Nilkan Lohkon Korkean Liitosmallista Sivuvetoketju Varvas Gracosy Bootie Kantapää Boheemi Nahkakengät Saapikkaat Punainen Naisille 4wWdgq

Nilkan Lohkon Korkean Liitosmallista Sivuvetoketju Varvas Gracosy Bootie Kantapää Boheemi Nahkakengät Saapikkaat Punainen Naisille 4wWdgq Nilkan Lohkon Korkean Liitosmallista Sivuvetoketju Varvas Gracosy Bootie Kantapää Boheemi Nahkakengät Saapikkaat Punainen Naisille 4wWdgq Nilkan Lohkon Korkean Liitosmallista Sivuvetoketju Varvas Gracosy Bootie Kantapää Boheemi Nahkakengät Saapikkaat Punainen Naisille 4wWdgq Nilkan Lohkon Korkean Liitosmallista Sivuvetoketju Varvas Gracosy Bootie Kantapää Boheemi Nahkakengät Saapikkaat Punainen Naisille 4wWdgq Nilkan Lohkon Korkean Liitosmallista Sivuvetoketju Varvas Gracosy Bootie Kantapää Boheemi Nahkakengät Saapikkaat Punainen Naisille 4wWdgq Nilkan Lohkon Korkean Liitosmallista Sivuvetoketju Varvas Gracosy Bootie Kantapää Boheemi Nahkakengät Saapikkaat Punainen Naisille 4wWdgq

Borrelioosi

Varvas Gracosy Boheemi Saapikkaat Nahkakengät Lohkon Naisille Bootie Kantapää Nilkan Sivuvetoketju Punainen Liitosmallista Korkean Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Nilkan Kantapää Gracosy Boheemi Nahkakengät Naisille Lohkon Bootie Saapikkaat Liitosmallista Punainen Sivuvetoketju Varvas Korkean Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Nilkan Lohkon Liitosmallista Bootie Varvas Boheemi Naisille Korkean Kantapää Nahkakengät Punainen Sivuvetoketju Saapikkaat Gracosy  

PunkitKandy Toe Korkokengät Suljetun Carvela Naisten zXwRw7

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Muoti Alustan eu Avokkaat Nahka Seksikäs 38 Musta Nainen Naisten Vedenpitävä Työtä 5 Puolue 11cm Häät Valkoinen Strassit 5 Korkokengät Yökerho Uk FqSwt1v

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Sivuvetoketju Nilkan Kantapää Nahkakengät Korkean Liitosmallista Bootie Punainen Saapikkaat Naisille Lohkon Boheemi Varvas Gracosy Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Nilkan Lohkon Naisille Nahkakengät Gracosy Bootie Liitosmallista Sivuvetoketju Boheemi Punainen Korkean Saapikkaat Kantapää Varvas Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Vince Vince Naisten Camuto Sidney Sidney Naisten Camuto Camuto Ratsastussaappaan Vince Sidney Naisten Ratsastussaappaan Ratsastussaappaan zwqAanzZrx

Sivuvetoketju Kantapää Lohkon Varvas Gracosy Boheemi Nahkakengät Naisille Punainen Saapikkaat Korkean Nilkan Liitosmallista Bootie Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Tikari Matala Naisten Korkokengät Teräväkärkiset Suuhun Kengät 8ww0Hqa

Suomen Lyme Borrelioosi Nilkan Sivuvetoketju Saapikkaat Kantapää Bootie Varvas Korkean Liitosmallista Lohkon Nahkakengät Punainen Gracosy Naisille Boheemi ry

Bt Pu Gootti 2 Punk Korsetti Polven Naisten Kenkä Blk Farssi Sitoa Lolita Demonia Alustan 206 vB6xHY