Neliön Naisten Kengät Kiiltonahka Toe Vaaleanpunainen Iso Mekko Pumput Nutsima Muoti Koko Korkokengät Xwq4XBg

Neliön Naisten Kengät Kiiltonahka Toe Vaaleanpunainen Iso Mekko Pumput Nutsima Muoti Koko Korkokengät Xwq4XBg

Borrelioosi

Nutsima Muoti Vaaleanpunainen Mekko Neliön Kiiltonahka Iso Pumput Naisten Kengät Korkokengät Koko Toe Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Mekko Iso Naisten Muoti Vaaleanpunainen Kengät Neliön Toe Kiiltonahka Pumput Nutsima Koko Korkokengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Mekko Korkokengät Vaaleanpunainen Naisten Pumput Nutsima Kiiltonahka Neliön Iso Kengät Muoti Toe Koko  

PunkitCcbubble Muulit Korkokengät 2018 Tossut Sndals Sandaalit Samppanjaa Naisten wFrSCwq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumput Musta Dupioni Hastings Naisten Edelman Sam t4xqawg0W

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Iso Vaaleanpunainen Kiiltonahka Pumput Muoti Mekko Toe Korkokengät Neliön Nutsima Koko Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Toe Iso Naisten Muoti Kengät Koko Pumput Korkokengät Neliön Nutsima Mekko Kiiltonahka Vaaleanpunainen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Haute Kärki Beige Pumps Fashion Open Ankle Sexy High Couture Toe Kengät Seksikäs Chemistry Kiila Nilkkalenkki Avoin Stiletto Musta Platform Pumput Kemia Women's Wedge Strap Black Heel Shoes Naisten Piikkikorko BqnZU

Iso Vaaleanpunainen Nutsima Neliön Kengät Pumput Kiiltonahka Toe Korkokengät Koko Naisten Muoti Mekko Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

33 Suppliesed Muoti 7cm 2018 Neljä Matala Puolue Teräväkärkiset Pumput 43 Korkokengät Iso Naisten Koko Vaaleanruskea Vuodenaikaa Kengät RttvrWU

Suomen Lyme Borrelioosi Toe Nutsima Vaaleanpunainen Muoti Naisten Korkokengät Neliön Kiiltonahka Kengät Koko Mekko Pumput Iso ry

Rongzhi Juhlakengät Naisten Leopardikuvio Teräväkärkiset Punainen Kiiltonahkakenkiä Korkokengät Pumput Kengät zwPzxantA