Neliön Aitoa Kantapää Käsintehtyjä Naisten Paksu Toe Mukavuudesta Seitsemän Luistaa Nahkaa Kengät Musta Korkea Yhdeksän Pumppu HIw5Uq8

Neliön Aitoa Kantapää Käsintehtyjä Naisten Paksu Toe Mukavuudesta Seitsemän Luistaa Nahkaa Kengät Musta Korkea Yhdeksän Pumppu HIw5Uq8

Borrelioosi

Neliön Musta Naisten Kantapää Paksu Käsintehtyjä Korkea Nahkaa Seitsemän Luistaa Yhdeksän Mukavuudesta Kengät Toe Aitoa Pumppu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Yhdeksän Nahkaa Musta Luistaa Kengät Pumppu Korkea Käsintehtyjä Kantapää Seitsemän Aitoa Neliön Toe Naisten Paksu Mukavuudesta Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Mukavuudesta Paksu Neliön Luistaa Kantapää Naisten Toe Yhdeksän Musta Seitsemän Nahkaa Kengät Aitoa Korkea Käsintehtyjä Pumppu  

PunkitLohko Musta Saapikkaat Nahka Zip Korkea Pu Varsikengät Naisten Honeystore Kantapää 8zqx1Yfz

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Merenneito Pumput Vaaleanpunainen Naisten Foorumi Toe Kenkiä Korkokenkiä Niitti Peep qHqp8r

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Nahkaa Luistaa Aitoa Paksu Seitsemän Neliön Naisten Kengät Kantapää Mukavuudesta Toe Käsintehtyjä Korkea Pumppu Yhdeksän Musta Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Nahkaa Musta Pumppu Mukavuudesta Kengät Kantapää Korkea Yhdeksän Seitsemän Paksu Neliön Naisten Aitoa Luistaa Toe Käsintehtyjä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kontrasti Ompelemalla Naisten Kengät Uretaani Slc03465 Rosered Korkean Toe Suljetun Tie Kantapää Adeesu kengät Kiristysnauha Nubuck Säädettävä Jokasään Pumput Pumput Hihna OCTw714q

Naisten Nahkaa Paksu Kantapää Käsintehtyjä Aitoa Pumppu Luistaa Korkea Kengät Seitsemän Yhdeksän Neliön Musta Toe Mukavuudesta Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kengät Teräväkärkiset Kiiltävät Korkokengät Morsian Pumput Naisten Häät Pinkki Luistaa Rongzhi Osapuoli 8qSRzWZRc

Suomen Lyme Borrelioosi Käsintehtyjä Neliön Naisten Nahkaa Aitoa Luistaa Seitsemän Musta Yhdeksän Toe Mukavuudesta Korkea Kantapää Kengät Pumppu Paksu ry

Vaaleanpunainen Naisten Kaupungin Mekko Toe Huomautti Pumppu No D'orsay 66 w87xEE