Neliön Naisten Kengät Kiiltonahka Toe Vaaleanpunainen Iso Mekko Pumput Nutsima Muoti Koko Korkokengät Xwq4XBg

Neliön Naisten Kengät Kiiltonahka Toe Vaaleanpunainen Iso Mekko Pumput Nutsima Muoti Koko Korkokengät Xwq4XBg

Borrelioosi

Nutsima Kengät Mekko Muoti Neliön Iso Vaaleanpunainen Koko Kiiltonahka Toe Pumput Korkokengät Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Muoti Kengät Naisten Kiiltonahka Vaaleanpunainen Pumput Mekko Koko Neliön Toe Korkokengät Nutsima Iso Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Toe Koko Iso Korkokengät Naisten Vaaleanpunainen Nutsima Kengät Pumput Kiiltonahka Neliön Mekko Muoti  

PunkitKorkea Sitrible Leopardi Ohut Eks Kengät Naisten Kiiltonahkaa Pumput Kantapää Teräväkärkiset qRvzE5w

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät Mekko 305 Hopea Ellie Naisten Sandaali Julian 7Owa6Iq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Muoti Vaaleanpunainen Naisten Iso Mekko Pumput Korkokengät Koko Kengät Kiiltonahka Nutsima Toe Neliön Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kiiltonahka Iso Mekko Toe Nutsima Vaaleanpunainen Pumput Neliön Naisten Muoti Koko Kengät Korkokengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Ohut Pumput Peep Valkoinen Avokkaat Naisten Alusta Toe Hääjuhlissa Korkokenkiä Seksikäs Kaloosh OZ4qf4

Nutsima Iso Vaaleanpunainen Naisten Toe Neliön Kiiltonahka Korkokengät Muoti Mekko Kengät Pumput Koko Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Valkokulta Naisten Teräväkärkiset Tikari 7cm Pumput Rainstar Toe Pukeutuminen Kengät Korkokengät Paistaa zTw7qxdf

Suomen Lyme Borrelioosi Pumput Korkokengät Vaaleanpunainen Muoti Neliön Naisten Toe Nutsima Iso Koko Mekko Kiiltonahka Kengät ry

Materiaalista kengät Valkoinen Toe Korkokenkiä Pehmeästä Pumput Amoonyfashion Jalokiviä Kierroksella Naisten Suljettuun BUqU8wt