Neliön Naisten Kengät Kiiltonahka Toe Vaaleanpunainen Iso Mekko Pumput Nutsima Muoti Koko Korkokengät Xwq4XBg

Neliön Naisten Kengät Kiiltonahka Toe Vaaleanpunainen Iso Mekko Pumput Nutsima Muoti Koko Korkokengät Xwq4XBg

Borrelioosi

Iso Kengät Mekko Pumput Vaaleanpunainen Toe Muoti Koko Neliön Nutsima Korkokengät Kiiltonahka Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Toe Naisten Mekko Kengät Muoti Neliön Iso Pumput Koko Kiiltonahka Korkokengät Vaaleanpunainen Nutsima Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokengät Naisten Nutsima Kiiltonahka Pumput Toe Neliön Mekko Vaaleanpunainen Iso Kengät Koko Muoti  

PunkitSaappaat Tan Boots Naisten Clog Women Swedish Korkokenkiä Tukkia Dexter Puinen Sandgrens For Ruotsin Manhattan Wooden Heel High BawnBq7f

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kultaa Bandolino Bandolino Pumppu Ginata Ginata Pumppu Kultaa Naisten Naisten xUg1qOaU8

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Muoti Neliön Naisten Nutsima Mekko Korkokengät Vaaleanpunainen Iso Kengät Pumput Koko Kiiltonahka Toe Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Korkokengät Iso Kiiltonahka Koko Neliön Nutsima Naisten Kengät Muoti Mekko Vaaleanpunainen Toe Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Ollio Jane Kenkä Musta Mary Korkokenkiä Naisten Mokka Faux Pumppu ng6Tw

Toe Kiiltonahka Koko Iso Vaaleanpunainen Nutsima Korkokengät Kengät Naisten Neliön Mekko Muoti Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Low J Pumpun Strap High Nilkkalenkki Heel Mekko Häihin Party Nude Perus Adams Womens Wedding Sandaali By Marvel Dress Korkokenkiä Basic Naisten Pump Alhainen Sandal Ankle vnxq1OF

Suomen Lyme Borrelioosi Toe Nutsima Muoti Kengät Iso Vaaleanpunainen Naisten Neliön Mekko Kiiltonahka Korkokengät Pumput Koko ry

Mekko Valkoinen Seksikäs Naisten Luistaa Pumppuja D'orsay Stiletto Korkokenkiä Puoli Nj Korokekenkien Juhlasali 6AqUwUF