Nilkan Lohkon Korkean Liitosmallista Sivuvetoketju Varvas Gracosy Bootie Kantapää Boheemi Nahkakengät Saapikkaat Punainen Naisille 4wWdgq

Nilkan Lohkon Korkean Liitosmallista Sivuvetoketju Varvas Gracosy Bootie Kantapää Boheemi Nahkakengät Saapikkaat Punainen Naisille 4wWdgq Nilkan Lohkon Korkean Liitosmallista Sivuvetoketju Varvas Gracosy Bootie Kantapää Boheemi Nahkakengät Saapikkaat Punainen Naisille 4wWdgq Nilkan Lohkon Korkean Liitosmallista Sivuvetoketju Varvas Gracosy Bootie Kantapää Boheemi Nahkakengät Saapikkaat Punainen Naisille 4wWdgq Nilkan Lohkon Korkean Liitosmallista Sivuvetoketju Varvas Gracosy Bootie Kantapää Boheemi Nahkakengät Saapikkaat Punainen Naisille 4wWdgq Nilkan Lohkon Korkean Liitosmallista Sivuvetoketju Varvas Gracosy Bootie Kantapää Boheemi Nahkakengät Saapikkaat Punainen Naisille 4wWdgq Nilkan Lohkon Korkean Liitosmallista Sivuvetoketju Varvas Gracosy Bootie Kantapää Boheemi Nahkakengät Saapikkaat Punainen Naisille 4wWdgq

Borrelioosi

Kantapää Boheemi Gracosy Lohkon Saapikkaat Bootie Nahkakengät Nilkan Varvas Naisille Sivuvetoketju Liitosmallista Punainen Korkean Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sivuvetoketju Liitosmallista Boheemi Nahkakengät Bootie Nilkan Gracosy Naisille Lohkon Saapikkaat Kantapää Punainen Korkean Varvas Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Bootie Varvas Saapikkaat Liitosmallista Naisille Sivuvetoketju Lohkon Korkean Punainen Kantapää Nilkan Gracosy Nahkakengät Boheemi  

PunkitGrand Haan Amelia 45mm Pumpun Nahkaa Mekko Mustaa Naisten Cole TWqtU66

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät Teräväkärkiset Korkokengät Juhlakengät Aiweiyi Tikari Metallinen Kantapää Naisten 5black Pumput vnFxFE4

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisille Korkean Liitosmallista Nahkakengät Bootie Gracosy Nilkan Lohkon Saapikkaat Sivuvetoketju Varvas Boheemi Kantapää Punainen Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisille Liitosmallista Nilkan Bootie Saapikkaat Punainen Sivuvetoketju Korkean Boheemi Lohkon Kantapää Nahkakengät Varvas Gracosy Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Vedettävä Solid Korkokenkiä Valkoinen Toe kengät Paljetteja Pumput Naisten Suljetun Weenfashion 51wRYqOxw

Kantapää Bootie Korkean Varvas Sivuvetoketju Saapikkaat Liitosmallista Boheemi Lohkon Punainen Nahkakengät Naisille Nilkan Gracosy Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Juhlamuoti Tip Manuaalinen Satiini Yksivärinen Häät Sininen Hihna Kengät Silkki Korkean Temperamentti Duoai Naisten Juhla Räätälöinnin Korkokenkiä 7fSnw

Suomen Lyme Borrelioosi Liitosmallista Nahkakengät Naisille Kantapää Bootie Gracosy Boheemi Sivuvetoketju Saapikkaat Varvas Lohkon Korkean Punainen Nilkan ry

Koko Alustan Joogo Korkokengät Pumput Pyöreä Tummansininen Juhlakengät Varvas Naisten Tikari 7 Fqq7wg