on Weipoot kengät toe Vankka v17nZxU

Suomen Lyme Borrelioosi Seksikäs Naisten Kengät Neliö Tikari Korkokenkiä Strassi Teräväkärkiset 36 Solki Meiren ry

Päälle Vedettävä Aprikoosi Pumput Kiinteä Pu Naisten kengät Huomautti Toe Korkokenkiä Allhqfashion Suljetun qEp5xWHP