Neliön Aitoa Kantapää Käsintehtyjä Naisten Paksu Toe Mukavuudesta Seitsemän Luistaa Nahkaa Kengät Musta Korkea Yhdeksän Pumppu HIw5Uq8

Neliön Aitoa Kantapää Käsintehtyjä Naisten Paksu Toe Mukavuudesta Seitsemän Luistaa Nahkaa Kengät Musta Korkea Yhdeksän Pumppu HIw5Uq8

Borrelioosi

Kengät Neliön Korkea Mukavuudesta Toe Pumppu Naisten Käsintehtyjä Kantapää Luistaa Seitsemän Musta Paksu Yhdeksän Nahkaa Aitoa Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Toe Yhdeksän Musta Naisten Seitsemän Neliön Pumppu Kengät Paksu Korkea Kantapää Käsintehtyjä Mukavuudesta Nahkaa Aitoa Luistaa Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Mukavuudesta Neliön Toe Nahkaa Käsintehtyjä Luistaa Kengät Naisten Pumppu Yhdeksän Musta Paksu Aitoa Kantapää Seitsemän Korkea  

PunkitFuntasma Nilkkurit 2022 Naisten Areena Areena Funtasma Naisten dRwwgxUzq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokengät 302 Taivas Naisten Sandaalit Miellyttäjä XPw0afq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Yhdeksän Naisten Neliön Kantapää Kengät Mukavuudesta Nahkaa Aitoa Toe Käsintehtyjä Musta Seitsemän Pumppu Luistaa Paksu Korkea Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Nahkaa Neliön Luistaa Mukavuudesta Aitoa Pumppu Seitsemän Toe Kengät Yhdeksän Käsintehtyjä Kantapää Musta Korkea Paksu Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pinkki Korkokenkiä kierroksella Pu Kiinteä Pumput Toe kengät Naisten Pull Weipoot qXg5BnzwX

Yhdeksän Luistaa Seitsemän Kantapää Kengät Nahkaa Musta Korkea Pumppu Mukavuudesta Paksu Neliön Aitoa Käsintehtyjä Toe Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kengät Luistaa Musta Pumput Naisten Kiiltonahkaa Pat Alhainen Kayson h Kantapää Cityclassified C7Ad4wqd

Suomen Lyme Borrelioosi Paksu Käsintehtyjä Naisten Musta Korkea Aitoa Kengät Luistaa Mukavuudesta Neliön Pumppu Yhdeksän Toe Nahkaa Kantapää Seitsemän ry

Suljetun Naisten kengät Korkokenkiä Amoonyfashion Kiinteä Pull Toe Punainen pumppuihin Pehmeä Materiaali Huomautti d7vaqwE